שאלה

orbit219

New member
שאלה

באיזה מהתהליכים הבאים תהיה עדיפות לקבלת התוצר בטמפ' גבוהות? 1. H=-9.4 KJ/MOL H2 + I2 =2HI 2. H=172.5KJ/mol CO2 + C = 2CO 3. H=-21.7 KJ/mol CO + 2H2 = CH3OH H=285 KJ/mol 3O2 = 2O3 .4 התשובה היא 2 אז ברור שהתשובה לא יכולה להיות 1 או 3 כי האנרגיה שלילית, אבל למה התשובה היא דווקא 2 ולא 4 למשל?

אכן יש לדעתי בעייתיות מסויימת בשאלה

או ליתר דיוק, בתשובות שניתנו לה[או שמא לא ירדתי לסוף דעת כותבי השאלה..מוזמנים להגיב בעניין ולשפוך אור על הסוגייה ולתקן אותי כמובן]. בכ"א,אם "לא הייתה לי ברירה" ולכן הייתי חייב לענות על השאלה, הייתי אומר באמת שתשובה 2 היא הנכונה כי שם השינוי באנתלפיה קטן יותר ובגלל שהתרמודינמיקה "מכתיבה" העדפה של תגובות כמה שיותר אקסותרמיות, כך ככל שהשינוי באנתלפיה קטן יותר[לא בערך מוחלט!] , כך העדיפות גדולה יותר. כמו כן יש סיכוי וdH קטן יותר אומר בעצם אנרגיית שפעול קטנה יותר אבל זה לא נכון תמיד במאת האחוזים. כמו כן, שמדברים על "עדיפות", מתכוונים לרוב לתרמודינמיקה ולא קינטיקה. [כאמור, כל הנ"ל בחזקת השערה, אני לא סגור על זה.]

לִימוֹר

New member
זה לא מספיק להסתכל על האנרגיה

צריך את ΔG. ΔG=ΔH-TΔS והוא צריך להיות שלילי. תגובה 4 לא תתרחש כי ΔH חיובי וΔS שלילי ולכן ΔG חיובי. שתי התגובות האפשריות הן 1 ו2 אבל למרות שבתגובה 1 ΔH שלילי וב2 חיובי, ΔS בתגובה 2 יותר גבוה ובטמפ' גבוהות זה יותר משמעותי.

למעלה