שאלה

זו לא היית את ש...

אמרת: "אני נמשכת אל עולם המאגיה והייתי רוצה להתחיל ללמוד. אבל יש לי בעיה מבחינת הדת או היהדות בכל מה שנוגע לעבודה זרה" היה נדמה לי???? אין בדברים שלי סימני שאלה! אם יש לך שאלות תשאלי.

No Time To Cry

New member
ההתעניינות שלי במאגיה

התחילה עוד מגיל צעיר.הייתי קוראת הרבה ואני עדיין ממשיכה לעשות זאת. וכשכתבתי "להתחיל ללמוד" התכוונתי ללמוד דרך ספרים שזה יותר מסודר ומאורגן ולא ככה באוויר כך שבעיניי זה נותן יותר תוקף לדברים. הרי את יודעת שבנט את יכולה למצוא כמעט הכל ושלא חסר מידע . את יכולה בתור התחלה לענות לתגובותו של כוכב השחר. אני חושבת שהוא צודק ביותר!

עניתי לאילן בשבילך.

הוא כבר עמוק בתוך זה ומעוניין להתנצח. מהשאלה שלך היה נדמה לי שאת עדיין בשלב של בירור עם עצמך.

מעוניין להתנצח?

לא, רק לשים את הקלפים על השולחן. רבים הבאים מהגישה המיסטית היהודית מתעלמים באופן מכוון ממה שנכתב במקורות עצמם, מעלימים עין ממעשיהם של מקובלים (קמיעות, טקסי פולסא דה נורא וכן הלאה), רק כדי שיוכלו לאמר כי "אין מאגיה ביהדות". הדבר מצביע או על חוסר ידע או על נאיביות.

RainBird

New member
מעניין שמצד אחד הדוקטרינה השלטת היא "הכל אחד ואלוהים אחד" אבל למאגיה *פתאום* יש שני מקורות.

Bastat

New member
לזו שאין לה זמן לבכות

מכל השרשור הזה עדיין לא הבנתי - מחובתך לברר מה ????

RainBird

New member
מותר לאנשים להביע את דעתם כנגד השימוש במאגיה- אם הם עושים את זה בצורה שאינה פוגעת באדם אחר.

RainBird

New member
לא, אבל חוקי תפוז כן. הבעת דעה לגיטימית כל עוד לא פוגעים באדם אחר.

Bastat

New member
דווקא ממך הייתי מצפה לתגובה של

וויקאני.... אבל ....

ljs

New member
כמה חוסר דיוקים.

א. ראיית הילות ועבודה אנרגטית לא קשורות למאגיה. ב. גם בהנחה שמאגיה אסורה לפי ההלכה היהודית, אין קשר בין מאגיה ל`עבודה זרה`. ג. לדעתי האישית, ולפי הידוע לי, אין איסור בדת היהודית על ריכוז המחשבה, אפילו אם הריכוז מכוון להשיג מטרה. לכן, לפחות לגבי `מאגיה נמוכה` לא טיקסית, נראה לי שאפילו לאדם דתי לא תהיה בעיה לעסוק בה, כי היא לא קשורה לא ל`עבודה זרה` ולא לקבלה מעשית.

gwizard

New member
זאת לא הנקודה

אדם אשר באמת מאמין ובאמת הולך לפי הרוח של החוק ולא לפי הלשון של החוק לא ימציא לעצמו תירוצים. לצערי, אנשים כאלה (ביהדות) מעטים להחריד.

ljs

New member
למרות שבאופן כללי ייתכן שאתה צודק,

אני חושב, שבמקרה הזה יש סיכוי טוב לצאת נקי מבחינת היהדות, גם לפי `רוח החוק`.

למעלה