שאלה

No Time To Cry

New member
שאלה

אני נמשכת אל עולם המאגיה והייתי רוצה להתחיל ללמוד. אבל יש לי בעיה מבחינת הדת או היהדות בכל מה שנוגע לעבודה זרה השאלה שלי היא האם יש ספרים למתחילים שאין שם את המוטיב הפאגאני? תוכלו להמליץ עליו? כוכב השחר, gwizard אמרו את דבריהם. Basic Magick , Modern Magick דרך הקסם ועוצמת האדמה.. ספרים אלו פאגאניים?
בבקשה

Basic Magic

הוא בעצם היחידי מכל אלה המופשט מכל סממנים דתיים של דתות מסויימות. את הלחשים שב"עוצמת האדמה" ניתן "לגייר", אם כי לא חסרים כשפים אחרים שהם כבר יותר בעלי אופי מונותאיסטי. כך למשל בספר Practical Candle Burning Rituals של Buckland (אם כי, לפי דעתם של רבים כדאי להתחיל מה- Advanced Candle Burning Rituals שם הוא מסביר יותר לעומק את השימוש בנרות לכשפים) - הוא נותן גרסה פגנית וגרסה נוצרית, שבקלות ניתן להפוך אותה לגרסה יהודית.

No Time To Cry

New member
איך עושים זאת?

איך ניתן לגייר ספרים בעלי אופי פאגאני? נשמע משו מסובך
אני חושבת שאם תפרט אדע אם אוכל לעשות זאת בעצמי שוב

בדרך כלל זה משהו

שכדאי לבדוק לכל כישוף לגופו. באופן כללי - הכשפים לעיתים פונים לאלוהויות פגניות שונות (לעיתים באופן הכללי לאלה ולאל, לפעמים לאלוהיות ספציפיות). מה שניתן לעשות, כאשר קיימת הגישה הכללית לאלה ולאל, אפשר פשוט לשנות את זה ל"אלוהים". במקרה של אלוהיות ספציפיות - למצוא למה הן מוזכרות ("תחומי אחריות") ולמצוא את המלאך המתאים להם מתוך הקבלה היהודית. כאשר אהיה בבית, אנסה לעשות זאת לכמה מהכישופים המופיעים ב"עוצמת האדמה" למשל וגם לספר של באקלנד (שם נראה לי יהיה פשוט יותר, מאחר ויש גרסה נוצרית לכשפים, ממנה פשוט יותר "לגייר"). גם לא חסרים ספרים הנחשבים כחלק מהקבלה, כגון "ספר רזיאל" (אם כי איני ממליץ כלל להתחיל ממנו, חוץ מזה שחלקו בארמית) וישנם אוספים של קמעות ולחשים (כמו "סגולות לחשים וקמעות לפי הקבלה" שניתן למוצאו בחנויות ספרים כגון סטימצקי, ואפשר למצוא אותו ברשת בזול הן באתר של סטימצקי, באתר של מיתוס ובאתר של דיבוק)

No Time To Cry

New member
היי

אם למשל בספר אתקל בכישוף להורדת גשמים, או כישוף ליופי וכו' מאין אוכל לדעת איזהו מלאך האחראי להם? אתה יודע אולי על אתר שכזה בנוגע למלאכים ותפקדיהם השונים? כשהספרים יהיו בידיי ואתחבט בכישוף מסויים ועל אלוהיותיו הספציפיות אוכל לשאול אותך במה להמיר? אשמח אם תנסה זאת לכשיהיה לך את הזמן לראות אם הדבר אכן אפשרי. והאם זו לא עבודה קשה מידי. הממ ואולי תכתוב זאת בפורום. ואת הספר רזיאל המלאך יש לי אותו. מזכיר קצת את ספר הרזים מהמעט שקראתי באינטרנט.הכישופים שם די קשים חח לא שחשבתי לנסות משהו.אני זוכרת דבר אחד שצריך אותו ברוב הכישופים שראיתי שם וזה טסי נחושת ועוד דברים שלא מקובלים בכלל. טנקס

בפורום כאן לא אכתוב

יען יש איסור כתיבת לחשים. אבל תמיד קיימים מסרים פרטיים וכמובן פורומים אחרים. לגבי איזה מלאך אחראי על איזה תחום - אני לא חושב שיש ספר מודרני כלשהו שנותן טבלה מסודרת שכזו. ללא ספק קיימים כאלו באינטרנט, אך סביר יותר להניח שהם באים מנקודת המבט של הקבלה ההרמטית/נוצרית ולא מזו של היהודית (אם לא אכפת לך להשתמש בהתאמות שלהם, אז אין בעיה. אין לדעתי סתירה גדולה בין סוגי הקבלה השונים כי הם שואבים בסופו של דבר מאותו המקור). שמעתי פעם על ספר שבו מרוכזים מלאכים שונים, ספר די ותיק, אני אנסה למצוא שוב את שמו. לגבי ספר רזיאל המלאך - אין ספק שהוא ספר קשה והגישה שלו היא גישה הקרובה יותר לגישת ימי הביניים למאגיה. טס נחושת זה דווקא משהו שלא קשה להשיג
מעניין לראות שיש שם גם אזכורים של שמות אלים יווניים, מה שלדעתי מראה את ההשפעה החיצונית על הקבלה היהודית.

No Time To Cry

New member
../images/Emo63.gif

אפנה אלייך בשנית כשיהיה לי את החומר ביד.
אמרת שיש גם אזכורים של שמות אלים יוונים אתה יכול לפרט בבקשה אילו שמות למשל? פשוט נראה מוזר

נתחיל משמות של מלאכים

יש מאמר של מאיר בר אילן ובו גם מראי מקום לספרים בהם הוא השתמש, על שמות של מלאכים. בקשר לשמות אלים יווניים - ראיתי זאת כאשר עברתי ברפרוף על הספר, קלטתי שמות כמו זאו"ס, אפרודיט"י (כך כתובים, עם הגרשיים). אני צריך לבדוק בעותק שלי, אין לי כח לקרוא את הגרסה בכתב רש"י שעל הרשת (יקח יותר מדי זמן, אני לא קורא כתב רש"י שוטף כבר).

No Time To Cry

New member
אוקיי

תודה על המאמר. אתמול בדיוק עברתי על הספר "רזיאל המלאך" ובהחלט ראיתי את השם אפרודיטי חשבתי שאני מדמיינת. מעניין למה זה מופיע שם בכלל. עכשיו אני בכלל מתקשה בלהבין

למה זה מופיע?

איני יודע מה תהיה תשובתם של רבנים ומקובלים, אך בקרב חוקרי הקבלה האקדמיים תמצאי שהדיעה הרווחת היא שהקבלה הושפעה מסביבתה וגם השפיעה על סביבתה. באתר של פרופ' מאיר בר אילן ודאי תמצאי מאמרים המתייחסים לכך. אם לא, ספריהם של גרשום שלום וממשיכיו הם הכתובת.

gwizard

New member
אני אישית מאוהב בספר הזה

Instant Magick של פנזק. לדעתי, הספר המבריק ביותר שנכתב בתחום המאגיה ב-50 שנים האחרונות. וכמובן שנטול לחלוטין כל סממן דתי, למרות שהמחבר וויקאני. אני אישית מתרגל את צורת המאגיה הזו כבר 10 שנים עוד לפני שקראתי את הספר (שפורסם בפברואר השנה).

gwizard

New member
זה רק שם שכנראה נבחר למטרות שיווק

הכוונה היא בעצם לכך שהשיטה המוסברת בספר לוקחת בערך פי 10 פחות זמן מאשר לעשות טקס כישוף.

חמודה אל תרמי את עצמך

ואל תתני שירמו אותך. מאגיה היא עבודה זרה פר אקסלנס. האפשרות להתעלות באופן רוחני עפ"י היהדות, לשנות את המציאות במחשבה, לראות הילות וכו' אינה נעשת בשיטת האינסטנט והיא דורשת הקדשת חיים שלמים. המאגיה והכישוף אסורים עפ"י היהדות. הן הכחשה לכך שהם עובדים אבל מאחר שהם שואבים את כוחם מהסיטרא אחרא הם אסורים (כבר אמרתי???).

טעות בידך

אף אחד כאן לא דיבר על "שיטת אינסטנט". נהפוך הוא. כולנו כאן מכירים בכך שאין שיטת אינסטנט. זה גם כתוב באדום בצד ימין של הפורום, בהודעה המנהלתית. לגבי קבלה - זה שלא קוראים לזה מאגיה, זה עניין של סמנטיקה בלבד. אם זה נראה כמו ברווז, נשמע כמו ברווז ובטעם של ברווז (כן, זה משפט שג'סטין כתב פעם, למי שתוהה) - זה ברווז. תפתחי את ספרי הקבלה היהודית, למן ספר היצירה (שעפ"י האגדות בעזרתו יצרו את הגולם), ספר רזיאל המלאך (שרצוף במרשמים לכשפים) ואפילו בתלמוד עצמו (משנה וגמרא) - שם בכלל יש דוגמאות של רבנים שיצרו כבשה (או שמא היתה זו עז) רק כי הם היו רעבים וכן הלאה וכן הלאה. לא מדובר ב"סתם רבנים", אלא בכאלו ש"על פיהם ישק דבר", האם את מאשימה גם אותם בשימוש בכוחות "הסיטרא אחרא"?

הכל יחסי בן-אדם

אינסטנט לא אינסטנט הכל יחסי... בשורה התחתונה כדי "לעשות קסמים" בטהרה צריך לעבור שינוי פנימי שדורש השקעת חיים שלמים-לא פחות. במאגיה לפי מה שהבנתי (ואינני ממומחית) תוכל לראות תוצאות ללימוד כבר משיעורים הראשונים. לא הכחשתי שהמאגיה "עובדת". הן = אין (פליטת קולמוס). לגבי קבלה והספרים החשובים שהזכרת כולם נכתבו בנבואה. הקבלה אינה מאגיה במובן המקובל היום שכן היא שואבת את כוחה ממקור אחר. כפי שקיימות 10 ספירות של טהרה קיימות 10 ספירות של סיטרא אחרא ומהן שואבת המאגיה את כוחה. עוד שאלות??

אין שאלות

זו הגישה שלך שאת מקובעת בה, ולא מוכנה לקבל שיש גם דברים אחרים בעולם. לא הכל שחור ולבן. היהדות היא לא הדת המושלמת, והקבלה היא לא תורת הסוד האולטימטיבית. אין כזה דבר (באף דת). כולם נכתבו בנבואה? התלמוד לא נכתב בנבואה. גם על ספר "רזיאל המלאך" לא נאמר דבר כזה. שוב, בעיני את מקשטת דברים ומעלימה עין כדי שלא תאלצי לכנות זאת "מאגיה".

RainBird

New member
אני מסכים. בניסיון לעשות מוניפול על המאגיה נוצרו כל ה"ספירות טומאה" וטהרה למינהן.

MetalSinagouge

New member
סיפור הגולם הוא דווקא די חזק..

אני לא יודע האם יש בו משהו "מעבר" להבין, או האם הבנתי אותו כהלכה, אבל לי זה הזכיר יצירת רוח סרביטור. לאו דווקא משהו פיזי.

No Time To Cry

New member
יקירתי, אין צורך שתלמדי אותי.

את השיקולים שלי כבר עשיתי מזמן. ואני שלמה עם זה לאורך כל הדרך. דברייך חלולים ומלווים בהמון סימני שאלה!

למעלה