שאלה

לגבי השכר

השמועות אכן רצו במהלך השנים שכל הזמן עד לעזיבתו אנדרסון קיבלה פחות כולל השכר על הסרט. עד כמה שידוע לי מדובר בשמועות זדוניות ולפי מיטב הבנתי אכן בהתחלה היא קיבלה פחות ממנו כיוון שהיא הייתה אלמונית ודיוויד קצת פחות. מתישהו התרחש שיוויון או כמעט שיוויון בשכר. אבל הרי זה לא חדש שגברים מרוויחים יותר, בכל התחומים זה ככה.

Gilliana

New member
זה נכון מאד ולא רק...

... לגבי הסרט. הסתבר ששכרה של ג'יליאן היה כמחצית משכרו של דוכובני במהלך חמש העונות הראשונות של הסדרה וכשהעניין נחשף - היא כעסה מאד על כך. למרבה הצער, דיוויד אפילו התרעם על כך שהיא עוד "מעזה להתלונן" על אי השוויון בשכר ואמר שזו בעיה שלה שהיא לא דואגת לשכרה. קיימת בעיה רצינית הן בהוליווד והן בטלויזיה עד עצם היום הזה של אפליית נשים לרעה מבחינת השכר וזהו גם מקור הפרשה הזו.

Julia307

New member
באמת?

בסרט היא הרוויחה בסוף פחות מדוכובני? היא לא תיקנה את זה? כי באתרים מסויימים כותבים שהשכר הושווה, ובאחרים כתוב אחרת. אני חושבת שזה חוצפה. מילא בעונה ראשונה היא הייתה אלמונית, אבל עם כל הכבוד לדוכובני מבחינת משחק נטו אנדרסון עולה עליו, או לפחות בטוח לא נופלת ממנו. ונראה לי שההבדל בבחירת הסרטים וברשימת הפרסים שלהם, מחזק את זה. זה ממש עצוב לשמוע.

Gilliana

New member
צודקת - אכן חוצפה שאין כדוגמתה

היתה לה מריבה גדולה עם FOX ובסופו של דבר העניין תוקן, אבל לא לפני שזה כמעט הגיע לבימ"ש. ואני מסכימה לחלוטין - ג'יליאן עולה בהרבה על דיויד כשחקנית, מספיק לראות אותה ב-Bleak house כדי להבין את זה. מה לעשות שהוליווד, גם במאה ה-21, עדיין נותרה שוביניסטית. באמת מאד עצוב...

Ice Age

New member
הכל תלוי במה שמצליחים להוציא מהבוס

זה שהיא לא יודעת להתמקח זה כבר בעיה שלה.

Gilliana

New member
בודאי שיש

ברגע שהוא נותן תוקף למצב שבו מלכתחילה גבר מרוויח יותר מאשה ועוד מאשים אותה בכך - הוא שוביניסט וחצי.

Ice Age

New member
הממ

האשמתי אותה בזה שהיא לא יודעת להתמקח, לא בזה שהיא אישה. קראת מה שכתבתי?

Gilliana

New member
כן מאיר, אבל זה לא העניין

אין כאן עניין של מיקוח - יש עניין שכשסטנדרט - לפני כל מיקוח ולמעשה בלי להתייחס כלל לאלמנט של מיקוח - נשים בהוליווד מרוויחות כמחצית השכר מגברים ואני מדברת על כלל שקיים מזה שנים ע"ג שנים ועד עצם היום הזה למעשה. אתה בא ואומר "היא לא יודעת להתמקח" כאשר הבעיה איננה נעוצה כלל במיקוח אלא באפליה. עכשיו - נניח ולא היית מודע לזה כשכתבת מה שכתבת - ניחא, אבל אמרת את הדברים אחרי שגם עינת וגם אני הסברנו את המצב. מכיוון שכך - איך הייתי אמורה לפרש את תגובתך המתעלמת כליל מן העובדות?

Ice Age

New member
לא היית צריכה לפרש

היית צריכה רק לקרוא. אתן כתבתן שיש אפליה בין גברים לנשים מבחינת שכר. ואני כתבתי שלדעתי זו לא אפליה, אלא פשוט עניין של יכולת מיקוח של אנשים שונים בלי קשר למין, דת וגזע. את יכולה לטעון שאני טועה, אבל מה הקשר לשוביניזם?

Gilliana

New member
מצטערת מאיר, זאת מניפולציה

הגישה שלך היא גישה שוביניסטית ולא משנה עד כמה תנסה ליפות את זה. הרי אתה ידוע בדיוק כמונו שאפליה כזו קיימת - הרי מדובר בעובדה עולמית עתיקת יומין, אז בחייך - אל תתמם עכשיו...

Ice Age

New member
מעניין

את טוענת שנשים מרוויחות פחות כי הן נשים. אני טוען שזה לא תלוי מין אלא תלוי יכולת מיקוח של השכיר. אז מי מאיתנו השוביניסט?

Julia307

New member
הבהרה על פי ראות עיניי

אוכלוסייה חלשה נוטה להרוויח פחות כי היא נוטה להיות בצד המפסיד במשחק. נשים ביחס עם עוד ציבורים אחרים בארצות הברית (גם שחקנים שחורים והסיפאנים מרוויחים בממוצע פחות משחקנים לבנים) הן אוכלוסיה שמוגדרת מיעוט. לא רק שם,גם באוניברסיטאות קיימת מערכת הפליה מתקנת עבור הציבורים האלה מתוך הכרה בבעיה. הוליווד היא הקצנה של השוק הקפיטליסטי הפתוח. שם רק החזק שורד. החזק נוטה להיות גבר . גם במקרה של דוכובני ואנדרסון, אין זה שונה. זה מקרה מצויין כי יש סימטריה מלאה ביניהם בגודל התפקיד ובהכרה שהם זכו לה כשחקנים, הן על ידי המבקרים והן על ידי הקהל. העובדה שב"פוקס" הגיוני שבמשך חמש שנים אנדרסון תרוויח פחות מדוכובני, היא תוצאה של הלך מחשבה שאפשר לכנותו שובניסטי. העובדה שיש מעט מאוד במאיות סרטים היא תוצאה של חולשתן היחסית של נשים לקדם את עצמן ואת הרעיונות שלהן הלאה, כשהן משחקות בכללי המשחק של השוק הפתוח, כללי משחק שהוכתבו על ידי גברים. זה נמצא בכל מערכת ומערכת בחברה שלנו ובוודאי בחברות לא מערביות. השאלה מדוע זה קרה ואיך נלחמים , הן שתי שאלות שונות. להתעלם מעובדת קיומה של בעיה, היא טמינת הראש בחול. אבל, אין להתפלא שמי שנמנה על הציבור החזק יותר לא יצטרך להגיע למצב בו ישאל את עצמו שאלות כאלה, מפני שהוא לא מפסיד. הוא מנצח. לבנים לא נוטים להיות מוטרדים מאפליית שחורים וגברים לא נוטים להיות מוטרדים מהפליית נשים. לצד המנצח, יש מה להפסיד.

Gilliana

New member
אל תכניס לי מילים לפה! ../images/Emo46.gif

ואל תסלף את דברי!!! לא אמרתי כי נשים מרוויחות פחות כי הן נשים - אמרתי (קרא שוב היטב) כי נשים מרוויחות פחות כי הן מופלות לרעה!!! אתה יכול לטעון גם שכדור הארץ מסתובב סביב הירח - מה לעשות שהעובדות בשטח מוכיחות אחרת...

pusher

New member
עזבי שוביניסט,עכשיו

שהוא רואה את ג'יליאן משחקת נפלא כלכך בבריטניה,הוא בטח יושב ואוכל את הלב שלו

או ש...

הוא רואה אותה משחקת נפלא כל כך בבריטניה וסופר את הכסף שלו. אני מבקשת להפסיק להשמיץ את דיוויד עד שלא תובא לכאן הוכחה חותכת (הקלטה או צילום) של דיוויד אומר את הדברים הללו אז הבחור זכאי. מדובר בסתם השמצות שפרחו להן בזמן שפרצו רכילויות טיה - דיוויד- ג'יליאן. לא האמנתי גם אתם תדרדרו לכך!

Gilliana

New member
לצערי הפעם לא מדובר בשמועה

בזמנו אפילו העליתי לפורום את הראיון שבו דיוויד אמר את הדברים (מאיר נשמע בדיוק כמוהו). אני אנסה לחפש אותו שוב...

למעלה