שאלה..

Eldarch

New member
שאלה..

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני סופרת מספר מוקדים לקשרי מימן? [מכל אטום מימן יוצא מוקד אחד, ומכל אטום N O F יוצא אחד?..או שמחמצן יוצא שניים?..זה קבוע?] תודה רבה!

תשובה

כל אטום מימן הקשור לאחד מאטומי NOF עם זוג(ות) אלקטרונים לא קושרים הוא מוקד, וגם כל זוג אלקטרונים לא קושר על אטומי NOF (לאו דווקא שקשור אליהם מימן) הוא מוקד.

Eldarch

New member
תודה אבל..

לא הבנתי את ההערה בסוגריים- איך זה יכול להיות מוקד מכל זוג אלקטרונים לא קושר של אטומי N O F בלי שקשור אל האטומים מימן?..כי כאילו אז בעצם אין קשר מימן!אז איך יהיה לו מוקד?.. :/ ועוד שאלה.. ידוע לי שטמפרטורת הרתיחה של מים H20 <ה-2 כמובן בקטן..> גבוהה משל החומר HF למרות שהאלקטרו שליליות של פלואור גדולה משל חמצן. ההסבר לכך היא כמות המוקדים..אבל לפי מה שהבנתי מההסבר שלך: מהמים יוצאים 4 מוקדים [אחד מכל אטום מימן=2 ועוד שניים מהחמצן כי יש לו שני זוגות לא קושרים] ומ HF גם יוצאים 4![אחד מהמימן, שלושה מהפלואור כי יש לו שלושה זוגות לא קושרים..] אז זה לא כ"כ מסתדר לי.. אני אשמח את תסבירי:) תודה וסליחה על החפירה.

the last anigma

New member
אני לא בטוחה

אבל נדמה לי שזה בגלל שבאופן יחסי, בHFמולקולת יש אותו מספר של אטומי פלואור ומימן, לכן גם במול מולקולות היחס ישמר, לכן, כל אטום פלואור - יצור בממוצע קשר עם מימן אחד, ולא ימצה את הפוטנציאל ל3 קשרים, לכן, כל מולקולה, תיצור בממוצע רק 2 קשרים (מוקד על הפלואור ומוקד על המימן) ולא 4. לעומת זאת, בין החמצן למימן במים - יחס של 1:2 לטובת המימן, ואכן לחמצן יש 2 זוגות אלק' לא קושרים, והוא כן יקשור בשניהם. קפיש?

DIKZ

New member
H2F2

שלום לשואלים ומשיבים (ות). האם העובדה שחומצה הידרופלואורית מופיעה למעשה כ hydrofluoric acid = HF or H2F2 חומצה כפולה, תסייע לכם בהסברים?

Eldarch

New member
לי זה לא עוזר

כי אני בכלל לא מצליחה לצייר נוסחאת ייצוג אלקטרונית לH2F2 [ולא נראה לי שבכלל אפשר.. :/] תוכל אולי להסביר את זה קצת?

DIKZ

New member
- H2F2 <--> H+ + HF2

שלום. בריכוזי HF גבוהים נוצר הדימר H2F2 לפי הנוסחה בכותרת ( בהנחה שהיא תופיע כפי שהוקלדה). הדימר מתאפשר ע"י קשרי מימן. H2F2 נחשבת כחומצה חזקה מ HF , ( אישית לא נתקלתי בכך ). ההבהרה של החומצה הכפולה נעשתה (בשעתו), כשהתברר ש HF אינו תואם כביכול, לעקרון לה-שטליה, לפיו דרגת הדיסוציאציה בחומצות (חלשות ~ ) גדלה כאשר הריכוז יורד. בHF , נמצא מצב הפוך. ה"פתרון" וההסבר הובהרו מתוך הראקציה של הכותרת בתשובה זו. לא עניתי במדויק לשאלה, אך היריעה הורחבה מעט.

זאביקו

New member
רעיון יפה

באמת יפה. אך נראה לי שבפועל ישנם, במים לדוגמא, מבנים שונים (3 קלסיים) שדווקא היציב ביניהם (בחישובים תיאורטים) הוא בעל קשר יחיד מכל חמצן למימן נוסף. (ויש גם מבנה של קשר לשני מימנים אך הוא יוצר מעין דימרים ולא רצף..)

למעלה