שאלה...

SlideR121

New member
שאלה...

בבקשה תעזרו יש באמת "מקצוען" "איינסי" "הונינבו" "מייג'ין" וכל אלה.... ??? ובאמת פעם היה שחקן בשם שוסאקו הונינבו? אני די בטוח שלא היה שחקן כזה אבל בקשר לדרגות אני ממש לא בטוח ועוד משהו איך נהיים איינסי???

wbadger

New member
תשובה :)

כל אלה קיימים. שוסאקו - אתה יכול למצוא קצת מידע עליו פה http://senseis.xmp.net/?Shusaku, הוא חי במאה ה19 והשם האמיתי שלו באמת היה Torajiro. אינסי - זה השם של מתלמדים _יפנים_ אז זה אומר שאם אתה רוצה להיות אינסי אתה צריך ללכת ל"סוכנות היפנית לגו" (בהעדר שם יותר טוב בעברית) וללמוד שם. הונינבו ומייג'ין הם תארים אמיתיים שקיימים ביפן ועושים עליהם טורנירים כדי לנסות לקחת את התואר או כדי לשמור עליו. יש עוד מלא תארים כאלה, סך הכל 17 נראה לי כיום. הונינבו פעם היתה משפחה של שחקנים, שכל פעם היה נבחר אחד מהצאצאים של ההונינבו הנוכחי להיות הממשיך שלו (בתואר הגו). שוסאי היה האחרון מהמשפחה הזאת עם התואר, הוא נתן את התואר ל"סוכנות היפנית לגו" הזאת שהוא גם עזר להקים ומאז התואר לא נשאר במשפחה אלה עושים עליו טורנירים. אם תהית בקשר לשאר השמות בסדרה, הם לא אמיתיים :p

אוקיי אז:

נהיים אינסיי בבחינות שמתקיימות בכל שנה. אני לא בטוח שקיים כז דבר אינסיי בישראל אבל קיימת אגודה ישראלית לגו אז תוכל לברר. אינסיי ומק צוען זה רמות. לעומתם הונינבו מייג'ין ועוד כמו קייסי גודאן וכו הם תארים. שוסאקו היה קיים ואתזה אני יודע כי א ני צ ופה בהיקאגו ויוםאחד אחרי הפרק בקטע שהאיתה מציבה שאלות גו היא הראתה... אני מקווה שעזרתי...

SlideR121

New member
רגע אז יש לי עוד שאלההההה

אם איינסי זה יפני אז יש משהו ישראלי?

imdark

New member
לא

פרויקט אינסיי לומדים מהמורים המקצוענים הטובים ביותר יש להם את הציוד הטוב ביותר והם משחקים בטורנירים מיוחדים נגד המקצוענים החדשים ואיתם פרויקט כזה שווה המון כסף ושחקנים שמצתרפים לפרויקט הם בדרך כלל ילדים עם המון כסף או שחקנים חזקים במיוחד בארץ אין מקצוענים ואין בכלל אנשים שיכולים לתרום לקהילה של השחקנים מבחינה כספית פרויקטים דומים קיימים במקומות שונים בעולם ישנם בתי ספר לגו ומקומות אשר לוקחים על אצמם ללמד שחקנים מוכשרים אבל רק במעט מדינות יש פרויקט שמזכיר את האינסי בגלל שפרויקט כזה שווה המון כסף ודורש הרבה תמיכה של מקצוענים או לפחות שחקנים חזקים במיוחד

SlideR121

New member
אז אני רוצה להבין...

לא משנה מה אני יעשה.... אני לא יהיה בחיים איינסי.... בארץ לפחות.... זה נכון? וגם אם אני ישחק 30 שנה אני לא יוכל להיות מקצוען? גם זה נכון ?

מה פתאום!!!

תוכל להיות אינ סיי אחרי כמה זמן שהגו בארץ יתפתח (עכשיו הוא ממש ממש בשלבי עליה). כבר בנו אגודה ישראלית לגו,מועדונים ברחבי הארץ,הי ה קונגרס גו 2005 ויש תחרויות פעם בחודש לפחות... אז יהיה אינסיי... לא בטוח אינסיי יכול להיות יקראו לזה שונה...

LeCagot

New member
צר לי לאכזב אתכם, אבל

הסיכוי שיהיה אינסיי בישראל נמצא מיד אחרי הסיכוי שישראל תזכה במונדיאל. אינסיי זו מסגרת שמיועדת לילדים מעולים בגו בדרכם להפוך למקצוענים, והתמיכה למסגרת הזו באה מהתאחדות שיש לה מקצוענים - יפן, קוריאה או סין ( יש גם בטאיוון). רק במדינות אלה יש מסגרות לאינסיי, ואפילו במדינות בהן הגו מפותח הרבה יותר מישראל, כגון הולנד או ארה"ב אין מסגרת של אינסיי. אבל: אם תהיה ממש טוב, תוכל להתקבל ע"י אחד מארגוני המקצוענים ולהיות מקצוען ( למשל אלכסנדר דינרשטיין מרוסיה התקבל כאינסיי ואח"כ מקצוען ע"י ההתאחדות הקוריאנית )

SlideR121

New member
אז אני רוצה להבין...

אם אני באמת אבל באמת ישקיע במשחק איך אני ידע אם אני ברמה של מקצוען? עוד איזה כמה שנים טובות

Mor L

New member
בעיקרון כן

וזה גם החלום שלי, למרות שיש לי רק 6 שנים כדי להגיע לרמה הזאת (אני בת 24) אבל... והנה ה-אבל הענקי - המבחנים למקצוענים אורכים חודשיים שלושה, ורק במדינות שיש בהם התאחדות גו וגם לא בכולם, ככה שרוב הסיכויים שתצטרך לטוס למזרח אסיה, יפן סין קוריאה ואולי גם טייוואן, לשהות שם חודשיים שלושה ולעשות את הבחינה במשך הזמן הזה, בתקווה שתישאר מורכז ולא תאבד את הביטחון או את התנופה מכל כך הרבה זמן לא להיות בארץ. משמע שזה הולך לעלות לך הרבהההההההה מאוד כסף. אני אמרתי להורים שלי לפני חודש שאם אני אצליח להיות מספיק טובה לפני גיל 30 הם מממנים לי את כל השהייה בחו"ל.

יש עוד משהו

יש גם קונגסי שזה כמו אינסיי רק בסין... אם אתה רוצה משהו טוב עם חומר על זה אז יש לי קישור...

למעלה