שאלה:

giingiit

New member
אסביר שוב!

המסורת לא אבדה אלא ירדה בדורות כמתואר בפרקי אבות! מי שמכיר את היהדות ואת שפת הקודש (אלו שגאים ביהדותם וחרדים לדבר ה´) מכירים את השפה על בוריה ויכולים להצביע על שינויים בשפה שלא תאמין! זה שממך זה נסתר... זה בגלל שמנעו ממך את המינימות להכרת שורשיך מילדותך. הוריך הם אלו שנתנו למסורת ולהבנת המקורות להשתכח, לא בורא עולם. הלכ בידי שמיים חוץ מיראת שמיים. השפן של אז היה אז ואולי ישנו גם היום רק שמי שבחר לחיה מסויימת את השם "שפן" לא בחר כך כי זו החיה שהיתה קיימת אז. הבחירה לרוב היתה שרירותית. המסורת של הכרת החיות עברה בעיקר לחיות הנפוצות יותר כגון תרנגולת, פרה, סוס, כלב וכו´. תשאל כל ילד איך נראה כלב והוא יוכל להצביע על תמונה מתאימה. תשאל לעומת זאת אדם רגיל ברחוב מה ההבדל בין ינשוף לתנשמת ורוב האוכלוסיה לא תוכל לענות לך. הכרת שפת הקודש אבדה בגלל הגלות הארוכה שבה אנחנו נמצאים וההתבוללות בקרב הגויים. רק אלו שלומדים תורה לומדים את השפה האמיתית. בברכה תמנה

Alon16

New member
דבר ראשון:

תתפלאי או לא, אני בן למשפחה דתית ואני לומד בישיבה! אני בינתיים חוקר את הצדדים לכאן ולכאן ובבוא העת אחליט את ההחלטה אשר תהיה הדרך שבה אלך בהמשך חיי. דבר שני: ישנו פסוק הכתוב בתהילים קד יח "סלעים מחסה לשפנים" ומכאן רואים בבירור שהכוונה לשפן הסלעים שידוע לנו היום והוא המכונה שפן בפי הזאולוגים ועוד ראייה לכך שהוא לועס בדיוק כשאר החיות אשר מעלות גרה; אולי בגלל זה נכתב בטעות שהשפן מעלה גרה... אז נורא קשה לומר שהשפן של היום אינו השפן שלנו. ובכל זאת, אותו שפן סלעים - בעל פרסות ואיננו מעלה גרה!

giingiit

New member
מה שאני אומרת זה שיש שתי שפות

עברית שפת קודש שמי שמכיר את המקורות, מכיר גם אותה, ועברית חילונית. מי שהחליט לקרוא לעטלף עטלף, על סמך מה? מי אמר שהעטלף שנקרא בשם זה כיום נקרא כך גם בשפת הקודש? ומי החליט בעברית היומית שלנו שה"ראם" הוא החיה שכך נקראת כיום? מי אמר? בכלל, העברית אנחנו יודעים הרי חודשה ומי אמר שהיא חודשה לפי שפת הקודש? הרי ישנם ביטויים בשפת הקודש שלא קיימים בעברית היום יומית וישנם ביטויים שנכנסו לעברית שאין להם מקור בשפת הקודש וישנן מילים שנמצאות בשתי השפות אבל משמעותן שונתה. אז מה הבעיה פה?

א77

New member
לא צריך לזה תשובה

הפשט והמציאות ברורים לחלוטין. רק מיכיון שאוליי מצאת איזשהוא שפן כדי להכפיש... אז בוא נשאירך בטיעוניך. עם מסקנותיך. אם השאלה היא רצינית בכדי להבין פסוק בחומש שכל תלמיד בכתה ג´ כבר יודע ומבין אזי הנני מתנצל ואוכל לבארו. לאור נוכחותן של סוגי אנשים בפורום אז מקווה שתבין אותי. ועיין בתגובתי אודות פסיקה הלכתית

Alon16

New member
הכפשות חסרות ביסוס

אם אתה אומר ש"אולי מצאתי איזשהוא שפן כדי להכפיש..." אז הייתי מאד שמח אם תוכל להראות לי שפן שהוא מעלה גרה ואינו מפריס פרסה. בהצלחה.

עידו10

New member
הטעות הגדולה של אלון

ושל כל החילונים\בעלי דעה חופשית\ספקנים למיניהם- אתם (וגם אני) היא שאתם ממעיטים בכושר המצאת הסיפורים של האדם, וביכולתו להפוך כל דבר לרציונלי והגיוני, ברגע שאתה נותן לו נתון מסויים. הדתיים מקבלים את התורה כנתון, ולכן, הם ימציאו לך 1001 סיפורים, כמה שהם לא יהיו הגיוניים ובלתי אפשריים (אבולוציה מואצת, שינוי שם, הכחדות) להם, זה נראה הגיוני לחלוטין, כי האדם מסוגל לשכנע את עצמו בה-כ-ל.

עידו10

New member
ולכן לא נראה לי

שיש טעם להתווכח עם אנשים, שאפילו לא מבינים על מה הם מתווכחים, שכן אין הם פרשנים, מלומדים, רבנים וכו´.

אוהו, תראו מי מדבר...

עם כל הכבוד, מי שהמציא את רוב התיאוריות בעולם זה דווקא אנשים שהתעקשו לפרש את בריאת העולם כדבר טבעי. והם לא מצליחים.. אבל באמת חבל להתווכח איתך.

למעלה