שאלה

• פותח הנושא zok
  • פורסם בתאריך

zok

New member
שאלה

מה הסכנה הטמונה לאוטו בשילוב מהיר של ההילוך הראשון ללא עצירה מיד לאחר שהיה משולב לרוורס. האם ישנה סכנה לגלגלי השיניים. בתודה אחד שלא ממש מבין מה הוא עושה אבל עושה את זה בכל זאת

עתיד18

New member
לא סכנות אלא נזק ארוך טווח

שאתה מכניס רוורס, הקלאץ שיושב על גלגל התנופה, מסתובב בכיוון המנוע, ברגע שהרכב ממשיך לנסוע לאחור, ואתה משלב הילוך ראשון, אתה בעצם גורם לגלגל של הקלאץ´ להסתובב נגד כיוון המנוע, ברגע השילוב אתה חייב לתת הרבה גז ולשלב בעדינות אחרת המנוע יכבדה, עוד דבר ברגע שאתה מוציא לניוטראל (כדי לעבור לראשון) הקלאץ´ בגלל התנופה ממשיך עוד קצת להסתובב שאתה מכניס לראשון, והאוטו במומנט אחורה, אתה בולם אותו (עומס על גלגלי השיניים) לאחר מכן שאתה משחרר את הקלאץ´ הקלאץ´ מתאמץ כי הוא קודם בולם את האוטו (או מכבה את המנוע, או יגרום לפרפור קדימה תוך כדי נסיעה אחורה) כך שגם עליו יש עומס גבוה ונזק לטווח ארוך, תוסיף לזה את כל מכלולי העברה (דיפרנציאל ציריות ועוד ועוד) שכולם מסתובבים לכיוון נתון, ובמקום לעצור אותם, ולהתחיל לסובב לכיוון אחר, אתה ישר מסובב הפוך, המנוע מתחיל לסובב בכיוון אחד, אבל הגמישות שקיימת לחומר, תתן למכלולים להמשיך (סנטימטר אולי) קדימה הפיתול הזה יוצר נזק אדיר למכלולי ההנעה, ואולי ההנעה כבר לא תהיה מהנה
בקיצור : אל תעשה את זה

zok

New member
האם ישנם מכוניות משאפשרות

האם ישנם מכוניות שמאפשרות את הפעולה הזאת העברה מהירה מרוורס לראשון בלי לעצור את האוטו?

עתיד18

New member
בעיקרון....

אין דבר כזה, כי כל אותם דברים שאמרתי תקפים לגבי כל הרכבים, אבל יש רכבים ב2000 שקל שטווח הנזק גדול מטווח החיים שלהם :)

Turbomini

New member
סליחה?????????????

האם כוונתך ב"גלגל הקלאץ´" היא לגלגל התנופה? אם כן - אשמח ללמוד איזה מין מנוע זה שבו הוא יכול להסתובב לשני הכיוונים. יהיה מעניין לא פחות לראות קלאץ´ שצסתובב לכיוונים שונים, או לפחות ציר ראשי של תיבת הילוכים... כמו שאמר המשורר: כל יום לומדים... בוריס (מגרד את הראש בחוסר הבנה האם זה באמת מה שקרא הרגע...)

עתיד18

New member
אל תכניס לי מילים לפה

גלגל הקלאץ´ (הרפידה שלו) יושבת על הציר הסופי של הגיר (שהוא גם המרכזי) אותו גלגל מסתובב בהתאם לסיבוב הגלגלים (תנאי שהוא משולב להילוך) אם תשלב הילוך רוורס ותסיע את הרכב קדימה תוך כדי לחיצה על הקלאץ´ כמובן הגלגל הזה יסתובב בניגוד לסיבוב המנוע אז אולי אני עדיין לא מכונאי רכב, אבל אל תעשה אותי מפגר, פתח איזה ספר מכונאות ואחרי זה תבוא לחלוק על תאוריות

itzik93

New member
אין מצב כזה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

הקלאץ´ לא מסתובב בהתאם לכיוון נסיעתם של הגלגלים. הקלאץ´ מסתובב במקביל לגל-הינע שמחובר לציר המנוע ולכן הוא תמיד יסתובב לכיוון אחד (הכיוון בו המנוע מסתובב). כאשר אתה משלב לרוורס אתה בעצם משתמש בגלגל שיניים שונה בגיר שמשנה את כיוון נסיעתם של הגלגלים - וכך אתה מקבל נסיעה בכיוון הנגדי... הרעש החזק מהגיר שלעיתים בא לידי ביטוי בשילוב להילוך אחורי רק יכול להמחיש לך ולחזק את העובדה שגלגלי השיניים מסתובבים לכיוון ההפוך (כיוון שהם בד"כ לא רגילים אליו...) - וכאן, ידידי היקר, אתה הוא זה שיכול לפתוח ספר מכונאות ולבוא לחלוק על תיאוריות
מצב שני: מה קורה כאשר אתה מדרדר את הרכב ברוורס עם קלאץ´ לחוץ והילוך קידמי משולב ? שאלה מצויינת, אם הייתי מהנדס תיבות הילוכים ידניות ודיפרנציאלים היית בכיף עונה תשובה (שככל הנראה לא הרבה היו מבינים) - אך בכל מקרה, לפי הערכתי, מדובר בעבודה של הדיפרנציאל + גלגלי השיניים בגיר שמאפשרים שילוב לראשון בזמן שהגלגלים מסתובבים לכיוון הנגדי - אני מניח שמתכנני התיבות האלו חשבו על כך ועשו זאת רק לטובה (טוב שלא עשו את זה להפך, עוד היו משתמשים בזה לבלימות
) איציק - קצת היגיון לא יזיק לאף אחד

B.M.F

New member
מאיפה אתה צצת ?

ירבוע משולש כנפיים. למה לא באת ?

itzik93

New member
מאיפה א-ת-ה צצת ?!

קודם כל, יש התחייבויות קודמות (אתה יודע, יש אנשים שיש להם קצת חיים...
דבר שני, דפקתי כזו שנת צהריים...אחחחחחחחחחחחחחח.......... זו היתה שינה כל כך טובה...
איציק - ימותו הקנאים

itzik93

New member
תיקון קטן

בהודעה הקודמת רשמתי: "הרעש החזק מהגיר שלעיתים בא לידי ביטוי בשילוב להילוך אחורי רק..." התכוונתי ל: "הרעש החזק מהגיר שלעיתים בא לידי ביטוי בנסיעה לאחור רק..." איציק

עתיד18

New member
הרעש נובע מכך שההילוך האחורי

הוא הילוך בלתי מסונכרן, הוא הילוך בעל גלגל שיניים ישר ולא "ברלה" "שבלול" "מפותל" או איך שבא לך לקרא לו

itzik93

New member
הסינכרון

לא אמור להשפיע על רעש הנסיעה - רק על שילוב ההילוך. הכוונה לרעש היתה בנסיעה פיזית לאחור ולא בשילוב עצמו - לכן הודעת התיקון שלי באה להבהיר זאת. איציק

עתיד18

New member
הדיפרנציאל לא יוכל להתערב לדעתי

וכך גם הגיר, מה שיקרה אם תדרדר את הרכב ברוורס, כאשר הילוך קידמי משולב, ביחד עם לחיצה על הקלאץ, אתה פשוט מאוד גורם לרפידת הקלאץ´ להסתובב הפוך למנוע, וזה בדוק דוגמא קטנה : למה בירידה (שפניך לירידה) אתה "בולם" את הרכב בעמידה בעזרת רוורס, ולא בעזרת הילוך ראשון, הריי שיחס העברה שלהם הוא לרוב זהה, זה בגלל שרפידת הקלאץ´ יוצרת התנגדות הפוכה למנוע, דבר שעוד יותר מקשה את כל המכלולים, וכך גם אם לדוגמא יתנגשו ברכב שלך מאחור, והוא יתחיל "לרוץ" קדימה, הוא לא יניע בטעות, אם משהו כזה, אני 99,9 אחוז בטוח שאני צודק בנושא, אין שום דבר שימנע בדרך, מרפידת הקלאץ´ לשנות כיוון סיבובה, למעשה, אם תהפוך סדר הצתה סדר שסתומים ובלה בלה בלה, ותגרום למנוע להסתובב הפוך, תוכל לנסוע קדימה בעזרת הילוך רוורס, ולנסוע אחורה בעזרת 4 הילוכים + הילוך שיוט
דווקא רעיון מעניין, מזכיר את משאיות המאק הישנות שהיה להן 6 הילוכים אחורה,
עד כאן פינתנו "דע את הקלאץ´" אדיוס אמיגוס

itzik93

New member
זה התיכנון של הגיר...

לפי מה שאתה אומר, רכב שנוסע ברוורס הוא רכב שהמנוע שלו מסתובב הפוך - בשביל שהקלאץ´ יסתובב הפוך ויסובב את הגלגלים לכיוון השני... ע"מ להגיע לעמק השווה, אני בהחלט מסכים חלקית עם דבריך: 1. כאשר הילוך אחורי משולב, קלאץ´ לחוץ והרכב נוסע קדימה - הקלאץ´ אומנם יכול להסתובב לכיוון הנגדי, אך לא מדרכו הטיבעית. 2. כאשר אתה נוסע אחורנית בהילוך אחורי, הקלאץ´ מסתובב לאותו הכיוון שהמנוע מסתובב (זה מה שאני אמרתי) - ורק גלגל שיניים בגיר משנה את המהירות. אתה מבין מה שאני אומר ? מה שקורה ב "1" אינו משליך על "2", כל מקרה לגופו - ורק שתדע שעל זה אחראי הגיר - כי אם היו מתכננים אותו אחרת, הוא היה יכול לחרוק חזק בדיוק כמו שמנסים לשלב להילוך אחורי בזמן שהרכב מתדרדר קדימה (לא כדאי לנסות). איציק

עתיד18

New member
נו זה ברור

הריי לא חשבתי לרגע שהמנוע משנה את כיוונו, הבחור רצה תוך כדי נסיעה לאחור, להתחיל נסיעה לפנים. זה אומר שהרכב חייב להיות במומנט תנועה לאחור, כאשר ההילוך הראשון משולב, דבר שיגרום לרפידת הקלאץ´ להסתובב הפוך, זה הכל !! כתוצאה מזה, ברגע שהקלאץ´ ישתחרר, הוא ינסה לסובב את המנוע הפוך, כמובן שהוא לא יצליח, אז או שהמנוע יתגבר עליו (דבר שילווה בשחיקה מאסיבית של הקלאץ´) או שהמנוע פשוט יבלום אותו ויכבה ברור ?

Turbomini

New member
שוב???

עתיד, המלצתי לך היא ללכת לספר כלשהוא על תיבות הילוכים לפני שאתה מתחיל לפתח כאלה דיונים ולבדוק את עצמך!!! הציר שבכניסה לתיבת הילוכים תמיד ייסתובב בכיוון אחד שהוא הכיוון של סיבוב המנוע. ויחד איתו גם צלחת המצמד תמיד תסתובב לכיוון אחד. אנא ממך, לך לספרים לפני שאתה עונה לי!!! לגבי הראשים בנסיעה לאחור: אכן גלגל השיניים של הילוך אחורי אינו מסונכרן, מכאן הרעש שבשילוב כאשר ציר היציאה (דיפרנציאל לצורך העניין) מסתובב בכיוון ההפוך (הרכב נוסע כדימה). ואכן גלגל השיניים של הילוך אחורי הוא בעל שיניים חתוכות בזווית ישרה, מה שגורם להילוך אחורי להיות יותר מרעיש. עתיד: שום דבר אישי, פשוט תבדוק את עצמך - זה הכל. המלצה ידידותית.

עתיד18

New member
בדקתי את עצמי טוב מאוד...

תבדוק את התשובה האחרונה שלי לאיציק, ותבדוק את ההסכמה של איציק על הפרט הנ"ל, נ.ב. לפני שאתה אומר "תבדוק" בספרים, תחשוב טיפה, ותכיר אותי, אינך יודע מה ההכשרה שלי, אולי אני מכונאי עם הסמכה סוג 3 ? אתה הריי לא מכיר אותי, ולא יודע מה הכשרתי ו\או על מה מתבססת ידיעתי שום דבר אישי, אבל קודם תכיר אותי, אחרי זה תשלח אותי לספריה

Turbomini

New member
מכונאי

אם אתה מכונאי מדרגה 3, אזיי מהכרותי עם מכונאים תוצרת ישראל: I rest my case. לדפוק ברגים עם פטיש ולהבין בפעולה של קלאץ´ - זה שני דברים שונים. וכנראה שבארץ צריך תואר של לפחות מהנדס כדי להבין שאם הבורג של 6 מ"מ לא הולך בכוח - זה עדיין לא אומר שצריך להכניס אותו עם פטיש אוויר. אלא היו 60 שניות על "מכונאים" וכדאיות התגאות בתואר שכזה. כעט לפעולה של מצמד: ההסבר האחרון שלך אכן נשמע הגיוני וברור, תודה רבה על הבהרה. לצורך המחשה, נצא מנקודת התחלה שלך. הרכב משולב להילוך ראשון ודוושת המצמד לחוצה, כאשר הרכב מתדרדר לאחור. בוא נראה מה קורא כאן. הדיפרנציאל מסתובב לאחור, וכך גם ציר היציאה של תיבת הילוכים עליו הוא יושב. מאחר וציר הכניסה משולב באמצעות גלגלי שיניים כאלה או אחרים עם ציר היציאה, אזיי כאשר הוא מנותק מהמנוע ייתכן כי הוא באמת ייסתובב לכיוון ה"הפוך". צודק אתה. כעת ננסה להתחיל בנסיעה לפנים תוך כדי שחרור המצמד. מה שנקבל זה הפרש מהירויות יותר גדול בין גלגל התנופה לדיסק המצמד, וגם עומס גבוה מהרגיל על אותו מצמד מסכן, דבר השווה מבחינת משמעות לשחרור המצמד בסיבובי מנוע גבוהים מן הרגיל. לא יותר מזה. אין שום סיבה לראשים או חריקות כלשהם במצב כזה. זוהי נטו העמסת יתר של מצמד. הנקודה של "סיבוב מצמד הפוך" מתקבלת.

עתיד18

New member
רעשים עם ע´

ולפני שאתה "תופר" מכונאים, לידע כללי ל65 אחוז מהמכונאים שפגשת אין בכלל תעודת מכונאי, אני מוכן לתת לך את קלסר המבחן להסמכה סוג 1 (לא 3 אפילו פחות, נלך "רק" על 1) ואחרי 4 שעות שתקרא את כל 200 ומשהו הדפים (זה רק העיוני) נעבור לקרא את 60 הדפים שעליהם רשות הדרישות למבחן המעשי, אז לפני שאתה קוטל תברר מי עובד לך על האוטו, לרוב זה אנשים שעברו "הכשרה" במוסך ע"י כך שצפו במכונאי אחר ולמדו אבל זה לא משנה, עם אדם עם סטיגמות כשלך, אין טעם להסביר, בטח לדעתך גם כל מי שקונה גולף צפוני, וכל מי שקונה פג´ארו מלייאן, ועוד ועוד נכון ? כי למה לקנות רכבים במחירים כאלו, עדיף לקנות רכב יפני ב100 אלף שישרת אותך לטווח ארוך, אחחחחח אלוהים אלוהים מתי תעשה את הנס, ותתן לאנשים לצאת מדעות קדומות !! בתודה והערכה רבה (האומנם?) עתיד

למעלה