שאלה

• פותח הנושא zok
  • פורסם בתאריך

Turbomini

New member
ושוב למכונאים

קודם כל, סליחה על העברית שלי. כנראה שמיהרתי ולא שמתי לב. אתה יודע, בשבילי בכל זאת לכתוב בעברית זה לא ממש טבעי, כך שכולי תקווה שתסלח לי על הטעות הקטנה שהצלחת למצוא בהודעה שלי. לגבי המכונאים - אף מכונאי לא עובד על המכוניות שלי, תודה רבה. אני מסתדר לא רע בעצמי. כעת לנושא הסטיגמות: מעניין אותי לדעת מאיפה נלקחו השטויות אותן כתבת על ההשקפה שלי. אף פעם לא אמרתי אף מילה שהחלטת לדחוף בהודעתך. לא, אני לא חושב שמי שקונה גולף הוא צפוני. אם אתה כן צעוניין לדעת מה אני חושב עליו, אגיד לך: אני חושב שהוא משעמם. לא אמרתי גם שמי שקונה פאג´רו (למה פג´רו כשיש טויוטה באותו כסף?..) הוא מליין. תרצה לדעת מה אני חושב עליו גם, בבקשה: לדעתי הוא אדם בעל תסביכים המנסה להוכיח משהוא לעצמו ולסובבים אותו. כל זה כמובן לא מתייחס למעטים שקונים רכב 4X4 מסיבות שימושיות. "ועוד ועוד" גם לא אמרתי. ובטח ובטח לא אמרתי שעדיף לקנות רכב יפאני ב-100 אלף. אין הרבה רכבים יפאניים שהייתי קונה (ולא משנה עד אטרקטיבי המחיר שלהם יהיה), כאשר בין המעטים הם Civic Type R, Skyline, Supra, ואולי עוד כמה בודדות. אחחחח אלוהים אלוהים מתי תעשה את הנס, ותתן לאנשים להפסיק להחליט בשביל אחרים!! בתודה והערכה באותה מידה. בוריס

Turbomini

New member
מפגר???

עתיד, יקירי: מפגר לא קראתי לך, אתה בעצמך בחרת את המילה. אבל גלגל הקלאץ´ (הרפידה כמו שאתה קורא לה) יושב על הציר הראשוני של תיבת הילוכים והוא בשום אופן לא יכול להסתובב בכיוונים שונים, כמו גם הציר עצמו. הרי המנוע לא מסתובב לשני כיוונים. (או שלדעתך הוא כן?...)

red cars

New member
עתיד יש ך טעות קטנה

כל מכלול המצמד אינו משנה את כיוונו מכייון שהוא יושב על גלגל התנופה והמשך לג ארכוכה שמסתובבים לאותו היכוון ןמה שמשנה את תנועה הרכב קדימה או אחורה היא תיבת ההילוכים שבה ישנו שילוב של גלגלי שיניים שהוא למעשה גורם לשינוי הנדרש כך שהנזק הוא בתיבת ההילוכים בלבד. ייתכן גם נזק גדול יותר אבל צריך להיות או מיומן מאוד או מטומטמם מאוד כדי לגרום לכך. וסליחה אין כוונה לפגוע באף אחד. דרך אגב איך המורים בעתיד שם כי שלי לא מי יודע מה!!!!

עתיד18

New member
דיי דייייייי אתם מבלבלים את המוח !!

אם תשלב לראשון ותדרדר את הרכב רוורס, רפידת הקלאץ´ תסתובב בניגוד לסיבוב המנוע, שים לב, רפידת הקלאץ´ מסתובבת בכיוון המנוע כאשר הרכב מדרדר לאחור, והרוורס משולב או כאשר מדרדר לפנים והראשון משולב (כמובן יש ללחוץ על הקלאץ´ אחרת זה לא ילך) ודיי לזרוק מילים באוויר מי שלא מבין לא ידבר, בגללכם ישבתי על הספר שעתיים לאמת את זה שאני צודק, ואכן אני צודק, איציק הסכים איתי, וכולם פה מחשיבים אותו לידען גדול בנושא מכונאות, שימו לב שכל שאלה בנושא מכונאות ישאר אומרים "איציק איפה אתה" כמו שבנושא סטריאו אין על דרור !! אז דיי, לכו קנו לכם ספר, או שפשוט פעם הבאה שאתם רואים חיפושית בלי מנוע, תשלבו רוורס, תדחפו קדימה, תראו לאן הציר הסופי (שעלב מולבש הקלאץ´) מסתובב אחרי זה תדחפו לאחור, והפלא ופלא תראו שהציר משנה את הכיוון, בגלל שההילוך נשאר קבוע, !@!

itzik93

New member
חבר´ה - זה ממש פשוט !!

אי הבנה (דיון על נסיעה לאחור וכו´) גררה את הדיון למשהו שאתם מתבלבלים. התיאוריה שלי (מי שרוצה, יכול לבדוק ולראות שאני צודק) היא כזו: לצורך העיניין: נצא מנקודה הנחה שהמנוע + קלאץ´ מסתובבים י-מ-י-נ-ה (כיוון השעון) כל הזמן . מה אומר ההיגיון: הילוך ראשון משולב - שיחרור הקלאץ´ -> הקלאץ´ מסתובב ימינה במקביל למנוע -> האוטו נע קדימה. מצד שני: הילוך ראשון משולב (קלאץ´ לחוץ) -> האוטו מתדרדר אחורה -> הגלגלים מסתובבים לכיוון הנגדי -> הקלאץ´ יסתובב לכיוון הנגדי . המקרה הנ"ל הוא המקרה המדוייק למה שקורה ב"זינוק בעליה" כאשר הילוך ראשון משולב, קלאץ´ לחוץ והרכב מתדרדר מעט אחורה. . אם הרכב היה משולב ל"רוורס" ומתדרדר אחורה, הקלאץ´ היה מסתובב ימינה במקביל לכיוון תנועה המנוע . מה זה אומר ? עתיד18 צודק. איציק.

עתיד18

New member
איציק, אתה לא יודע איזה

חיוך פרוס לי כרגע על השפתיים
אפילו לשרים החדשים שמקבלים את הוולבו שאנחנו משלמים אין כזה חיוך
תודה לך !! עשית לי את היום !!

itzik93

New member
../images/Emo45.gif

עתיד18, אין טעם לריב - בטח שלא בגלל אי-הבנה קטנה... איציק - סוף טוב הכל טוב

למעלה