שאלה

alias101

New member
שאלה

היי זה פורום של פיזיקה אז אני מניחה שרובכם מגבירים פיזיקה אז יש לי שאלה: זה קשה??? אני פשוט מתלבטת אם להגביר פיזיקה או לא כי לפי מה שאני יודעת זה ממש קשה אז רציתי לשמוע תגובות מכל מיני אנשים איך הולך לכם במגמה ומה אתם חושבים על זה ואם נראה לכם ששווה להגביר פיזיקה. תודה.

2_be

New member
תלוי../images/Emo13.gif

קושי זה עניין מאוד יחסי ותלוי את מי את שואלת
יש כאלה שמסתדרים מצוין עם מקצעוות ריאלים ויש כאלה שקצת פחות טוב, חוצמזה, זה הרבה פעמים תלוי גם במורה שמלמד את החומר. ממליצה גם לקרוא את המאמרים בנושא בחירת מגמה בפורום לימודים ושיעורי בית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=321&c=6705&sc=0&ssc=0 שיהיה בהצלחה

SpyKid

New member
חוות דעת -

(יש להתייחס בערבון מוגבל כי מדובר בעניין סובייקטיבי, מן הסתם). ראשית, בקשר למאמרים בנוגע לבחירת מגמה שאליהם קישרה ailag בהודעה מעליי, אציין שלא אהבתי את שני הראשונים (שהם בעצם אותו אחד), ולדעתי לא כדאי להסתמך עליהם. ולנושא - קודם כל, בעניין הקושי: אני לא חושבת שהרמה גבוהה מדי (אם כי זה עניין סובייקטיבי). במקרה הכי גרוע נאלצים להכין שיעורי בית ולהיעזר במישהו שיסביר שוב את החומר, או קוראים בספר. זה גם תלוי מאוד במורה - יש מורים (כמו שלנו למשל) שדי קשה להבין את החומר בצורה טובה לפי ההסברים שלהם - במקרה כזה כדאי ללמוד מהספר בנוסף (או במקום
) להסברים בכיתה, ומנגד יתכן שתהיה לך מורה טובה וכתוצאה מכך גם החומר יראה ברור וקל. בנוגע לעניין: גם זה סובייקטיבי, ויתכן שאפילו תלמיד שאוהב פיזיקה לא יהנה תמיד בשיעורים, אבל לדעתי יש נושאים שבהחלט יכולים להיות מעניינים למרות איך שביה"ס תמיד מצליח להרוס אותם. מלבד זאת, לא תמיד צריך להסתמך רק על העניין בבחירת מגמה בתיכון (הרי לא מדובר פה בבחירת מקצוע לימודים לעתיד) - לדוגמא כשהיינו אמורים לבחור מגמה אחת בכתה י', לא בחרתי מחשבים כי חשבתי שזה לא מעניין אותי, ודי הצערתי על כך מאוחר יותר. כמה סיבות למה כדאי לבחור פיזיקה: 1. מוסדות להשכלה גבוהה מעניקים ל-5 יח' פיזיקה בונוס גבוה (בטכניון - 30%), מה שמעלה משמעותית את הסכם, במידה והציון טוב. 2. אם במקרה תרצי ללמוד בטכניון, לא תצטרכי לעבור בחינת סיווג בפיזיקה לפני תחילת הלימודים במידה ויהיה לך ציון מספיק בבחינת הבגרות (70 אאל"ט) שהיא חובה עבור שאר הסטודנטים. 3. זה מעניין
בהצלחה!

alias101

New member
אוקיי

את אומרת שאם אני נניח מקשיבה בשיעורים (למרות שיש לי חרא של מורה), מכינה שיעורים ולומדת ואפילו לוקחת שיעורים פרטיים כשצריך אז יש לי סיכוי להצליח??????? נ.ב: יש הרבה שימוש במתמטיקה במהלך הלימודים?

SpyKid

New member
אני לא יכולה לומר דבר כזה בוודאות,

אבל אני מניחה ש"יש סיכוי להצליח" גם בלי לקחת שיעורים פרטיים. יתכן שיש אפילו סיכוי להצליח בלי להכין שיעורים (למשל אני במהלך י"ב כמעט ולא הכנתי שיעורים), ואם יש לך מורה גרועה, יהיה מועיל יותר לא להקשיב לה וללמוד מהספר (לא שכל הספרים כאלה טובים)
, אבל לא הייתי ממליצה להסיק מסקנות נחפזות בעניין הזה. יש שימוש במתמטיקה, אבל הרמה לא מי-יודע-מה גבוהה. בכמה יחידות את במתמטיקה?

SpyKid

New member
אגב, במקרה הכי גרוע את תמיד

יכולה לעבור מגמה (היו אצלנו כאלה שעברו מפיזיקה אפילו אחרי כתה י"א).

alias101

New member
סבבה

נראה לי אני אלך על פיזיקה למרות הכל וגם אם אני לא הכי אצליח ציון מעל 70 בחמש יחידות זה נחשב בסדר ומקבל בונום לא?

the YOOK

New member
כמה תשובות-

א. אני לא הכנתי שדיעורים בכלל במגמה (אני לא חושב שהמורה אי פעם נתן שיעורים בעצם), ואני מסיים פיזיקה השנה- אבל זה תלוי במורה. ב. הרבה יותר קל ללמוד/ללמד את הנושא אחרי שלומדים מתמטיקה בסיסית כמו חדו"א. משהו אחד שאני כן יכול להגיד לך זה שאחרי לומדים פיזיקה חלק מהדברים שלומדים במתמטיקה יותר פשוטים. ג. כמו שאמרו כאן- זה נושא מרתק ויפה (למרות שלדעתי תוכנית הלימודים בתיכון היא נוראית. מי האדיוט שהוציא את פרקי הבחירה ושם במקום זה פיזיקה מודרנית?!)

SpyKid

New member
פיזיקה מודרנית היא לא אחד מפרקי

הבחירה?
(לדעתי זה דווקא אחד החלקים המעניינים בתוכנית הלימודים, אם כי לא יצא לי ללמוד פרקי בחירה כך שאני לא יכולה להשוות בינהם).

People

New member
הפרק קרינה וחומר

הוא איחוד של שני פרקי בחירה בעבר שנקראו 1) תורת האור והגלים. 2) פיסיקה מודרנית. הסיבה לאיחוד הפרקים לפרק אחד והפיכתו לחובה מתבקשת ממספר סיבות: א. רוב בתי הספר גם ככה היו מלמדים פרקים אלה כפרקי בחירה. ב. להמנע ממצב בו מורים מלמדים כפרקי בחירה את הפרקים מכניקה של גוף קשיח וזרם חילופין - ככה תלמיד התיכון יוצא בידע בחשמל ומכניקה בלבד. ג. הפרקים האלה הם אחד משלושת יסודות הפיסיקה הקלאסית, בניגוד לשאר פרקי הבחירה אשר הם הרחבות והעמקות בתורות פיסיקליות שונות. בשנת 2008 כביכול אמורים לחזור אלינו פרקי הבחירה (אחד בלבד) בין הנושאים לפי מה שהבנתי: אסטרופיסיקה, מערכות ייחוס, כאוס ומכניקה של גוף צפיד.

the YOOK

New member
מה עם יחסות?

דוקא את הפרק הכי מעניין הוציאו? או שהוא נכלל במערכות ייחוס (שעד עכשיו היה הפרק בחירה הכי קל וטיפשי...)?

People

New member
הפרק מערכות ייחוס הוא פרק חדש

והוא דן במעבר בין מערכות מואצות, עיקרון השקילות, אני מניח שגם כוח דלמבר וכו'. נראה לי יחסות אמור גם לחזור בתור פרק נפרד. לפי דעתי האישית - מיותר לחלוטין משום שהיקף ההוראה גדל גם ככה... הוספת פרק בחירה יפגע ברמה של פרקי החובה, ואז פרק הבחירה אינו משרת שום מטרה.

למעלה