שאלה

• פותח הנושא mhg
  • פורסם בתאריך

mhg

New member
שאלה

אם מישהו נמצא בחדר חשוך לגמרי ויש שם מראה האם המראה תראה את ההשתקפות שלו? הוא הרי לא יכול לראות אך האם מישהו עם מכשיר לראיית לילה יוכל לראות את ההשתקפות שלו בחדר? המראה הרי מחזירה את האור שהיא מקבלת?

nunquam

New member
אם אין אור בכלל - לא יהיה כלום גם ב

גם במכשיר לראיית לילה כי המכשירים האלה משתמשים בקצת אור שיש באיזור כדי להגביר את התמונה שהוא מציג (למשל אורות מכוכבים) כשאין אור בכלל אין שום דבר שיעביר את "האינפורמציה" לגבי חפצים לעיניים שלנו או למכשיר מכ"ם ואולטראסאונד זה כבר עיניין אחר כי הם לא משתמשים באור לגילוי חפצים וכו'

nany12

New member
אוקי,אז בעצם גם המראה לא תראה כלום?

אם נגיד היתה איזו דרך מיוחדת לראות גם בהיעדר אור אז הייתי רואה את ההשתקפות שלי במראה? או שאני מפספס את הפואנטה?

אתה מפספס את הפואנטה...

...כמו שאמרו פה, "לראות" זה בעצם לקלוט בעיניים אור שמוחזר מחפץ. אם אין בכלל אור בחדר, לא תראה כלום. אמצעי ראיית לילה פשוט מגברים את האור הקיים, אם ישנו, או מקרינים אור בצבעים (אורכי גל) לא נראים, האור מתפזר בחדר כמו אור רגיל ונקלט בחזרה במכשיר ומתורגם לצבעים שאנחנו רואים. אבל שוב, אם אין אור בכלל, אי אפשר לראות כלום.

אמִיר

New member
אגב, גם בחדר חשוך

כלומר, שאין אור חיצוני, אנחנו עדיין "מאירים" בתדרים בלתי נראים (איפרא-אדום). אם יש מכשיר לראיית לילה שמסתמך על זה, הוא לא צריך אור חיצוני.

למעלה