שאלה

דווקא לא..

אני בת ואני מורעלת על צה"ל!! ובעז"ה סוף יב' אני הולכת לשרת בצבא בקרבי.. שזה החלום שלי..

צהריים טובים..

תראה, כל אחד והרבנים שלו.. יש רבנים שאוסרים ויש רבנים שהם לא בדיוק מתירים אבל הם גם לא אוסרים.. אני לא רואה בעייה בללכת לצבא אחרי הכל גם על הבנות יש מצווה ליישב את הארץ וע"י כך שנתגייס ונשמור על הארץ אנחנו נקיים את זה (חלקי). לגבי קרבי אולי יש בעייה כי זה חובה להיות עם מכנס אבל כל עוד שזה לא מפריע לי להיות עם מכנס אני התגייס ויהיה לוחמת.. בעז"ה!

למה אין?

את לא חלק מהחברה בישראל? הצבא לא צריך עוד "בורג במערכת"? את יותר משאר האנשים? יש לך יכולות יותר גבוהות שלא ימומשו בצבא?

דאאאא

New member
מה זה קשור?

הבנות בצבא לא עושות שום דבר מועיל. עדיף לעזור בדרך אחרת..

shronet

New member
שטויות...

לא צריך ללכת לצבא מתוך סיבות של הלכה ואמונה, אבל כיום בנות יכולות לעשות בצבא כמעט הכל. סתם לדוגמא, אחותי הגדולה היתה קצינת קליעה וצלפים ואמנה חיילים שהגיעו אח"כ לעזה... תגידי שזה לא חשוב.

TillsWIFE

New member
התורה ציינה במפורש

כי במקרה של מלחמה על קיום האומה, לוקחים אפילו כלה להשתתף בקרבות, אע"פ שאסור לה להחזיק את הנשק ממש. ז"א שגם נקבה (סליחה שאני אומרת את זה בבוטות והקצנה) יכולה לתרום בצבא, גם אם לאו דוקא ע"י לחימה בחזית.

../images/Emo45.gif

בס"ד התגייסות לצה"ל היא בתור מלחמת מצווה!!!!! לא רשות.... את יכולה ללכת לשאול את הרב שלי....

Mozes ST

New member
לדעתי,

אין שום בעיה שבת תעשה צבא, אבל מצידי גם שירות לאומי זה סבבה. מה שאני שונא- זה הסדר. פשוט חוצפה. למה שאנשים לא יעשו שירות מלא? בגלל שצריך ללמוד תורה? יש לכם בשביל זה את כל החיים! סבבה, שיחלקו את זה- מצידי שנה וחצי צבא- 10 שנים הסדר- ועוד שנה וחצי צבא, למה שאחרים ישרתו יותר מלומדי תורה? את החרדים אני עוד מבין, כי הם רק לומדים תורה (רובם, כן?) אבל שהביינישים הלאומיים אומרים שהם יכולים גם לשרת בנוסף ללימוד תורה, אז למה לא לשרת 3 שנים?! ואח"כ הם חשים שהם אלה שמחזיקים ת'צבא.. חוצפה. <בטח עכשיו ייפתח פה שרשור ענק של אנשים שיתקיפו אותי>

מה???

בס"ד איך לעזאזל אתה מבין את החרדים??? אתה מבין אותם, ואת בני ישיבות ההסדר אתה לא מבין??? מילא, הם עוד משרתים.... אבל החרדים??? ה' ישמור אותם... בסוף הם עוד מבקשים שיתחשבו בהם... באמת....

למעלה