שאלה

Mozes ST

New member
אני אסביר לך ולTillsWIFE

אני אסביר לך למה אני מבין דווקא את החרדים. באמת שאני כמוך גם לא הבנתי אותם, עד שהייתה לי שיחה די רצינית עם בחור ישיבה, והבנתי אותו לגמרי (לא הצדקתי אותו). יש מצווה להלחם על הארץ. יש מצווה ללמוד תורה. מה יותר עוזר? ללמוד תורה, או לשמור בבסיס? עכשיו, אנחנו בתור שומרי תורה, אמורים לדעת שללמוד תורה זה מעל הכל ("ותלמוד תורה- כנגד כולם"). אז מה החרדים אומרים? 1. ללמוד תורה- זה הכי חשוב, יותר מאשר לעשות דברים אחרים (במיוחד אם אתה ג'ובניק), ובאמת הם רב החיים שלהם לומדים תורה (רובם). 2. מי אמר שהגנת הארץ יותר חשובה מפיקוח נפש? 3. אין כרגע מחסור בחיילים, וחוצמזה, בכל הדורות היה את שבט לוי שנשאר ולא יצא למלחמות (בסדר, הם לא שבט לוי, אבל הם נשארים ללמוד תורה). אוקיי, זה לפי דעתם. זה מאוד הגיוני, ואני מבין את הסיבות. (ושוב, אני לא מסכים עם זה.) עכשיו מה הביינישים הלאומיים אומרים? הם אומרים שללמוד תורה זה נורא חשוב, ואי אפשר לוותר על זה. אבל, (וכאן מגיע הקטע שאני לא מבין), אם הם בכל זאת עושים צבא, וזה אומר שהסכמתם לוותר על זמן של לימוד תורה, אז למה שלא תעשו שירות צבאי מלא?! הוכחתם שאתם לא לומדים תורה |הדגשה| כל |סהדגשה| הזמן, אז תעשו צבא כמו כולם! קדחתי. מקווה שהבנתן אותי :) נ.ב מקווה שההדגשה יצאה לי טוב....

TillsWIFE

New member
אתה צודק.

התופעה של החרדים שלומדים בישיבות ולא משרתים בצבא-אין לה כל בסיס חוקי ביהדות. ההסדר הזה מעוגן בויתור שעשה בן-גוריון לרבנים בשנת 1948, אלה דרשו אז שכמה מאות בחורי הישיבה שלהם יהיו פטורים מגיוס לצבא, זאת בעקבות השמדתם של אלפי בחורי הישיבות שנספו בשואה. אבל כיום עולה מספר הפטורים מהשירות הצבאי לעשרות אלפים, חוץ מזה שזו מצווה שגם כתובה בתורה-להילחם על הארץ. לתרום 3 שנים למדינה זה לא הדבר הנוראי ביותר שיש, ואפשר לשלב את זה יופי עם לימוד תורה.

TillsWIFE

New member
סליחה קראתי שוב את ההודעה שלך

לא הבנתי אותה כמו שצריך. אני לאאאאא מבינה את החרדים, לקטע הזה אני לא מסכימה בהודעה שלך.

מה לא מבינה אותם?

שהם לומדים תורה? הזכויות שלנו בשמיים יותר חשובות משמירה על הארץ, וה' ישלח לנו הגנה למטה.

TillsWIFE

New member
שמירה על הארץ היא זכות נוספת...

תעשי לי טובה, אם אדם לא מתאמץ מלמטה- למה שה' יעזור מלמעלה?

קודם כל זה לא נכון.

המשפט שלך היה משפט תנאי? אם אדם לא מתאמץ ה' לא יעזור לו? כמובן שצריך וחובה קודם-כל ללכת אנו לצבא ולשמור על א"י, אבל במצבים מסוימים כמו התקופה הנוכחית רק תלמוד התורה יעזור לנו. ואנו חייבים את הזכויות האלו. אומרים שלחרדים לא אכפת מהארץ בה הם יושבים ואנשים אחרים הולכים לשמור עליהם ולמות בעדם.? מה עם חילונים אחרים שלא משרתים בצבא? הם יותר טובים מהחרדים? למה למפורסמים האלה מתירים לא להתגייס בגלל הקריירה שלהם? למה, עולם התרבות חשוב להם יותר מעמ"י וא"י? מה עם אחוז המשתמטים בציבור החילוני? למה מעלימים עין מכך - ותוקפים רק את החרדים? חסרים חיילים? למה מאשימים רק את החרדים והדתיים? שלא נדבר על הרוב המוחלט של הבחורים הדתיים ותלמידי ישיבות ההסדר שמתגייס ליחידות המובחרות והקרביות ביותר בצבא, ועל כך יעידו גם הסקרים השמאלניים ביותר בנושא. קוראים להם 'בטלים ועצלנים' - כל היום לומדים תורה - מה רע בכך!? הם אלה שבזכותם אנו יושבים פה. עצם ההשוואה מגוכחת. התקשורת הורסת, והתקשורת בונה. במקרה הזה, בונה שנאה כלפי החרדים וכלל הדתיים - ומכאן תגובות מעין כאלו.

hodaya THE oNe

New member
בסדר..

אבל מה הקטע.. שיעשו שירות 3 שנים ואז ימשיכו בשליחות החשובה..

zebikz

New member
בטח שצבא.. אפילו בנות

סתם לא.. כמה שאפשר אבל לעזור.. מכינה ואז קרבי..

בנים צבא בנות שירות לאומי

ואהלווו אנשים סניף עמישב הדר גנים מחפש קומונרית אין לי כוח להאריך אז מי שמעוניינת אולי לחשוב על לנסות לבדוק שתשלח לי מסר!

אני אלך בעז"ה לצבא

אני מרגישה שאין בעיה עם זה...(כל עוד זה נפרד) ואני מרגישה ששם אוכל לתרום יותר בעז"ה..

Mozes ST

New member
אני חושב שדווקא בנות תורמות יותר

בשירות לאומי. (בד"כ)

איפה בדיוק יש צבא נפרד?

א"א להיות בטוחים ב100% שתגיעי בצבא למסגרת נפרדת כלשהי גם אם זה תפקיד לבנות למשל,סביר להניח שבמהלך הטירונות או הסדיר תיתקלי במפקד גבר...99.9999% הרי שזה יקרה, ככה שזה קצת בעייתי לסמוך על זה..חו"מ איפה נראלך שתוכלי לתרום בצבא? ז"א,יש תפקיד מסוים שעליו את חושבת? [אני שואלת באמת,לא מתוך תקיפה או משהו]

היה מאמר על זה שבוע שעבר

בעלון "באהבה ובאמונה", שהרב אבינר כתב, ממליצה לקרוא..

למעלה