שאלה

SC0RPi0NS GiRL

New member
שאלה

מה הסיבה לכך שהחומר F2O גז בטמפ' החדר? תודה מראש והמשך יום נעים לכולם ובהצלחה לכולנו מחר!

SC0RPi0NS GiRL

New member
שאלה נוספת:

ל – 22.4 ליטר CH4 (g) בתנאי STP יש אותו מספר מולקולות כמו ל- 54 גרם X2O(g) . היסוד X עשוי להיות : 1. H 2. F 3. Cl 4. K אפשר את הדרך לפיתרון? תודה מראש (התשובה אמורה להיות פלואור)

hila26585

New member
בבקשה

בכל מול יש אותו מספר חלקיקים לכן צריך לראות כמה מול מתאן יש ולפי זה לראות מהו הנעלם 22.4 ליטר של הגז מתאן זה בעצם מול אחד ככה שאת צריך משהו שיתן לך מול אחד של המולקולה עם הנעלם. ידוע שסהכ משקל המולקולה הוא 54 ויש חמצן אחד המשקל של חמצן הוא 16 ולכן 54-16 שזה 38 שווה לשני אטומי נעלם כלומר לנעלם משקל של 19 גרם שזה בעצם פלואור הבצלחה.. ואני אשמח אם תוכל גם אתה לענות על השאלה שיש מתחת שלי שהיא לא קשה

*

בתנאי STP 22.4 ליטר גז הם 1 מול. אומרים לך שיש אותו מס מולקולות, ז"א- אותו מספר מולים. אז נתון לך X20: 54 גרם 1 מול מכאן שהמסה המולרית היא 54 מורידים את המסה המולרית של החמצן, מחלקים ב2 ויוצא 19 לפלואור מסה מולרית 19 לכן הוא החומר המתאים.

SC0RPi0NS GiRL

New member
שאלה נוספת

ל - 100 מ"ל תמיסה מימית של H2SO4 1M , הוסיפו 50 מ"ל תמיסת HI 1M . כתוצאה מן ההוספה: 1. ה- pH עלה. 2. ה- pH ירד. 3. ה- pH לא השתנה. 4. אי אפשר לדעת . התשובה 1. אני גרועה בעודפים- אפשר הסבר בבקשה?

MetalSinagouge

New member
אני אנסה.

PH- תלות בריכוז יוני H3O+. ריכוז יונים הנ"ל בתמיסה המקורית הוא 2 מולר כמו שאמרו, כיוון שב100 מ"ל תמיסה בריכוז 1 מולר יש 0.2 מול של H3O+, מחלקים את הכמות ב0.1- נפח תמיסה= 2 מולר ריכוז. מה שצריך לעשות זה למצוא כמה מול יוני H30+ נוספו (0.05 מול), לחבר את הכמות לכמות המקורית (0.2) ולחלק בנפח התמיסה החדש- 0.15 ליטר. ריכוז H3O+ החדש יוצא 1.666- נמוך מהריכוז המקורי, לכן PH עולה. C=n/v.

tm2003

New member
אני היית כותבת שה PH ירד..

הרי הכניסו עוד יוני H3O+ ולכן הריכוז גדל...

the last anigma

New member
לא לשכוח שיש שני גורמים בריכוז

הוסיפו עוד מולי חומצה אך הגדילו את הנפח גם כן, לכן בסה"כ, צריך לראות את הריכוז החדש, אם היו מוסיפים חומר טהור (לא מומס) או אפילו תמיסה מרוכזת יותר, הpH אכן היה יורד עקב עליה בריכוז החומצה.

avi242

New member
תשובות

1.תשובה אינטואיטיבית: F2O מורכב מיסודות קלים, שאינם מכילים כמות גבוהה של אלקטרונים ולפיכך: "ענני" האלקטרונים במולקולה מאוד "מקובעים" סביב גרעיני האטום. לאטום החמצן יש מטען חיובי (בגלל שאטום הפלואור יותר אלקטרו-שלילי) ולכן זוג האלקטרונים הבלתי מזווג שלו נמשך יותר למרכז המולקולה. מבחינה סטטיסטית הווצרות קיטוב זמני של δ+ , ו - δ- במולקולה הוא לזמנים יותר קצרים ולפיכך האינטרקציה בין המולקולות מבחינה סטטיסטית היא יותר נמוכה. אם נשווה את המצב למים אז משתי בחינות המצב שונה: אין קשרי מימן, ואטום החמצן במים מקוטב שלילית. 2. גז בתנאי STP בנפח של 22.4L מכיל 1 מול מולקולות. לפיכך, יש 1 מול מולקולות של X2O ב - 54גרם של חומר זה ולכן מסתו המולרית היא 54: 54-16 = 38 - מסת שני אטומי X2 38/2 = 19 - מסת אטום הפלואור. מ. ש. ל. אבי

SC0RPi0NS GiRL

New member
שאלה נוספת

אם מצויין בשאלה פחמימן ולא רשום ממה הוא מורכב אז הוא מורכב רק מפחמן ומימן? כי לפעמים הוא מורכב גם מחמצן...

ולפעמים גם כלור וכו'

כנראה שההרכב המדוייק שלו לא רלוונטי לשאלה, אלא רק שהוא ממשפחה כלשהי של פחמימנים (אלקאנים, אלקנים וכו')

SC0RPi0NS GiRL

New member
שאלה נוספת:

מצטערת להציף אבל זה עוזר לא רק לי... לחומר שנוסחתו המולקולרית C4H9OH יש איזומר אחד מבין האיזומרים הבאים שאינו מגיב עם נתרן. בחר את האיזומר המתאים: 1. CH3CH2CH2CH2OH 2. CH3CH2CH(OH)CH3 3.(CH3)3CHOH * 4. C2H5-O-C2H התשובה היא 4. אני חשבתי 3 - אפשר הסבר בבקשה?

tm2003

New member
נראה לי ש...

בכל תרכובת שבה יש קשר קוולנטי O-H כאשר מוסיפים חומר מטור מספר אחת הם יגיבו ביחד. ב 4 אין קשר קוולנטי שכזה, זהו אתר ולכן הוא היחיד שלא יגיב עם הנתרן.

למעלה