שאלה:

Alon16

New member
שאלה:

התווכחתי עם מישהו על נשמה. הוא שאל אותי האם כל הגוף הזה מורכב רק מחומר? הרי איך חומר יכול לתפקד? זה הזכיר לי את השאלה מ"אינדקס טיעוני המחב"תים" של אתר חופש ועניתי לו שהסדר והארגון של הנוירונים במוח ושל כל המערכת הוא זה שמפעיל את המערכת! כלומר כל ההבדל הוא בסדר והארגון וזה ההבדל בין מכונה טובה לסתם גרוטאה. ואז הוא שאל אותי את השאלה הבאה: איך אפשר לומר שהסדר והארגון הם הם אלה שמפעילים אותנו??? הרי אם פושע רוצח מישהו רק בגלל שזזו לו מיצים במוח אז על מה מאשימים אותו??? הרי הוא לא אשם! המיצים זזו לו וע"י כך הוא רצח! נורא התבלבלתי לו ואמרתי לו משהו כזה: שלא המיצים מופרשים מעצמם אלא האדם הוא מחליט מתי הוא רוצה לרצוח או לעשות דברים אחרים ולפי זה זזים המיצים במוח. ואז הוא שאל אותי: איך בדיוק האדם מחליט? הרי האדם לא יכול להחליט במידה והכל תלוי רק בסדר והארגון של החמרים! ואז בדיוק הוא היה צריך ללכת והוא אמר לי תחשוב על זה! נכנסתי לאינטרנט וגיליתי שההחלטה הזאת של האדם נמצאת ב"תודעה האנושית" שקיימת בכל אחד, והמדע ממש בחיתוליו בנושא הזה של התודעה. כלומר האם אפשר לומר שהתודעה היא בסה"כ חומר? הרי האדם מחליט! יש כאן משהו שמעבר לחומר... שאלה מאד מעניינת. מישהו יכול לפתור לי את הבעיה הזו! (ראיתי שסייברדין הוא "פותר בעיות" גדול מאד - אולי אתה יכול לעזור לי לצאת מהתסבוכת הזו???) חג שמח לכולם, אלון

שאלה מסובכת ותשובה עוד יותר

הנושא שייך לתחום הפסיכולוגי והפסיכיאטרי, ואני סבור שעל מנת להשיב כהלכה ובצורה רצינית צריך לשאול את המומחים בתחום זה. "תודעה", "חשיבה", "רצון", "דחף", תכונות" ועוד - כל אלו הם מצבים נפשיים, שבסיסם הוא החומר - התא העצבי, הנוירונים, הקשרים ביניהם - הסינפסות, אבל הרבה יותר מכך. ייחודו של התא העצבי שהוא מייצר תכונות, שקשה לנו להבין איך הן קשורות בחומר. אולם ככל שמדובר בתכונות נפשיות, בנטיות, בפשעים או המעשים חיוביים - כל אלו קיימים אך ורק בחייו של התא העצבי. מתו התאים - חסל סדר נפש. אבל, כפי שאמרתי, תשובות כהלכה יש לבקש אצל פסיכולוג ו/או פסיכיאטר.

אנדרי ז

New member
ה"נשמה" נובעת מהחומר

שים לב מה קורה לחולי אלצהיימר. לא נשאר להם כלום מאותה "נשמה". וכבר הוכח שזה נובע מנזק חמור במוח, שלצערנו המדע עוד לא מבין אותו מספיק. מעניין איזה סיפור מההפטרה ימציא המחב"ת שלך כדי להסביר את זה.

לא מחייב

כל הנושא של מחלת האלצהיימר עדיין בחקירה. יתכן (סתם השערה), שהמחלה גורמת לקצר מסוים בין הזכרון למה שאחראי על "מימושו". לדוגמא: אם שמרתי על המחשב סרטון, ואין לי מדיה פלייר, או כל תוכנה אחרת שמאפשרת לצפות בסרטון, הסרטון לא שווה, ומבחינתי, הוא כאילו לא קיים (מבחינתי הוא רק תופס מקום בזכרון). דווקא נראה לי (ולא מהבנה גדולה מידי בנושא), שהחומר נובע מהרוח, יותר מאשר הרוח נובעת מהחומר. חומר הרי אינו מתפקד ללא "רוח". חייב להיות משהו שיפעיל אותו, שיגרום לו ("לרצות") לזוז. גם בקרב חולי אלצהיימר, ניתן לראות את זה. גם להם יש רצונות, למרות שלעיתים הם לא מצליחים לזכור מה הם רוצים. גם להם יש "משהו" שגורם להם לזוז, לחיות. גם לצמח יש את אותו רוח. אני לא יודעת מה אומר על כך המדע, אבל מקרים שקרו, הוכיחו שצמח הוא אדם חי- שומע ומפנים, אך אינו יכול להגיב, אפילו אם הוא רוצה. הרצון שלו ועצם זה שהלב שלו פועם- זוהי אותה רוח. אחרת, מה ההבדל בינו לבין המת? מה ההבדל בין כל חי לבין מת, אם לא אותה רוח? אם לא אותה רוח, מה גורם לבנאדם למות? (אפילו מוות טבעי, לא מפאת מחלה) פתאום המיצים מזדקנים ומפסיקים להתערבל וזהו- ברוך דיין האמת? החומר מושפע מהרוח בצורה ברורה מאוד- כאשר אנחנו במצב רוח מדוכא, סביר יותר שנחלה מזה: למה אדם נחלש גופנית כשהוא שומע על אסון, ל"ע? או להיפך, אולי מתחזק גופנית, אם הוא מחליט לא להשבר? כמה "פסיכולוגיה" משפיעה על חיינו? למה אם אנחנו רואים פתאום שהחלון פתוח, נהיה לנו קר? (פיזית, מתחילים לרעוד מקור!) ולא חסרות דוגמאות לכך, שהרוח (רצון, ידע, שמיעה, ראיה, וכו´..- כל דבר לא מוחשי) משפיעה על החומר- על הגוף בצורה בולטת ביותר.

אנדרי ז

New member
צר לי אבל לא

ישנן מחלות כמו דיכאון כרוני שנראות היטב בסריקות מוח. ובכלל מחלות נפש בד"כ מראות סימנים ברורים במוח, כולל מחלות שאינן ניתנות להסבר כבעיות זיכרון. אז אולי מהבחינה הזאת אלצהיימר היא לא הדוגמא הכי טובה, אבל מה עם סכיזופרניה למשל? או מניה-דבפרסיה? או OCD? אלה מחלות התנהגותיות נטו, בלי שום קשר לזיכרון. עבור מחלות כאלה גם נרשמים טיפולים תרופתיים, שבמקרים רבים אכן עוזרים למטופלים. אז איך ייתכן שתרופה "חומרית" תשכך סימפטומים שמקורם ב"רוח"?

יש קשר הדוק בין ה"חומר" וה"רוח".

נערך מחקר לא מזמן (פורסם לפני מספר שנים), שאנשים שמחים הם אנשים בריאים יותר. לא נכנס למהימנות של המחקר הזה, גם כי אין לי מושג (קראתי את זה באחד העיתונים- לא מדד למהימנות, לכל הדעות), וגם כי זה לא ממש משנה כרגע. אני מאמינה שאין אדם שלא שמע/מכיר אנשים שהבריאו בזכות כח הרצון שלהם. ולמה אני מתכוונת: לדוגמא: חולי סרטן- שמעתי הרבה שאומרים (חולים, בני משפחה, רופאים ושאר מטפלים) שהמצב תלוי מאוד במצב רוח של החולה, בכח הנפשי שלו. תמיד מדגישים שאסור להיכנע! -אם זה לא היה תלוי ב"רוח" של החולה, אז במה זה כן תלוי? איך החולה יכול להתחזק פיזית? מה הוא יכול לעשות? אלא, שלהתחזקות נפשית יש קשר ישיר והדוק עם ההתחזקות הגופנית! מניה דיפרסיה- כמה כח הרצון (חוזק נפשי!) "משחק" במחלה הזאת. אנשים דיכאוניים "מפתחים" לעצמם כל מיני מחלות.. הוכח (וכל אחד יכול לראות את זה בעיניו, וגם לשאול את רופא המשפחה של הילדים שלו) שביכולת האדם "לפתח" לעצמו מחלה. זה נפוץ מאוד אצל ילדים. הם אינם רוצים ללכת לביה"ס או לגן, וממציאים לעצמם כאב ראש/גרון/אוזניים... אמנם בתחילה זו רק המצאה שלהם, אבל הם יכולים להגיע למצב של חולי אמיתי מתוך זה. עד כדי כך שכשתמדדו להם את החום, המדחום יראה 38/9! כיום, בכל אופן, זו הגישה בקרב חלק מהצוות (ואני מאמינה שהגישה תמשיך להתפתח בכיוון). מה שאמרת, לגבי הסריקות במוח, אינו סותר כלל מה שאמרתי- להיפך- רק מחזק! דיכאון כרוני נראה היטב בסריקות המוח? - אם כן, זה רק מראה שהחומר אכן מושפע מהרוח. לכל המחלות הקשורות ב"רוח", יש סממנים פיזיים. מה שאומר, שהרוח משפיעה על החומר. (בוודאי שגם יכול לקרות להיפך, אך לא מחייב- זה כבר תלוי בכח הנפשי של האדם. שכן, אדם חולה, יכול להיכנס לדיכאון ממחלתו, אך יכול להיות שלהיפך- הוא יתחזק, בכח הרצון שלו, על מנת להתגבר על המחלה.) ומכיוון שיש כזה קשר חזק בין החומר לרוח, יתכן ריפוי הרוח ע"י חומר. אלא שלא תמיד החומר מטפל בשורש הבעיה... מערכת העצבים קשורה ל"רוח" בכמה כיוונים, ותרופות מסוימות מחלישות את המערכת או ממריצות אותה, וכך נגרם שינוי ברוח ע"י חומר- ושינוי בחומר המושפע מהרוח- ע"י תרופה "חומרית", פיזית.. (אינני בקיאה בהלך המערכת) כאשר ה"רוח" משפיעה על ה"חומר" לרעה, אז האדם חש ברע גם ברוחו (אם מצבו הנפשי ה-לא כ"כ טוב מספיק ניכר) וגם בגופו, והתרופות המרפאות את גופו, מקלות עליו, (אם הבעיה ה"רוחנית" נעלמת, הוא נרפא) אך שוב- לא בהכרח מטפלות בשורש הבעיה. רפואה אלטרנטיבית, למשל, מטפלת בשורש הבעיה, בכך שהיא "רושמת" צמחים וכל מיני "רעלים" (כך זה נראה, לפעמים
), שמווסתים את הפעילות העצבית, מרגיעים את הטעון רגיעה, ממריצים את הטעון המרצה, וכדומה. (לסינים היו תמיד שיטות שונות ומשונות לטיפולים, והם אכן היו -ואולי עדיין- אנשים בריאים וחזקים).

Dorfl

New member
אלוהים ישמור!!!!

לא מלמדים אותכם דבר בביה"ס?????? ברור שלא הבנת את המאמר!!! כשאומרים שאנשים שמחים הם אנשים בריאים לא רומזים אפילו ששמחה היא דבר רוחני! אף אחד לא אמר ששמחה איננה נובעת ומתבטאת אך ורק בתהליכים שונים במח המערבים תהליכים כימיים שונים, להפך. בחיי!!! לפעמים הבורות של אנשים גורמת לי להרהר שאולי אכן קיים אל - טפשות גדולה כל כך ואטימות הדוקה שכזו לא יכלו להיווצר בצורה מקרית - קשה ליצור שכאלה אפילו במאמץ.

taro

New member
תרסן בבקשה את התגובות שלך

אפילו לי, שהודעותיך מלאות השיטנה אינן מכוונות אלי, חורה לקרוא את הדברים האלו. אתה מדבר עם בן אדם, לא עם חיה, ואפילו לחיה אני בספק אם יש סיבה שתדבר כך.

אנדרי ז

New member
מה שנכון נכון

הנה אתה רואה, הסכמתי איתך לרגע. אולם גם אם יש פה הגזמה מסויימת בסגנון הדיבור, זה לא סותר את העובדה שראינו פה שוב את השיטה הדתית של "התאמת" כל עובדה שסותרת את הטיעון הדתי באמצעות המצאות שונות ומשונות. כל הטיעונים האלה הם טאוטולוגיה אחת גדולה. וטאוטולוגיה לעולם אינה נחשבת כטיעון תקף בוויכוח.

Dorfl

New member
ניסיון נוסף

אני שוב מנסה לענות תשובה עניינית אך גיבוב השטויות שלך מעביר אותי על דעתי. אם משהו היה אומר דברי הבל שכאלה מול פני למחרת הייתי ישן במעצר. איך את מסוגלת להוציא את השטויות האלו בלי שום בושה? איך את לא רואה את הטמטום? א-י-ך?????

Dorfl

New member
ניסיון שלישי

אני אלך מהסוף להתחלה, משום שהטעויות הבסיסיות שלך הרבה יותר מוציאות אותי מדעתי וגם הרבה יותר קשה לענות להן - אז אני אתחיל מהנושאים השוליים: X. מרבית הרפואה האלטרנטיבית שאת שומעת עליה מורכבת משרלטנים ששונים מעט מאוד ממוציאי הדיבוק שהגיעו לכותרות לפני חודשים/שנים אחדות במדינתנו הקטנה. X-1. את יוצאת בשבחה של הרפואה הסינית בלא שתדעי אליה דבר אחד של ממש. אני גם בספק אם שמעת סיפורים עליה (שהם כידוע לא אמינים תמיד ולרב מופצים ע"י ה"רופאים" עצמם או חברות התרופות האלטרנטיביות). X-2. פלוני חלה בסרטן. פלוני לא איבד תקווה. פלוני הבריא. אין שום קשר לכך שפלוני גם עבר כימותרפיה - זה הכל בזכות המים הקדושים מהרב. X-3. "הרוח משפיעה על החומר", "בלה בלה בלה", "ידה ידה ידה": את שולפת מהשרוול ללא בושה התבטאויות שונות כאילו היית מומחית בנושא וכאילו זה אכן נושא מדעי שנחקר כהלכה. את למעשה אומרת "דבר שאין לנו כל הוכחה לקיומו, שום סימן לכך שדבר שהתרחש נבע ממנו, דבר שלמעשה בכלל לא סביר שקיים - משפיע על החומר כך וכך וכך." כאילו חקרת בנושא!!! כאילו את כבר שנים לומדת את הנושא והינך כבר מומחית בו!! מאיפה החוצפה??? X-4. גבירתי (!), ה"רוח" לא מרפא אותם ולא גורמת להם להיות חולים - שמעת על הריון מדומה? אפילו הבטן מתנפחת!!! אין הדבר נובע מ"הרוח" - יש לך הסברים מדעיים הקשורים בתפקוד המח וההורמונים השונים והסברים פסיכולוגיים (לא, אין זה פירושו "רוחניים") רבים. X-5. הילד ממציא את המחלה - הוא לא גורם לעצמו להיות חולה!!! מחלות נגרמות, כפי שאת כמובן (לא) יודעת ע"י חיידקים, ואלה לא נבראים ע"י מחשבתו של הילד (שלא כמו שהיו טוענים חז"ל [כינים נוצרות מזיעה בשבת, לא?]). מי גם אמר שהילד לא משקר וטוען שהוא חולה? או שהוא באמת חולה? או שהוא כל כך רוצה להיות חולה שהוא מדמיין כאב (תופעה דומה [אני לא רופא {עדיין}] מוכרת ברפואה)

The-G

New member
"כינים נוצרות מזיעה בשבת"

מה?!
מישהו באמת טען את זה פעם?

Alon16

New member
בקשר לכינים

במחקר מדעי גילו שכינים יכולות להוצר שלא ע"י פרייה ורבייה. ישנם כינים הנוצרים מרביית בתולין. לא שיש קשר בין רביית בתולין לזיעה, אבל בכל אופן חז"ל לא טעו בגדול... או שכן...

Yair Segal

New member
התשובה היא "לא" רבתי

חז"ל לא טעו וכל הניסיונות האובססיביים להוכיח את טעותם נכשלו. ההלכה מתיחסת אך ורק לדברים הנראים לעין כך שאם משהו נראה במיקרוסקופ מבחינת ההלכה הוא לא משנה. לכן בזמנם של חז"ל לא ניתן היה לראות את ביצי הכינה ולכן לפי ההלכה לא ניתן היה להורגה בשבת. והטענה שכינים באות מזעה הכוונה היא לסביבה שבה הכינה חיה. זה לא חוכמה להוציא דברים מהקשרם. צריך דבר ראשון להבין על מה מדובר ועל מה המחלוקת ומי שלא יודע ליקרוא דף גמרא אין לו מה לחפש בהשמצות.

similar

New member
יקירה

השארת פעם בננה פתוחה בקיץ בחוץ (על השיש או משהו כזה) במשך חצי יום? או להבדיל חיתול עם צרכיו של התינוק? ראית אולי מה קרה שם? את יודעת מה זה "רימה ותולעה"? אז זה מה שנוצר מההתחמצנות. רימה ותולעה. מלא תולעים קטנות. לכן זה באמת יכול להיות הגיוני לגבי הכינים. תנסי את זה בבית אבל לא מומלץ מנסיון, כי הם נוצרים בהמוניהם!!

מה עוד אפשר להגיד?

ואם מישהו פה יצהיר שכדור הארץ שטוח ועומד על גבו של צב? אותו הדבר בדיוק.

aryehlevin

New member
אם הרבי מילובוויטש טעה מה יגידו חסי

הרבי מילובביטש ענה לפרופסור ברנובר על שאלת הכינים הנוצרות מהעפושים לדעת חז"ל כך: "זה שאנו רואים בתצפית שכינים פרות ורבות ואפילו מליון כאלה זה עדיין לא אומר שהכינה המליון ואחת שאין לך עליה תצפית שגם היא פרה ורבה " סייברדין, שנת אלפיים ואחת אינה מעלה ואינה מורידה משום שאין מוקדם ומאוחר ברביית הכינים. אריה

למעלה