שאלה:

similar

New member
אני הבנתי אותך

ומה שאני מנסה להסביר לא עולה ממש בקנה אחד עם דבריך ואתה חושב שאני לא מבינה לכן. הנתונים הם הם המטרה של האדם. מה הוא רוצה ולא מצליח להשיג בחיים=המטרה שלו. עבר=דפוסים חולניים. לפי הנתונים האלו אני יכולה לקבוע מה יהיו תוצאות נסיון הביצוע ונכון, גם מה תהיינה המטרות הבאות.

shkool

New member
מקווה שתביני משהו... ../images/Emo13.gif

לפי התאורייה הזאת הנתונים הם בעצם התכונות של האדם, תכונות בסיסיות שנקבעו מתחילת האבולוצייה בכל אורגניזם חי(תכונת ההישרדות למשל) ועד לתכונות/מטרות שאנחנו פיתחנו בשביל לתמוך בתכונות הבסיסיות(למשל: הרצון להיות שמח כך ששמחה היא המפתח לחיים ארוכים שעוזרים לנו בהישרדותנו). בעצם, קיימות מספר הגדרות בסיס(או אולי אחת) שמתוכן החלו להתפתח מטרות בכדי לחזק את ההגדרות האלה. נגיד ויש לי מטרה בחיים לעבוד בעבודה זו או אחרת, מטרה זו באה בעקבות מטרה אחרת, שגם כן באה בעקבות מטרה אחרת שבסופו של דבר באה בעקבות הגדרות הבסיס של האורגניזם החי. אם נחשב את ההגדרות הבסיסיות + המטרות שבאו לאחר מכן עד לנקודת זמן הזאת, נוכל לדעת מה ייקרא בעתיד לאדם מסויים ומה יהיו מטרותיו ותוצאות מטרותיו בעתיד. shkool

similar

New member
הישרדות היא לא תכונה

לאדם יש מה נקרא "כוח החיים" שמתפקידו לשמור על ההישרדות. ונכון שהכל בא בעקבות הכל (כמו זה שהאדם היה שם לפני הגוף שלו למשל) וזה מה שהתכוונתי כשאמרתי דפוס. אם תיקח את חייו של אדם מסוים, מיום היוולדו ואפילו מיום היווצרו בבטן אימו, אתה תמצא שם דפוס, חוט שני שעובר לאורך כל הדרך וכשאדם אומר לך מה המטרה שלו בחיים כרגע, בסופו של דבר היא משרתת את אותו הדפוס במקום שתשרת את האדם (מדובר על אדם חולה, לא בהכרח פיזית, אלא חולה ברצון שלו).

shkool

New member
סליחה, הכוונה הייתה:

ה"רצון" להישרדות, ולא תכונת ההישרדות. כל אורגניזם חי נוצר עם ה"רצון" הזה. "אתה תמצא שם דפוס - חוט שני שעובר לאורך כל הדרך" - ממש לא הבנתי למה הכוונה.. shkool

similar

New member
הכוונה היא

למשהו שחוזר על עצמו בסיטואציות שונות. כלומר, "כניסה" של אותו אינדיווידואל לסיטואציות שתורמות לו לאיזשהו פיצוי (בהתאם להגדרות הלקויות שלו אם תרצה) על תחושה מסוימת/טראומה וכדומה שנמצאת שם בהגדרות שלו והיא זו שתורמת לתפיסת העולם המעוותת שלו ביחס למציאות.

shkool

New member
לא הבנתי כ-ל-ו-ם

פיצוי? הגדרות לקויות? טראומה? תפסית עולם מעוותת? לא הבנתי מה את מנסה להגיד פה... shkool

shkool

New member
באמת סתרתי את עצמי ../images/Emo13.gif

אתמול הייתי מאוד עייף ולא צלול בדעתי אז לא כל כך שמתי לב למה בדיוק התכוונת וחשבתי ששאלת עם לחשיבה יש גם חלק בניבוי העתיד. אדם שחי בבית דתי יאמין באלוהים כל עוד דברים מעשיים(כניסה לאתר חופש למשל, שבא מיצר סקרנות מחינוך ע"י ההורים שמפתח יצר סקרנות למשל...) "ייתקלו" בוא, כך שלא ייתכן מצב שדברים מעשיים יונחו בצד, בעוד שרק דברים מעשיים הם אלו אשר משפיעים ומשנים את תכונות/הגדרות האדם. במילים אחרות, האדם מושפע מהסביבה ומגיב לגירוייה בהתאם. כל ההגדרות והתכונות שלו מובאות ע"י הסביבה(חוץ מהגדרות גנטיות והגדרות בסיסיות). נ.ב. תיקרא את ההודעה הזאת לפחות פעמיים. shkool

similar

New member
לא רק היא

מהי המטרה שהוא אומר שהוא רוצה והרי הוא בשורה התחתונה לא יכול להשיג וצריך את דפוסי חייו גם כן כדי לדעת.

אם כך

"ההגדרות הבסיסיות + אלו שהתווספו.." שלי, גם אומרות שמהיום בא לי להחליף סגנון כתיבה, ולדבר כמו אליעזר בן יהודה. תגיד, זה לא בחירה? (סליחה. אתה צודק. זו אכן תוצאת של ההגדרות הבסיסיות והנוספות, שגרמו לי להיות מוזרה, או משהו..)

shkool

New member
עד כמה שקשה לתפוס את זה

זה בדיוק מה שקורה! הבחירות שלך בחיים קורות עקב אותן הגדרות, חשבי על זה! הגדרות במילה גסה מאוד זה תכונות אופי, ולפי תכונות האופי שלך החלטת שאם אני יכתוב X בפורום חופש, את תכתבי Y. ושוב, קצת קשה לתפוס את התאורייה הזאת אבל היא מאוד הגיונית! shkool

מאוד הגיונית, אבל

לא מדויקת. אותן הגדרות קובעות את הבחירה שלי בחיים, אולי, אך לא קובעות מה *בהכרח* אני אבחר. אותן הגדרות יקבעו, שאם אתה תכתוב X בפורום, אני אגיב בצורה Y או Z או W. אחרת, אני לא רואה איך מסתדר הענין של הלבטים שיש לי בקשר למה שאני כותבת. ועוד רגע תגיד לי שחלק מההגדרות שלי הן גם הלבטים, ומה מתוך הלבטים אני אבחר. וזה כבר בכלל לא מדויק, לפי ראות עיני. זו תאוריה יפה מאוד, ויש בה הרבה מן הנכון, אבל, לדעתי, חסרה בה נקודה חשובה מאוד. בחירה לא בהכרח באה מתוך לבטים- לפעמים עמדתנו ברורה לנו מאוד. אך כאשר אנו מתלבטים בנוגע לדבר מסוים, אי אפשר לתלות ("להאשים") בכך, את ההגדרות בלבד, אם כי, ברור שהן משפיעות הרבה!

shkool

New member
תגובה

שנותנים לך לבחור בין 2 דברים/חפצים או יותר, את תתלבטי, אך בסוף תבחרי בדבר שהכי מתאים לראות עינך. ולמה החפץ הזה דווקא מתאים לך מהאחרים? כי כך ההגדרות שלך "קבעו". את כתבת לי Y ולא Z בגלל שההגדרות שלך קבעו כי Y יותר טוב על סמך השכלה, נסיון חיים, מצב נפשי וכו´...(בקיצור מאורעות העבר). התאורייה הזו מתמקדת בדברים הכי קטנים של האדם כגון ההחלטות הקטנות ביותר. ושוב, זה רק תאורייה, יכול להיות שהיא נכונה, יכול להיות שלא - אבל בעיניי היא הגיונית. shkool

מזדאב

New member
חשוב לדעת

רפלקס היא פעולה מוחית לא רציונלית. ההבדל היחיד בינה לפעולות אחרות הן המעבר דרך החלק במוח שמתלבט בין "האם כדאי או לא". אנחנו עובדים מאוד דומה גם בפעולות כמו לאכול, הגוף שלנו צריך את המזון ומידע את המוח (בדרכים עקיפות לפעמים) והמוח עושה כמו מחשב אם אני רעב --> לאכול.

למעלה