שאלה.

Book of Days

New member
שאלה.

יש די וי די של פינק פלויד? הופעה? מה מחירו? אפשר להשיג את זה ב...?

בארץ ניתן להשיג

את ה-DVD של "פינק פלויד בפומפיי" - סרט טלוויזיה שצולם בשנת 1971, בו הפלויד מבצעים כמה משיריהם בחורבות פומפיי (בלי קהל), שאליו הוספו קטעים שצולמו בעת הקלטות Dark Side of the Moon באולפן. כמו כן, יש DVD של דייויד גילמור ושל רוג'ר ווטרס (בנפרד) בהופעות מהשנים האחרונות. ניתן להשיגם בכל החנויות. המחיר משתנה, מחנות לחנות. השנה צפוי לצאת ה-DVD של הופעות מהטור של אמצע שנות התשעים (בלי רוג'ר ווטרס).

The Pink Floyd and Syd Barrett Stor

y. ניתן להשיג את הסרט הדוקומנטרי הזה גם בארץ, אם כי אני לא בטוחה אם אפשר להשיג כאן את הגרסה המורחבת, שיצאה לפני מספר חודשים. ליונימאמי יש אותה - האם קנית בארץ, יוני? בכל מקרה, זהו סרט מומלץ. הוא הופק במקור עבור ה-BBC, והוקרן גם בטלוויזיה הישראלית. גרסת ה-DVD כוללת קטעים נוספים, והגרסה המורחבת כוללת אפילו עוד קטעים. הסרט מתמקד בסיפורו של סיד בארט.

אכן בארץ הקודש

בחנות מוסיקה ששמה מתחרז עם "שמן זית יא חליל". (בלי פרסומת!) אין לי את הגרסה הקודמת, אבל בזאת יש פשוט הרחבה של ראיונות ועוד כמה שטויות. אפשר לקרוא ביקורת ב-BD

צליל? אני אחפש בחנות קרבתי

מדהים כמה גרסאות שונות יש לאותו סרט. למיטב זכרוני: א. הסרט המקורי, שהוכן עבור התכנית "פנורמה" של ה-BBC, בשנת 2001. שמו היה Crazy Diamond: The Syd Barrett Story. זה הסרט שהוקרן בארץ בטלוויזיה, בדיוק לפני 3 שנים. ניתן לזהות את הגרסה הזו עפ"י השם, המופיע בכותרות, ועפ"י הקריינית של "פנורמה", המופיעה בדקות הראשונות, כשהיא מציגה את הסרט. ב. הסרט שהוקרן ב-VH1. ה-BBC מכר את סרטו של אדג'ינטון להקרנה ב-VH1 באמריקה. אך מאחר ומרבית הקהל האמריקאי לא שמע על סיד בארט, הסרט עבר עריכה והוקרן בגרסה שונה מהמקור. מהסרט המקורי הוצאו כמה מקטעי הראיון (עם רובין היצ'קוק, גרהאם קוקסון, וחלק מהראיון עם ג'רי שירלי), ובמקום זאת הוסף חלק ארוך שדן בקריירה של הפלויד לאחר סיד, והשפעתו ארוכת הטווח על הלהקה. כמו כן, לא הופיעה בו הקריינית בהתחלה, והקריינות לאורך הסרט נעשתה ע"י קריין אמריקאי, עם מבטא מקומי. חלק מהטקסט שונה גם כן. במובנים מסויימים, הגרסה הזו יותר מעניינת מהמקור, אך ג'ון אדג'ינטון לא אהב אותה. ג. גרסת ה-DVD הראשונה. בגדסה זו שונה שם הסרט ל-The Pink Floyd and Syd Barrett Story, והקריינית של "פנורמה" לא מופיעה בו. אך מלבד זאת, הסרט זהה לגרסה המקורית של "פנורמה". גרסה זו הופיעה ב-DVD שיצא בבריטניה, אירופה וישראל, כאשר הוספו אליה כמה "אקסטרות", כגון צילומים נוספים באולפני אבי רואד. הסרט, ללא האקסטרות, הוקרן בטלוויזיה בארץ לפני כשנתיים, עם תרגום חדש, ומעולה. ד. הגרסה האמריקאית: ה-DVD שיצא בארה"ב היה שונה מה-DVD הבריטי. היתה לו גם עטיפה שונה. לא צפיתי בו, אך מדבריו של אדג'ינטון אפשר להבין שהוא נאלץ לעשות פשרות מסויימות, בנוסח הפשרות שנעשו עבור vh1, אם כי לא בצורה כה קיצונית. אדג'ינטון היה מרוצה מהתוצאה הסופית. ה. הגרסה האוסטרלית: על פי דיווחים, ה-DVD שיצא באוסטרליה כלל "אקסטרות" נרחבות יותר מאשר בגרסאות האחרות. ו. הגרסה ה"דפיניטיבית" - מארז של שני דיסקים, שיצא בתחילת השנה הזו, וכולל הן את הסרט המקורי, והן קטעים נוספים, מעבר ל"אקסטרות" שהיו מקודם, ביניהם ראיונות ארוכים עם ווטרס וגילמור. האם יש הבדלים בין הגרסאות של מארז זה במקומות שונים בעולם? לא אתפלא.

flowerboy69

New member
אין הצדקה לגרסה החדשה

היא באמת לא כוללת שום דבר משמעותי והיא סתם יקרה.אני התאכזבתי. יש לי באיזה דיוידי את הגרסה של vh1 והיא שונה מאוד מהדיוידי-בעיקר כי הקריין הוא גבר ולא אישה כמו בדיוידי ועוד כל מיני דברים שונים שם.

הגרסה המורחבת החדשה

ראיתי את הדיוידי הזה אתמול, בחנות דיסקים תל-אביבית, במחיר של 139 שקלים. לאור המחיר הגבוה, קשה להאמין שתהיה התנפלות. מה עוד שהגרסה הרגילה של הסרט נמכרת (בדיוידי) במחיר מפתה של 30-39 שקלים בלבד. נראה שזו שיטה יפה לסחוט את המעריצים השרופים.

The Walrus

New member
לא מדוייק

ישנם הקלטות של הופעות החומה, אבל הם לא יצאו... באסה.

למעלה