הקטנת גודלו של היקום פשוט לא
נראית לי "יפה" מבחינה אסתטית, ולא משנה באיזה מימד דנינן (בנוסף אם היקום הוא כן על- כדור אז היקום כאמור יחזור להתכווץ תוך זמן מסויים... שזה עוד הרבה מבחינתינו, אבל במערכות אחרות זה שבריר שנייה. אני מעדיף את היקום שלי ניצחי ופשוט). אגב לפי החידוב של צפיפות היקום בסביבתינו המדענים מנבאים שרוב הסיכויים שהיקום שלנו אוקלידי. בקשר למודל הסטנדרטי אני מסכים איתך לגמרי- זה כמו לקרוא לכימיה וטבלת היסודות שלה כתיאוריה הבסיסית של היקום. זה לא אלגנטי, לא חכם, ולא מציג תיאור עיקבי פשוט של המציאות, לדעתי. לכן כתבתי כמה הודעות למעלה שצריך למצוא את התיאוריה שתסביר הכל (אולי אף בצורה דטרמניסטית), ותקבל בקירוב את התוצאות של תורת הקוונטים רק בלי סתירות פנימיות ושבירת סיבתיות. אתה מבין, השיטה המדעית היא כיום- יש תיאוריה מאוד מכוערת שנקראת תיאוריית הקוונטים, אבל בניסוי התקבל משהו שלא מתאים לתיאורית הקוונטים, לכן מוסיפים עוד חלקיק אלמנטרי שמאזן את המשוואות (תבדוק למשל על גילוי הניוטרינו...), כל ה"עדויות ניסיוניות" הן עדויות באופן שהן מתאימות למשוואות, אך לא "ראו" באמת את החלקיקים. כיצד תוכל לסתור תיאוריה שאומרת שלא ניתן למדוד הכל, ומה שכן ניתן למדוד היא תמיד מתקנת עם עוד חלקיקים אלמנטריים טיפשיים? את התשובה לשאלה זו הבין אינשטיין- תיאוריה כזאת ניתן לסתור רק בעזרת ההגיון וניסויים מחשבתיים. האמת שהוא הצליח לסתור את התיאוריה, אבל נראה כאילו הפיזיקאים פשוט "מתעלמים" מעבודתו (חפש EPR). כמו כן הפיזיקאים הקוונטים מתקשים להסביר איך המציאות תלויה במדידה (או מהי מדידה במציאות), ולענות לבעיות כגון החתול של שרדינגר... בקיצור הדרך למציאת התיאוריה של הכל עוד רחוקה... וזו לא תיאוריית הקוונטים.