שאלה...

ב א ר י

New member
שאלה...

האם ניתן להחזיר לרכב סוסים שאיבדו את עצמם מבלאי של המנוע??? יש לי ברשותי כיום לגאסי GL 1800,כאשר היא הייתה חדשה היא הייתה מגיעה בניגוד להוראות יצרן שהצהיר על 175 קמ"ש מירבי,ל 210 קמ"ש כיום אני בקושי מגיע איתה ל 190 האם ניתן להחזיר לה את הסוסים ויכולת המהירות שלה??? וכן אני מטורף על מהירויות !!!! אבל זה בסדר רק על כבישים ריקים ונקיים ממצלמות !!! בשעות הלילה המאוחרות תמיד כאשר כביש החוף למשל נקי מרכבים כמעט לחלוטין... סתם דוגמא ממחלף נתניה למחלף קיסריה עשיתי את הדרך ב 7:54 דקות,עם המרץ בשתיים בלילה בערך...זו הייתה טיסה לשמה... אבל השאלה היא עכשיו על הלגאסי האם ניתן...? בארי

teen17

New member
לפי מיטב ידיעתי לא ניתן לעשות כלום

בנידון של העלאת כ"ס. אין מה לעשות ככה זה הבלאי של המנוע חוץ מזה אז מה אם תסע ב-20 קמ"ש יותר לאט לא יקרה לך כלום. חות מזה אתה רוצה למות מפגיעה של האוטו שלך בעמוד או מאיבוד שליטה או בלא יודע מה? למה אתה נוסע כל כך מהר? זה מסוכן, מאוד!!!

teen17

New member
קודם אני צריך לראות את המצב שהוא

נמצא בו ואחרי זה להחליט איזה מהירות מתאימה.

be_roo

New member
אז לפי מה החלטת ש-190 זה מסוכן?

180 זנ בטוח או אולי 142.3? או שאתה ממליץ על 89.9?

sronis

New member
teen17 לידיעתך, אימפרזה STI מגיעה ל

243 קמ"ש. רק שתדע.
רוני

ב א ר י

New member
למה לנהוג מהר...?!

כי ככה אני אוהב להרגיש את האדרנלין זורם בדמי !!!! את דפיקות הלב המואצות !!! וגם סתם בשביל ההנאה,נהג מירוצים לא ייצא ממני אז אני מנסה להיות נהג מירוץ לעצמי !!! וכן אני יודע שזה מסוכן !!! אך הכבישים בהם אני מרשה לעצמי לטוס אלה כבישים שאני מכיר אותם ולא בכל כביש אני אטוס !!! לרוב הכביש הכי טוב לטיסה הוא כביש החוף בין מחלף קיסריה עד חיפה !!!! כמעט כל היום הוא ריק מתנועה ובייחוד בלילה שקשה להיפגש שם עם עוד רכבים... ואני במקצועי נהג משאית כך שאני מכיר כבישים היטב !!! אני רק אומר לכל טייס חובב,שיש קטע אחד אחרי מחלף זכרון שבו יש סיבוב מעט חד למהירות גבוהה לכן אני ממליף לא לעבור את מהירות ה 160 קמ"ש לאותו סיבוב...עברתי אותו אומנם ב 180 קמ"ש עם זריקת זנב קלה...אך לפעם השנייה לא הסתכנתי וירדתי ל 160 קמ"ש ועברתי אותו חלק...אז הנה לכם קטע כביש קטן קצת מסוכן על כביש החוף למרות שהוא ריק !!! גם הקטע של כל מחלף נתניה לכיוון צפון משובש ולא כדאי למהירות גבוהה בנתיב הימני והאמצעי למרות שהחליפו שם את מצע האספלט בחדש עדיין נשארו משקעים וקימורים בנתיבים הימני והאמצעי,היזהרו לכם !!! כבישי איילון יש להם פוטנצייאל טוב לטיסה אך יש מצלמות בכבישי האיילון וגם קטע אחד שיש בו גבעות כאלה אם אינני טועה ליד יציאת האוניברסיטה לכיוון דרום !!! שני גבעות כאלה של חיבור הכביש להפרדה תרמית שגורמים לרכב באמת לטוס באוויר במהירות גבוהה !!!! לפחות אני הרגשתי עצמי טס וטס באמת למרחק של איזה 15 מטרים !!!! שתיים בלילה אני על 190 קמ"ש כאשר הגעתי לקטע הזה שכחתי מקיומן של גבעת האספלט הקטנה הזו ו...פשוט עפתי ישר למרחק של איזה 15-20 מטרים !!! ובאותו יום גם צילמו אותי וכך הבנתי שיש גם באיילון מצלמות !!! אך משום מה לא הגיע הדו"ח המצולם לביתי ולא היה לידי אף רכב באותו זמן !!! אז אין לי מושג מה קרה שם ביחס למצלמה !!! מה שכן אני בטוח שהייתה מצלמה כי זה היה פלאש של מצלמה והיה שם רכב שעמד בשוליים,כנראה ניידת מוסווית... כבר עברה כמעט שנה מאז... טוב לא חשוב... העיקרון הוא שאני אומר שלא כל אחד יכול לטוס על הכבישים כמו שכל הנהגים ה"ישראלים" חושבים !!! 85% מנהגי ישראל לא יודעים לנהוג בכבישי הארץ !!! יותר נכון לומר לא יודעים לקרוא את שפת הכביש ואת מפת התנועה והדרך !!! אז אני אומר בוודאי לכל אשר אינו בטוח בעצמו ואינו מכיר את הכביש בו הוא נוהג נהגו בזהירות בהתאם לתנאי התנועה ומצב הדרך ואל תטוסו כי יש לכם רכב טורבו ביד ואתם רוצים להראות לכולם שיש לכם !!! אני כבר הכרתי אחד כזה !!! התלהב מהסובארו אימפרזה טורבו שלו ואיפה הוא היום...?! אז חבר´ה באמת לא להתלהב ממהירות גבוהה וכדומה אם אין לכם ביטחון וידע בנוגע לנהיגה במהירות גבוהה !!! בארי

teen17

New member
שאלה בקשר למה שרשמת:

הלגאסי שלך אוטומטית או ידנית? בכל מקרה כשאתה מגיע למהירויות של 190-200 קמ"ש המנוע לא צורח?

ב א ר י

New member
אוי ואבוי לייי...

אוי לי אם אנהג באוטומאטית !!!! לא אוהב אוטומאטיות למעט יוצאות מן הכלל...כג´ מזדה 323 סדאן המרובעת הדגם הראשון היא האוטומאטית היחידה שאני אוהב !!! הלגאסי שלי ידנית מודל 92. מנוע 1800 קרבורטור לא הזרקה כמו הבאות אחריה... וכן המנוע שואג וככה אני אוהב לשמוע מנועים אבל לא אינני עובר את גבול האדום עומד על הקצה וזהו וכיום אני לא בטוח שהיא כבר מגיעה בכלל לכיוון !!!! בארי

sronis

New member
גם המרצדס הייתה ידנית?

ודרך אגב, לא יודע מה כישורי הנהיגה שלך, אבל בכל הדרך מקיסריה ועד חיפה אפשר בקלילות לשייט על 180 ומעלה על רכב מתאים. ומזדה 323 היא האוטומטית היחידה שאתה אוהב???? איפה אתה חי?
רוני, מתאפק לא לצחוק

ב א ר י

New member
לא היא לא הייתה ידנית...

היא הייתה אוטומאטית גם אך ללא ידית רגילה כזו למטה בקונסולה אלא כפתורים במרכז הקונסולה למטה ! R P N D1 D2 D3 כאשר D3 היה הילוך כוח וD1 היה הילוך שיוט רגיל... ולמה להתאפק מלצחוק,צחק ידידי בכל הפה,הרי לשם כך היננו חיים על מנת למצחוק ולשמוח !!! וכן אני אוהב את המאזדה הזו !!!! בארי

be_roo

New member
מכמונות, ועוד משהו.

בנתיבי איילון יש לעיתים (רחוקות למדי) ניידות עם מכמונות מסוג מולטנובה (כמו אלו האוטומטיות, רק במתקן נייד), בדר"כ כחלק ממבצע אכיפה מוגברת. לעומת זאת, בכביש החוף באיזור זכרון, יש מכמונות לייזר רבות, ורצוי להזהר מהן. יש למתנ"א "מפקדה" בזכרון, ויש כמה נקודות שמאוד קל להם לתפוס שם. אני מניחה שלא קבלת את הדו"ח הביתה כי התמונה לא יצא כמו שצריך על מנת להרשיע. בארי, להמליץ למישהו במספרים נומינליים לקחת סיבוב במהירות זו או אחרת זה מיותר לחלוטין ומאוד מסוכן, כי מישהו עוד עלול לנסות ליישם את המלצתך לאותו סיבוב ב-160, רק הבעיה היא שהוא נוהג על סובארית. כל נהג צריך לעשות את שיקוליו הוא לגבי בחירת המהירות בהתאם ליכולתו, יכולת הרכב ותנאי הדרך. ההזהרה לגבי פניה מסויימת היא במקומה, אבל רק באופן כללי. SI
שיר, מתעניינת אם בארי מדבר כמו שהוא כותב (מהר, בלי אף עצירה לנשימה)

ב א ר י

New member
ממממממממ....

באיזור כביש החוף מזכרון ומעלה...לעולם לא נתקלתי בניידת בלילה....עוצר לנשימה...ועכשיו אני התכוונתי לנהיגה מסוג כזה לנהגים שיודעים לשלוט ברכבם ויודעים לקרוא את מצב הדרך ומצב התנועה...עוצר לנשימה...ושימי לב חומד,שציינתי ואמרתי שכ 85% מנהגי הארץ אין להם מושג בנהיגה !!! אז פניתי לכל ה 5% נהגים שכן יודעים לנהוג !!! ולמה החסרתי עוד 10%,כי אלה נהגים שעדיין לא בטוחים בעצמם !!!! והיי בטוחה שלא המלצתי לאף אחד שלא יודע כיצד להפעיל את רכבו נכונה או שיודע...פשוט אני יודע שיש עוד נהגים כמוני מטורפים על נהיגה כזו או אחרת...עוצר לנשימה...ולכן אני מספר להם על תנאי הדרך שם ואני יכול להרחיב גם לגבי כבישים אחרים...בכל אופן שמתי לב שיש בפורום הזה נהגים כמוני בערך אוליי יותר אוליי פחות...עוצר לנשימה...והאמת היא שאני על הכביש לא מפחד מכל ה 85% נהגי ישראל ה"מוצלחים",אני מפחד מאותם 5% נהגים כמוני...שהם או אני נעשה טעות ונפגוש אחד את השני בסיבוב...ולכן גם לכך יש לי שיקול דעת לדעת מתי ואיפה...עוצר לנשימה...ואני בהחלט לא ממליץ לאף נהג שלא יודע לנהוג ואני אומר לנהוג!!! לא להפעיל את הרכב אלא לנהוג !!! לא להשתולל על הכביש ללא ידע מספיק על מצב הרכב,מצב הדרך,מצב התנועה,ללא ידע בשליטה על רכב לפחות בתחומים מסויימים <כי טעויות מכאניות וטכניות עלולות לקרות>...פשוט לא להשתולל אם לא יודעים כיצד לצאת ממצב של סכנה !!! מי שנוהג מהר בדרך כלל גם צריך לחשוב מהר !!!!! כל שנייה היא חשובה בנהיגה מהירה !!!! ואגב כלכלית זה גם לא כל כך מומלץ,שריפת דלק בטירוף ועם מחירי הדלק בארץ... עוצר לנשימה... בארי

falou

New member
לב א ר י !!!

אז מה גורם לך לחשוב!!! שאתה נהג מצויין???? ודרך אגב, אחד הדברים החשובים שלמדתי זה שבנהיגה הרבה יותר חשוב מלהגיב מהר זה להגיב נכון, כי בד"כ יש לך הרבה יותר זמן משנדמה. כמו כן, גם תיזמון התגובה יותר חשוב מהמהירות שלה. לסיכום, תגובה מהירה היא לרוב כינוי אחר לתגובה מוגזמת וברוטלית. דבר שני שלמדתי זה שמי שחושב שהוא נהג מוכשר הוא גם זה שלרוב עף מהמסלול (במקרה הטוב) ומהכביש (במקרה הרע). אין כמו כמה דקות ברכב עם מקצוען כדי לכווץ את האגו למימדים טבעיים.

ב א ר י

New member
ולא לא לא אמרתי שאני נהג מצויין !!!

אני סה"כ נהג שיש לי מספיק ידע על מצב הרכב שלי,אני יודע להגיב נכון במצבים מסויימים ומהר מאוד גם נוכחתי לדעת לאחרונה !!! וזה נכון שלרוב,יש יותר זמן מאשר חושבים...אך...אם תנהגו במהירות של 160 קמ"ש ויבוא איזה נהג אחר שיפריע לכם ותהיו לקראת מסלול תאונה...הרבה זמן לחשוב כל כך אין לנהג כזה כי הוא חושב במהירות של 3/4 שנייה כמו כל אדם בעולם בממוצע...אז יש צורך בתגובה מהירה למחשבה מהירה וכמובן שאנו מדברים על תגובה נכונה !!!! אתן דוגמא על עצמי... כאשר אני נוהג בכביש במהירות גבוהה,אני יודע שאם ובמידה תהיה לי היתקלות עם מצב לא יעמוד לי זמן מספיק לחשוב כמו שצריך...אני אגיב מהר לאחר ראייה מהירה ומחשבה מהירה של הסביבה !!!! אך אם אנהג במהירות נורמלית שזה אומר 80-90 קמ"ש אני בטוח שתאונה קריטית לא תהיה לי לעולם בטווח המהירות הזו !!!! כי משום מה כאשר אני נוהג במהירות כזו אני שם לב לפרטים רבים יותר מאשר כאשר אני נוהג במהירות גבוהה !!!! דוגמא למצב שהיה לי...נהגתי על כביש החוף לכיוון נתניה,באיזור מכמורת החליטה איזו אידיוטית לתת ברקס אבל מכל הלב,אני שהייתי מאחריה ולא שמרתי מרחק מספיק,היה לי די מספיק של זמן לחשוב מה לעשות,כי פשוט ברחתי ימינה לשוליים,עצרתי את הרכב שלי מקביל לשלה בחריקת בלמים אומנם,והרכב עוד נשאר פועל עובד,כלומר בו בזמן גם לחצתי על הקלאץ´ על מנת לברוח מנהג מאחרי שיבוא בעקבותיי,אך הנהג שהיה אחריי לא היה מספיק זהיר והוא נכנס באידיוטית ונהג שהיה אחריו נכנס בו !!! ואילו אני עומד בצד הרכבים שנפגעו !!! וסתם כדי שתדעו על מה עצרה האידיוטית,היא נזכרה שהיא שכחה בבית את התיק שלה !!!! בכל אופן אני לא נפגעתי ואף לא אדם אחר רק נזקים חומריים ! וכל זאת נבע מכך שדווקא נסעתי לאט וכן אצלי 80-90 קמ"ש זה לאט ויש לי די זמן לתגובה במהירות כזו...גם במצב שהתפוצץ לי צמיג קדמי-שמאלי הייתה לי תגובה נכונה ועצרתי בשוליים ללא כל פגיעה,,הייתי גם במהירות של 80-90 קמ"ש אז...וזה לא היה הרכב שלי אגב... אז לא אני לא נהג מצויין !!!! אבל אני סומך על עצמי במצבים לא טובים !!!! וזה ההבדל בין נהג מה 85% לבין נהג מה 5% !!!!! לא כל נהג סומך על עצמו !!!! ואני מתכוון לכך שסומך על עצמו בכנות !!!! לא כמו הערסאוותים האלה שבאים עם המכוניות שלהן ועושים סיבובי דווארה בשכונות ומרכזים הומים !!! ואחר כך עוד אומרים אני נהג טוב אני סומך על עצמי 100% !!!! ראיתי כבר כמה כאלה עפו לתעלות,ירדו מהכבישים ונכנסו ברכבים אחרים וגם הכרתי כאלה שכיום נמצאים ב"מועדון השייש" !!! ושנית כל אתם יודעים מה,אני לא חושב שיש בכלל דבר כזה נהג מצויין !!!! בכדי להיות נהג ממש טוב,קודם כל צריכים לפתח משמעת עצמית חזקה !!! וזה דבר שאני מאמין שלכל הנהגים בארץ אין כולל עצמי כמובן !!! וגם תמיד יכול הנהג ה"מוכשר" שיפריע לנהג אחר ולפגוע בו באופן כלשהוא... ראו דוגמא שבגללה אני לא טס בכבישים עמוסים...כאשר חלפתי בזמנו עם המרצדס ליד טור מכוניות שנסע לו כרגיל על כביש החוף הבחנתי שנגרמה שם תאונה כתוצאה מבהלה שזרעתי בקרבם...פשוא הראשון בלם וזה שאחריו נכנס בו אך שוב למרבה המזל רק נזקים חומריים,חזרתי רוורס לאחר עצירה קצת קשה וארוכה...והנהג הראשון אמר לי שנבהל מהרעש של המנוע...הוא קצת חלם...אבל אני הגעתי למסקנה אז שלמעשה אני גרמתי לתאונה למרות שלא הייתי מעורב בה...לכן מאז אני דואג להעיר את תשומת ליבו של הנהג שאני עוקף בלילה !!!! וזהו אני עדיין לא חושב שהגעתי למצב של מצויינות בנהיגה וכן גם אני עלול לעשות טעויות ואני לא אומר לי זה לא יקרה !!! בארי

גרמי

New member
סתם הערה...

בארי - אם אתה נוהג 160 קמ"ש במקום ובזמן שנהג אחר עלול להפריע לך ולהכנס למסלול תאונה איתך, אז יש לך בעיה חמורה בשיקול הדעת שאתה מפעיל. אתה טוען שאתה יודע להחליט מתי זה בטוח לנהוג במהירות כזאת, אבל אני טוען שלנהוג במהירות כזאת אפשר רק בתנאים שאין שום סיכוי שתהיה בקרבת רכב אחר שיכול להיות שנוסע בחצי מהמהירות שלך, או שמצטרף לכביש החוף במחלף עתלית. אני גם נוסע 160 לפעמים, אבל רק בכביש בו אין צמתים או מחלפים בקטע המדובר, ורק כאשר אין תנועה איטית בהרבה בנתיב סמוך אלי, או כשאין תנועה נגדית אם מדובר בכביש חד-מסלולי. אתה כבר למדת בעצמך למה לא כדאי לנהוג מהר בתנועה צפופה. חבל שלמדת את זה רק אחרי התאונה שאולי היית שותף לגרימתה. חבל אם תלמד מתי בטוח לנהוג 160 קמ"ש רק אחרי התאונה הבאה שלך.

ב א ר י

New member
סתם תגובה...

אני נוהג 160 בכביש בו אני יכול לנהוג כך !!! כאשר התנועה דלילה מאוד מאוד ולרוב לרוב רק בלילות בשעות המאוחרות !!!!! ואם וכאשר יש רכב לפני על הכביש בו אני נוסע מהר,אני מסמן לנהג ע"י היבהובי אורות קצרים שאני במסלול עקיפה עוד מרחוק על מנת שלא ייבהל או משהו כזה... ואני לא חושב שיש בארץ כביש ללא מחלפים או צמתים ????!!!!! אם זה כך חבל לנו על הזמן למי שרוצה לנהוג מהר,כי יוצא מצב שבעצם אתה אומר שבכל כביש אי אפשר לנהוגג מהר !!!! כי הרי כל כביש מהיר ככל שיהיה בנוי מכביש ישר ומחלף מידי כל יציאה מהכביש... סה"כ יש כבישים בארץ שמותאמים למהירות טובה ומהירה ואני מדבר על יותר מ 120 קמ"ש,פשוט נהגים בארץ עוד לא השכילו להבין זאת...והדוגמאות הכי טובות הן לראייה בכבישי איילון כאשר נודניקים תופסים נתיב אמצעי לכל אורך הדרך ונוסעים בו בניחותא...ופה אני קורא לשוטרי התנועה לתת דו"חות לאלה הנהגים לא לאלה שהחוק לגבי מהירות הנסיעה הינו ישן כבר והוא מתייחס למכוניות משנות ה 80 או ה 70 !!!! היום מכוניות חדישות כבר מתואמות לנהיגה מהירה ויציבות כביש טובה...פשוט צריכים לדעת לאכוף את החוק הנכון ןלבנות את החוק הנכון !!! הנה אני כנהג משאית, אני כמשאית לא יכול להגיע לנתיב השלישי למשל בכבישים. אז יש לי או את הימני או השמאלי אליו וזהו,שני נתיבים בלבד !!! תמיד אני צריך לסבול חיתוכים של נהגים שנשארים בנתיב האמצעי ופתאום נזכרים לפנות ימינה או כאשר אני רוצה לעקוף אינני יכול מפאת אלה שתופסים נתיב אמצעי וגם נהגים אחרים לא מבינים למשל שכמשאית תגובת התאוצה של המשאית היא לא ספורטיבית במיוחד ולא לוקחת חמש שניות !!! אז יהיה תמיד הנהג העצבני שיעמוד מאחור וייצפצף כאילו עולמו חרב כעת !!!! זו סתם דוגמא למשאית וזו רק אחת מיני רבות... פשוט הנהגים בארץ לא יודעים כיצד לנהוג במהירות של 80-90 ואפילו 100 קמ"ש,אז הם מצפים שלא יהיו תאונות דרכים,שהכביש יהיה נקי מפקקים,הניידות לא נצטרך אותן...איך הם מצפים לקבל חוק לנהיגה מהירה בארץ ??? ולא אני לא מקווה להיות מעורב בתאונת דרכים נוספת בחיי,בכל יום ויום אני נמנע מהן בגלל טעויות של נהגים אחרים,ואני כמשאית מפחד לנהוג מהר בכבישי הארץ שלא יבוא לי איזה נאחס ואז אני אעיף אותו לקיבינימט...עם המשאית אני נוהג עפ"י חוק הדרך...אם אני יכול להרביץ 80-90 קמ"ש אני ארביץ אם לא אז אני אסע גם 60 קמ"ש ואף 40 קמ"ש !!!!! בכל אופן עם המשאית אני משתדל נורא לא להגיע ל100 קמ"ש...כי אני מפחד מטעות של נהג אחר לא מטעות שלי ! אז 160 קמ"ש ויותר אני נוהג בהחלט אך בכבישים שאני מכיר את טיבם מבחינת מצע האספלט,מבחינת מישורו וסיבוביו של הכביש וראיית מצב התנועה על הכביש !!! וכמובן גם שלא אסע במהירויות מטורפות כאלה בכביש דו סיטרי !!! רק בכבישים בעלי שני נתיבים ומעלה עם שטח הפרדה בנוי לגובה !!! ולפי דעתי אני חושב ששיקול הדעת אינו מוטעה בכלל !!! מקווה כי תתמוך בדעתי זו... בארי

למעלה