ולא לא לא אמרתי שאני נהג מצויין !!!
אני סה"כ נהג שיש לי מספיק ידע על מצב הרכב שלי,אני יודע להגיב נכון במצבים מסויימים ומהר מאוד גם נוכחתי לדעת לאחרונה !!! וזה נכון שלרוב,יש יותר זמן מאשר חושבים...אך...אם תנהגו במהירות של 160 קמ"ש ויבוא איזה נהג אחר שיפריע לכם ותהיו לקראת מסלול תאונה...הרבה זמן לחשוב כל כך אין לנהג כזה כי הוא חושב במהירות של 3/4 שנייה כמו כל אדם בעולם בממוצע...אז יש צורך בתגובה מהירה למחשבה מהירה וכמובן שאנו מדברים על תגובה נכונה !!!! אתן דוגמא על עצמי... כאשר אני נוהג בכביש במהירות גבוהה,אני יודע שאם ובמידה תהיה לי היתקלות עם מצב לא יעמוד לי זמן מספיק לחשוב כמו שצריך...אני אגיב מהר לאחר ראייה מהירה ומחשבה מהירה של הסביבה !!!! אך אם אנהג במהירות נורמלית שזה אומר 80-90 קמ"ש אני בטוח שתאונה קריטית לא תהיה לי לעולם בטווח המהירות הזו !!!! כי משום מה כאשר אני נוהג במהירות כזו אני שם לב לפרטים רבים יותר מאשר כאשר אני נוהג במהירות גבוהה !!!! דוגמא למצב שהיה לי...נהגתי על כביש החוף לכיוון נתניה,באיזור מכמורת החליטה איזו אידיוטית לתת ברקס אבל מכל הלב,אני שהייתי מאחריה ולא שמרתי מרחק מספיק,היה לי די מספיק של זמן לחשוב מה לעשות,כי פשוט ברחתי ימינה לשוליים,עצרתי את הרכב שלי מקביל לשלה בחריקת בלמים אומנם,והרכב עוד נשאר פועל עובד,כלומר בו בזמן גם לחצתי על הקלאץ´ על מנת לברוח מנהג מאחרי שיבוא בעקבותיי,אך הנהג שהיה אחריי לא היה מספיק זהיר והוא נכנס באידיוטית ונהג שהיה אחריו נכנס בו !!! ואילו אני עומד בצד הרכבים שנפגעו !!! וסתם כדי שתדעו על מה עצרה האידיוטית,היא נזכרה שהיא שכחה בבית את התיק שלה !!!! בכל אופן אני לא נפגעתי ואף לא אדם אחר רק נזקים חומריים ! וכל זאת נבע מכך שדווקא נסעתי לאט וכן אצלי 80-90 קמ"ש זה לאט ויש לי די זמן לתגובה במהירות כזו...גם במצב שהתפוצץ לי צמיג קדמי-שמאלי הייתה לי תגובה נכונה ועצרתי בשוליים ללא כל פגיעה,,הייתי גם במהירות של 80-90 קמ"ש אז...וזה לא היה הרכב שלי אגב... אז לא אני לא נהג מצויין !!!! אבל אני סומך על עצמי במצבים לא טובים !!!! וזה ההבדל בין נהג מה 85% לבין נהג מה 5% !!!!! לא כל נהג סומך על עצמו !!!! ואני מתכוון לכך שסומך על עצמו בכנות !!!! לא כמו הערסאוותים האלה שבאים עם המכוניות שלהן ועושים סיבובי דווארה בשכונות ומרכזים הומים !!! ואחר כך עוד אומרים אני נהג טוב אני סומך על עצמי 100% !!!! ראיתי כבר כמה כאלה עפו לתעלות,ירדו מהכבישים ונכנסו ברכבים אחרים וגם הכרתי כאלה שכיום נמצאים ב"מועדון השייש" !!! ושנית כל אתם יודעים מה,אני לא חושב שיש בכלל דבר כזה נהג מצויין !!!! בכדי להיות נהג ממש טוב,קודם כל צריכים לפתח משמעת עצמית חזקה !!! וזה דבר שאני מאמין שלכל הנהגים בארץ אין כולל עצמי כמובן !!! וגם תמיד יכול הנהג ה"מוכשר" שיפריע לנהג אחר ולפגוע בו באופן כלשהוא... ראו דוגמא שבגללה אני לא טס בכבישים עמוסים...כאשר חלפתי בזמנו עם המרצדס ליד טור מכוניות שנסע לו כרגיל על כביש החוף הבחנתי שנגרמה שם תאונה כתוצאה מבהלה שזרעתי בקרבם...פשוא הראשון בלם וזה שאחריו נכנס בו אך שוב למרבה המזל רק נזקים חומריים,חזרתי רוורס לאחר עצירה קצת קשה וארוכה...והנהג הראשון אמר לי שנבהל מהרעש של המנוע...הוא קצת חלם...אבל אני הגעתי למסקנה אז שלמעשה אני גרמתי לתאונה למרות שלא הייתי מעורב בה...לכן מאז אני דואג להעיר את תשומת ליבו של הנהג שאני עוקף בלילה !!!! וזהו אני עדיין לא חושב שהגעתי למצב של מצויינות בנהיגה וכן גם אני עלול לעשות טעויות ואני לא אומר לי זה לא יקרה !!! בארי