תשובה
יכול להיות שמה שאני אכתוב לך עכשיו ישמע לך כמו איזה קריאה ציונית, אך כל מה שנכתב כאן הוא גם מנסיון אישי וגם במבט על, כמו האנשים האחרים פה, שכן עברו את זה. בצבא יש הרבה דברים חרא, אני מראש אומרת לך שלא יהיה קל, יהיה קשה ואפילו מסריח, אם זה האוכל, הרפואה והתנאים, לא יהיה לך קל. יכול להיות שיהיו פעמים שתקלל את השניה שהתגייסת בגלל כל הדברים האלו, אז שלא תחיה ולו לשניה באשליות, וכן גם אם תהיה פקיד או עובד רס"ר עם הכי מעט אחריות בעולם, יהיו לך רגעים קשים בצבא. הצבא עושה לך הרבה דברים בתור בנאדם. אתה תכיר אנשים שבחיים לא חשבת שתכיר משכבות אוכלוסיה שונות וממקומות שונים בארץ, אתה תתפתח כבנאדם ותתבגר יותר מכל יפה נפש שמתבכיין על זה שקשה לו ולכן משתחרר (ואני לא מדברת על שחרורים נפשיים אמיתיים או רפואיים). אתה תראה הרבה, תרגיש הרבה, תלמד הרבה ובשורה התחתונה אתה תצא בנאדם טוב יותר. יש הרבה תפקידים מיותרים בצבא, גם על זה אני לא אשקר לך, מעטים גם לא מוצאים את מקומם בצבא, אבל זוהי קבוצה מעוטה יחסית. בתור חייל בעל פרופיל עורפי (ואני לא יודעת למה החלטת שאתה תהיה בעל פרופיל עורפי אבל זו לא הנקודה) יש מספיק דברים שתוכל לעשות ומספיק תפקידים שבהם תוכל למצות את היכולות שלך ולתרום. ורק סתם לדוגמא: במודיעין יש הרבה יחידות מעניינות, בין השאר האזנות, פרוייקטים כמו גאמה ושחקים. תוכניתן ומנהל רשתות מחשוב, חובש ועוד רבים אחרים. לא כל חייל עורפי הופך להיות אוטומטית פקיד או עובד רס"ר או נהג. אני יכולה להגיד לך שזה גם יתן לך הרבה אחרי הצבא. קיימות לא מעט מלגות המוצאות לחיילים משוחררים, וכן בהרבה עבודות, ובמיוחד הממשלתיות שביניהן (ששם המשכורת מאוד גבוהה) דורשים שירות צבאי, וכן מעקמים את האף אם לא שרתת בצבא. אחרי הצבא אתה תצא אם הרבה דברים שלא הגעת איתם מבחינה התנהגותית. גם כשתפגוש אנשים חדשים תמיד תמצאו קשר דרך חבר ששירת פה וזה שהיה שם והמחסום הזה או השלישה ההיא. האנשים האלו והחברויות שנוצרות הם לתמיד ויותר חזקים ממה שאי פעם יהיה לך. לפי הודעתך הבנתי שאתה בן 16, מה שאומר שאתה עדיין ילד קטן, עוד לא היה לך צו ראשון... תתבגר, חכה עוד שנה שנתיים שיתחילו לדבר איתכם על הצבא בבית הספר ובכלל תתבגר קצת ויכול להיות שתשנה את דעתך. חשוב להכנס להכל בראש חיובי ועם חיוך, אם תכנס לכל דבר שהוא בחיים במרירות הוא יראה בהתאם. אני לא שירתתי שירות מלא עקב בעיה רפואית ולמרות הכל לא הייתי מחליפה את התקופה שהייתי בצבא בשום דבר אחר. לא רק שהצבא נתן לי המון, נהנתי בכל דקה. אתה תראה שבתור חייל משוחרר אתה תזכור את התקופה הזו כאחת היפות המעניינות והמבגרות בחייך. ואגב אני לפעמים מרגישה חסך שאנשים סביבי מדברים על עצמם בצבא ועל חברים מהצבא, כי לי זה חסר עקב התקופה הקצרה ששירתתי.