שאלה

Joll Rulzzz

New member
שאלה

אני עוד שנתיים אמור להתגייס.. אבל אני לא ממש רוצה. רציתי לשאול אם אתם מכירים מישו, או אתם בעצמכם, לא עשיתם צבא ואח"כ אם היו בעיות למצוא עבודה? תודה רבה למי שיגיב.

lizush

New member
חייבת להגיב...

כל מה שאני הולכת לכתוב זה לא מאיזה מקום של התנשאות או צדקנות אלא את דעותי ואמונותי בלבד - תקח את זה לאן שתקח. אני קיבלתי בעבר את הפטור (היו לי כאבי גב, אז התירוץ הרשמי של צה"ל היה עכב עודף כ"א), אך רק המחשבה שחיילים נהרגו ונפצעו כדי לשרת אותי, נתנה לי מוטיבציה רבה יותר דווקא כן להגיש ערעור ולהתגייס. הגעת לפורום נותני שירות, ולכן זה מתקשר לי לכאן- אנשים רבים הקריבו ועדיין מקריבים את חייהם במשך שלוש שנים - יום יום כדי שאנחנו נישן ונחיה פה בשקט (מצטערת על הקלישאה), הם יתחילו את הלימודים שלהם ואת הקריירה שלהם שלוש שנים אחרי המשתמטים למיניהם ולפעמים (מצטערת על כמה שזה נשמע דוחה), יתחילו את חייהם בפחות יד, רגל, עין וכו'. עכשיו תחשוב על האינפורמציה הזו, תסתכל על אביך, אחיך, חבר, שכן... איך תוכל להסתכל להם בעיניים שתדע שהם נתנו את הזמן שלהם למדינה.. אבל אתה... פשוט... אמממ.. לא רוצה...

Joll Rulzzz

New member
ומה יעזור שאני אהיה ג'ובניק?

יש גם ככה מספיק ג'ובניקים..אז עוד אחד לאוסף? מילא אם לא היו מספיק ג'ובניקים.. וללכת להיות קרבי? לא תודה.. אני לא רוצה למות!

יש כל כך הרבה תפקידים לא קרביים

ומעניינים בצבא. מי יודע, אולי יהיה שלום עד שתתגייס ואז רק אימונים ושגרה. כן, בטח. שלום. החיזבלונים תמיד יהיו.

יש מספיק ג'ובניקים לטענתך

אבל אתה כנראה לא מודע לזה שג'ובניקים זה לא רק פקידים (אם כי כבודם במקומם מונח, הצבא לא היה מתפקד בלעדיהם), יש הרבה תפיקידם איכותיים וחשובים וגם מצילי חיים של תומכי לחימה (שמכונים בזלזול ג'ובניקים). מודיעין, קשר, מיחשוב, תחזוקה ועוד. יש דברים שכדאי לברר ולבדוק לפני שמחליטים בנחרצות ש"אם אני לא לוחם אני לא תורם לצבא". כל אחד תורם את חלקו, ומי שלא תורם ולא מסיבות רפואיות או מוצדקות אחרות, אני אישית בזה לו.

lizush

New member
זה לא התפקיד שעושה אותך

זה אתה שעושה את התפקיד.... כמו באזרחות שיכולה להיות מלצרית פושטית ומלצרית מעולה, ככה גם בצבא. כשנתנו לי להיות "כולה פקידה", דיי התבאסתי אבל: * תוך שבועיים נתנו לי להיות אחראית על כל המשרד (איזה 70 חיילים) ועוד אחראית על מישהי מתוך המשרד שהגיעה חצי שנה לפני (ואמורה לעשות את אותה העבודה איתי). * שלחו אותי להרבה קורסים כמו ווינדוס ואופיס (אני מדברת על לפני 10 שנים כן..ואיך אתם חושבים שהכרתי את האינטרנט?) * תוך חצי שנה כבר עזרתי למחלקות אחרות כמו להעביר לחובלים הדרכה באמצעות מחשב וכל מי שהיתה לה איזו שהיא בעיה עם המחשב או עם כל נושא שקשור לתפעול המשרד היתה פונה אלי. אפילו הציעו לי להיות קמבצית ולחתום קבע (במיקרה חתמתי רק יומיים, אבל סיפור אחר). * אחרי שנה הדרכתי בעצמי פקידות ופקידות טכניות בהתנדבות... ושוב - כל תפקיד שאתה לוקח אתה יכול לבצע אותו בכמה דרכים, רק תדאג שאם אתה מבזבז את הזמן שלך ושל צה"ל, תנסה שיהיה לך מעניין כמה שאפשר... ועוד פעם אחת - אם יש מישהו שהקריב את חייו שלוש שנים למעני, אין שום סיבה שאני לא יעשה את המינימום שאני מחוייבת בתוך המשרד עם המזגן

מותר לי

New member
אני הייתי ג'ובניקית...

אני לא אפרט על התפקיד שתפסתי, אני אגיד לך עליו רק במשפט אחד: טעות אחת שלי היתה יכולה לעלות בחיי אדם (ולא רק אדם אחד...) אז נכון שלא יצאתי לשטח ולא נלחמתי מול האויב, ונכון שהייתי עוד אחת מאלפי הג'ובניקים בצה"ל, ונכון שגם אם מישהו היה מת מהטעויות שלי זאת לא הייתי אני, אבל אני יושבת עכשיו בבית, שנה אחרי השחרור ולא מתחרטת על יום אחד שהייתי בצבא! אז נכון שיש סיפורים על ג'ובניקים שעושים "שמונה אפס חמש", אבל יש הרבה יותר שעושים הרבה יותר, ואותם לא תשמע, הם פשוט לא משועממים כל כך בשביל להכנס לאינטרנט ולספר שהם משועממים... כן, גם לי היה פטור, וגם אני נלחמתי נגדו בשיניים שלי, ובסוף גייסו אותי. הצבא תורם לך המון, הרבה מעבר לחברים... על עצמי אספר- סיימתי את הצבא הרבה יותר בוגרת ממה שהייתי לפני כן, ועם הסתכלות שונה (ונכונה יותר) על החיים... החלטה שלך...

דעתי האישית - תתגייס!!

לא מכיר אנשים שלא עשו צבא, אבל עד כמה שאני יודע אצל נשים זה יותר פשוט כי יש מקרים של עודף מתגייסות. עם כל החסרונות של להיות חייל, זו תקפוה שאפשר ללמוד ממנה המון. מעבר לכך, לא כל חייל עם פרופיל גבוה הולך להיות קרבי. חפש התייחסויות לנושא ונראה לי שתבין שלא ממש כדאי ללכת על זה. למשל, קרא את המקרה הנ"ל. הצבא יכול להכשיר אותך להרבה תפקידים ויעזור לך בקורות חיים. אם תעסוק בצבא בתחום שמעניין אותך תוכל תמיד להגיד בראיונות עבודה "בצבא עשיתי..."

high k

New member
קורות חיים.

לשאלתך- כן. יש נורמה במדינה שלנו ואתה אמור להיות חלק מהנורמה. אתה יכול לא להיות, אבל יכולים בהחלט להסתכל עליך כיוצא מהנורמה. בעיניי זה מוצדק. למקרה שלא הבנת מה שכתבתי כאן- קורות חיים ממוינים לפי קריטריונים שונים ומשונים ואף אחד לא נותן את הדין על זה. יכולים לפסול אותך בהרבה מקומות עקב היותך משתמט.

looly26

New member
אני לא עשיתי צבא

כי הייתי חרדית בעבר (חזרתי בשאלה) ואני מאוד התביישתי בזה ותמיד הרגשתי יוצאת דופן... תמיד בראיונות עבודה שואלים אותך: מה עשית? למה לא התגייסת וכו' וכו', ותמיד יש את האנשים גם לאו דווקא בראיונות עבודה שמתחילים להטיף לך- למה השתמטת, אתה לא מתבייש וכו'.... יש מצב להתקבל לעבודות אם אתה טוב ומתאים לעבודה, אבל לדעתי שווה לעשות כדי להרגיש טוב עם עצמך, לדעת שאתה כמו כולם, שתרמת למדינה, לרשום את זה בקו"ח וכו' תחשוב סתם לדוגמה: נניח אתה בן 30 ולא עשית צבא, אתה תהיה בדיוק באותו מקום, אם למדת אז אפשר ללמוד אחרי הצבא, ואם לא תלמד אז תהיה באותו מקום עדיין, קיצר לא תפסיד כלום מזה, תעשה לדעתי וזהו למרות שזה לא ההנאה הכי גדולה בארץ.. בהצלחה

תשובה

יכול להיות שמה שאני אכתוב לך עכשיו ישמע לך כמו איזה קריאה ציונית, אך כל מה שנכתב כאן הוא גם מנסיון אישי וגם במבט על, כמו האנשים האחרים פה, שכן עברו את זה. בצבא יש הרבה דברים חרא, אני מראש אומרת לך שלא יהיה קל, יהיה קשה ואפילו מסריח, אם זה האוכל, הרפואה והתנאים, לא יהיה לך קל. יכול להיות שיהיו פעמים שתקלל את השניה שהתגייסת בגלל כל הדברים האלו, אז שלא תחיה ולו לשניה באשליות, וכן גם אם תהיה פקיד או עובד רס"ר עם הכי מעט אחריות בעולם, יהיו לך רגעים קשים בצבא. הצבא עושה לך הרבה דברים בתור בנאדם. אתה תכיר אנשים שבחיים לא חשבת שתכיר משכבות אוכלוסיה שונות וממקומות שונים בארץ, אתה תתפתח כבנאדם ותתבגר יותר מכל יפה נפש שמתבכיין על זה שקשה לו ולכן משתחרר (ואני לא מדברת על שחרורים נפשיים אמיתיים או רפואיים). אתה תראה הרבה, תרגיש הרבה, תלמד הרבה ובשורה התחתונה אתה תצא בנאדם טוב יותר. יש הרבה תפקידים מיותרים בצבא, גם על זה אני לא אשקר לך, מעטים גם לא מוצאים את מקומם בצבא, אבל זוהי קבוצה מעוטה יחסית. בתור חייל בעל פרופיל עורפי (ואני לא יודעת למה החלטת שאתה תהיה בעל פרופיל עורפי אבל זו לא הנקודה) יש מספיק דברים שתוכל לעשות ומספיק תפקידים שבהם תוכל למצות את היכולות שלך ולתרום. ורק סתם לדוגמא: במודיעין יש הרבה יחידות מעניינות, בין השאר האזנות, פרוייקטים כמו גאמה ושחקים. תוכניתן ומנהל רשתות מחשוב, חובש ועוד רבים אחרים. לא כל חייל עורפי הופך להיות אוטומטית פקיד או עובד רס"ר או נהג. אני יכולה להגיד לך שזה גם יתן לך הרבה אחרי הצבא. קיימות לא מעט מלגות המוצאות לחיילים משוחררים, וכן בהרבה עבודות, ובמיוחד הממשלתיות שביניהן (ששם המשכורת מאוד גבוהה) דורשים שירות צבאי, וכן מעקמים את האף אם לא שרתת בצבא. אחרי הצבא אתה תצא אם הרבה דברים שלא הגעת איתם מבחינה התנהגותית. גם כשתפגוש אנשים חדשים תמיד תמצאו קשר דרך חבר ששירת פה וזה שהיה שם והמחסום הזה או השלישה ההיא. האנשים האלו והחברויות שנוצרות הם לתמיד ויותר חזקים ממה שאי פעם יהיה לך. לפי הודעתך הבנתי שאתה בן 16, מה שאומר שאתה עדיין ילד קטן, עוד לא היה לך צו ראשון... תתבגר, חכה עוד שנה שנתיים שיתחילו לדבר איתכם על הצבא בבית הספר ובכלל תתבגר קצת ויכול להיות שתשנה את דעתך. חשוב להכנס להכל בראש חיובי ועם חיוך, אם תכנס לכל דבר שהוא בחיים במרירות הוא יראה בהתאם. אני לא שירתתי שירות מלא עקב בעיה רפואית ולמרות הכל לא הייתי מחליפה את התקופה שהייתי בצבא בשום דבר אחר. לא רק שהצבא נתן לי המון, נהנתי בכל דקה. אתה תראה שבתור חייל משוחרר אתה תזכור את התקופה הזו כאחת היפות המעניינות והמבגרות בחייך. ואגב אני לפעמים מרגישה חסך שאנשים סביבי מדברים על עצמם בצבא ועל חברים מהצבא, כי לי זה חסר עקב התקופה הקצרה ששירתתי.

אוי כמה שהייתי בנעליים שלך בגיל 16.

הדעה שלך עוד תשתנה אלף פעם... לא היה בנאדם שפחות רצה להתגייס ממני. ואם אני עברתי את זה איכשהו,כל אחד יכול...באמת. זה לא היה ורוד ונפלא או אפילו סתם קל או נוח,אבל אני אפילו מתגעגעת. בהצלחה במה שלא יהיה... ולתשובה-תכלס,ולא שזה אומר באמת משהו על משהו כי זאת רק דוגמה:הייתי לא מזמן במרכז מיון של "מירס" ולא נראה שהזיז למישהי מהמאבחנות או הפסיכולוגיות האירגוניות שם שאנשים בקבוצה לא עשו צבא.והיו שם לא מעט כאלה,מכל מיני סיבות...היה 1 על בריאותי,1 על חוסר התאמה,1 על זיוף בריאותי ועוד כמה שאני לא זוכרת עקב הזמן שעבר ובכלל,די מעדיפה לשכוח את אותו יום.אני יודעת שההוא עם האי התאמה התקבל.ואני עם השנתיים שלי,לא התקבלתי.בקיצור...לדעתי זה כבר לא ממש קובע משהו בימינו,וטוב שכך. ברכות.

חומי1

New member
כל האמת על צהל

בצהל רק 1% מהחיילים באמת תורמים, או עוסקים בתפיקד מעניין. חוק שרות בטחון זה חוק שאבד עליו הכלח והמטרה היחידה שלו היא קשירת היהודי הישראלי לארצו דרך הלב. אם תתגייס ותהיה גובניק אתה תצטרף למאגר כח האדם הזול של צה"ל, שלא מתייעל והופך לצבא קטן שמשלם משכורות לאנשים הטובים באמת. תעשה מדגם של 20 גובניקים, ותשאל אותם תשאלות את הרלוונטיות, מה הם עושים, אם הם נהנים, אם זה מקדם אותם, אם בא להם להתאבד בגלל הניצול הציני של צה"ל בזמן שלהם. לא להתגייס.

ומאיפה הנתונים המדוייקים האלו?

לא צריך להיות מבין גדול בסטיטסטיקה, כדי לדעת ש-20 אנשים לא מהווים מדגם מייצג. את התסכולים שלך מצה"ל תשפוך בבקשה במקום אחר ולא כאן, ובכל מקום בו תעשה את זה אני ממליצה לך לא להביא נתונים הזויים כמו אלו שהבאת.

חומי1

New member
לכל המלעיזים

מאוד קל לכתוב שההודעה היא שטויות וכו, בלי לספק טענות מדויקות. כל כך הרבה מתגייסים, שלצבא אין סיבה להתייעל. הוא ממש מאלתר תפקידים פשוט תבחר. כמו שאומרים, מישהו אחד לוקח כוס, השני שם קפה, השלישי סוכר, הרביעי שם מים, החמישי מערבב. ממש ככה זה בצבא, יכולים לתת לך לשבת מול מחשב וגם תקבל שם מפוצץ "מנתר מערכות" למשל, והתפקיד שלך יהיה להסתכל במסך כל היום , ואז אם קורה משהו אז להתקשר למי שבאמת מטפל בזה. למה זה ככה ? כי יש מלא כח אדם זול, אין כבר מה לעשות עם כולם, ובמיוחד הבנות. אל תגמור עציץ, אם אתה לא מתגייס לקרבי או ליחידה טכנולוגית נחשבת, אל תתגייס בכלל. ובטח שאל תקשיב לכל המלצריות פה בכל מה שנוגע לצה"ל, הצבא אילתר להם תפקידים הכי גרועים שיש. תתייעץ עם חיילים בנים גובניקים.

לדבר הרבה אתה יודע

אבל שום תוכן לא יוצא ממך. לצבא תפקידים רבים ומגוונים שמשנים ומסייעים למערכת. גם הטבח והנהג מסייעים למערכת בדרך זו או אחרת, שהרי הצבא אחרי הכל צועד על קיבתו. לא רק תפקידי טכנולוגיה נחשבים מסייעים לצבא ונותנים לבנים ולבנות כאחד תושת סיפוק. גם לבנות היום פתוחים תפקידים רבים ומעניינים, וגישתך זו היא גישה פרימיטיבית שמזמן עברה מהעולם הצבאי, עוד בימיה של אליס מילר בחובה (ואני בספק אם אפילו את השם שלה תכיר). בין אם מדובר על חונכת מתמטיקה ופיזיקה, משקית חוויה, משקית תש ורבים אחרים, מסייעים לצהל ונותנים תחושת סיפוק אדירה. על אף שלא שירתתי שירות מלא לקחתי חלק באחד המסלולים היוקרתיים ביותר שנפתחים גם לבנים וגם לבנות בתחום כוח האדם, ואני בטוחה שגם רבים אחרים מהפורום הפיקו מהשירות הצבאי שלהם הרבה גם אם הם היו "רק" פקידים. כל מקצוע מכבד את בעליו, בין אם זה מלצר, נהג או שוטף כלים, חוסר ההבנה הבסיסית שלך למושג זה היא לא רק התנשאות ללא כל סיבה אלא גם מבוססת על הנחה שגויה שרק תפיל אותך בחייך האישיים והמקצועיים. בתור אחת שעובדת אל מול דיילי הקרקע ביום יום אני יכולה להגיד לך שסביר להניח שלך לא יהיה מה לעשות שם, כי אנשים מסוגך לא לוקחים לעבודה שכזו. ורק לשם הגילוי הנאות, אני סלקטורית של רשות שדות התעופה, עבודה נחשקת וקשה לא פחות מזו של דיילי הקרקע ואף לעיתים יותר (תלוי איך מסתכלים על כך) אני מרוויחה בחודש סכומים שאתה כנראה רק חולם עליהם. בעברי עבדתי בשירות לקוחות טלפוני, בחנות ואפילו בבייביסיטר, כל הנ"ל על מנת ללמד את הלימודים שיבואו עוד שנה שנתיים כשאר שאני אחסוך מספיק כסף לכך (כי כן, יש אנשים בעלי שאיפות). אז רוץ לך, תתנשא על סביבתך ועל החיים, המשך בגיבובי השטויות שלך, אולי באיזשהו יום תחליט להתבגר ותבין שהחליפה לא עושה את האדם, זהו האדם שעושה את החליפה.

למעלה