שאלה

Blackice

New member
שלום לר נערה בהפרעה ../images/Emo13.gif

אם היית יורדת קצת למטה, אבל באמת טיפה, היית מוצאת הודעה ראשית תחת הכותרת "פנטגראם
" שבה יש שרשור לגבי משמעות הפנטגראם... ואני כתבתי בתשובה שלי גם את משמעות הפנטגראם ההפוך. אבל אם אני לא טועה משתמשים בו גם בוויקה וכישוף, שלא בקשר לשטן, בכמה טקסים של מכשפים מתקדמים או חדשים או משהו כזה... קראתי על זה איפושהו. מישהו פה וויקני שיודע על זה משהו? כי קראתי את זה מזמן ואני לא ממש זוכר... ארז

מכשפות וויקניות (או מכשפים...)

עונדות את הפנטגראם ההפוך כדי לסמל שהן הגיעו לדרגה גבוהה בכישוף. מי שמכיר את שיטת שלושת ההתחנכויות, זה אומר שבשלב הראשון זה מי ש"צעיר" ועדיין לומד, בשלב השני יש יותר זכויות ופחות חובות, ובשלב השלישי אפשר לפתוח קבוצה (coven) משל עצמך. זה שיטה שנהוגה רק ב Covens וויקנים, וגם שם לא כל מי שהגיע לשלב השלישי עונד פנטגראם הפוך, אלא רק המכשפות שממש רוצות להשוויץ בזה, כי רוב המכשפות נשארות בשלב השני. **** מכשפות=מכשפים

Lion_Heart

Well-known member
תיקון

מעיין, את צודקת ברוב דברייך, אך לדעתי, ממה שהבנתי על וויקאנים, לא תמצאי וויקאן שמכבד את עצמו, או את דתו, עם פנטגראם הפוך. R.L.D

nepthys

New member
זה העניין,

הם *אמורים* לענוד פנטגרם הפוך, אבל בגלל שהם יודעים את הקונוטציות השליליות, הם מעדיפים שלא. ככה שאתה צודק, בכללית.

The Wraith

New member
אין קשר לוויקה

הפנטגראם ההפוך מסמל את פניו של באפומט, את סמל השטן, בשטניזם לווניסטי, הוא מסמל את הרצון החופשי.

יווווו האתר הזה.......

חחחחחחחחח אין לי רצון לפגוע באף אחד או להעליב אף אחד... אבל יש לי חבר שהתעסק עם מאגיה שחורה, הוא עבד עם אלים כמו מפיסטו וכדו´, והוא כל כך ירד על האתר הזה... האתר הזה לקח פשוט קטעים מסיפורים מיתולוגים כמו הסיפור על The Fallen Angel ופשוט עיוות אותם, הוא עיוות את כל התפיסה השטניסטית (שאני מאוד לא מקבל אותה, ולא מבין בה יותר מידי, אני פשוט מצטט את מה שהוא אמר לי) ויצר איזה משהו חדש ומוזר שמשתמש בסמלים שטניסטים וקורא לעצמו בשם מאוד לא מדויק... בכל מקרה, לידעתכם.

nepthys

New member
שובו של אריך פון דינקן? :)

אכן, זה עצוב לראות אנשים לוקחים סיפור ומעוותים אותו רק כדי להגיע למוסר השכל מסויים שהם רוצים. שכנעת אותי ללכת לראות מה קורה שם..:)

holy_sheep

New member
אלון- אתה מתכוון למי שאני חושבת

שתא מתכוון? עם חתכים על הידיים ב ג ל ל מאפיסטו??? ירושלמית X

moonstone

New member
The Wraith - האתר על השטן

נכנסתי לאתר שפרסמת... האם השטניסט המצוי באמת חיי לפי החוקים שרשומים ב BASICS באתר? או שהדבר יותר מילים יפות מאשר מעשים (כפי שתקפת את וויקה על מעשיה והתאורויות שלה). ההרגשה שיצאתי מקריאת החומר הייתה שהשטניזם מפשיט את כל האידיליות ומסתכל על העולם "בעין בלתי" מייפה. כלומר נטול אידיאלים אידיאליסטיים. אני אשמח אם תגיב

The Wraith

New member
מן הסתם..

חיים לפי זה, זה לא בדיוק חוקים נוקשים, הם די מקלים על החיים. מה זה "אידיאלים אידיאליסטים"? בטח שיש בשטניזם אידאלים! תכנסי שוב לאתר ותרכיבי משקפיים.

moonstone

New member
"תודה" על העצה

מה שהתכוונתי היה שהאידיאליזם לא כולל את אופי האדם... דווקא להיפך האתר יצר עלי רושם שהשטניזם אינו יוצא נגד אידיאלים כאידיאלים הוא פשוט יוצא נגד האידיאלים "יפי הנפש" ששולטים באמונות שונות... כמו כן רציתי לקרוא על עוד כמה דברים...

black_light

New member
בוויקה יש לו בכלל משמעות אחרת! הוא

את היסודות (גם הוויקניים אני מניחה..) הקצוות שלמטה - אחש טש והשני אדמה (אחד כתום ואחד חום) הקצוות שבצדדים - מים ואוויר (תכלת ועפור) הקצה העליון - נשמה (לבן) גם לאמצע יש משמעות אבל שככתי אותה. ניסיתי למצוא תמונה ולא הצלחתי, אז מקווה שתבינו ככה.. וחוץ מזה בוויקה הוא נקרא פנטקאל..
שלכם

גם בוויקה קוראים לפנטקל פנטקל,

ולפנגרם פנטגראם. מצורפת תמונה של הפנטקל עם שמות האלמנטים (פנטקל = פנטגראם עם עיגול מסביב). קצת נמאס שאותן שאלות חוזרות על עצמן שוב ושוב, ועוד באותו עמוד...

למעלה