שאלה

קצת הקדמתם אותי....

אני בדיוק כותב לאתר חוצפה כתבה על עמידות הליכות ותזוזה באומנויות לחימה. כנראה שהשבוע היא תתפרסם. אני אודיע.

tiger claws

New member
רגע

אתה יכול לציין במאמרך מה היתרון באותה עמידה(כיצד היעילות שלה באה לידי ביטוי)?

בכתבה הזו לא אוכל.....

...מפאת חוסר הקצאת מילים ממנהלי האתר. אני גם כך תמיד חורג מהמבוקש על ידם. אנסה לכתוב בעיניין כאן בפרורם. יפה על ההיתענינות. ביי

מה לא נורא../images/Emo35.gif הוא אומר שיכתוב על זה

כאן בפורום. זה לא טוב

crane

New member
במקרה של אימונים אינטנסיביים:

שנתיים אימונים- 7.5 דקות. שלוש שנים- 9 דקות. ארבע שנים- 11 דקות. שבע שנים- 20 דקות. 12 שנים-35 דקות. 15 שנים- הגיע הרגע המיוחל אליו שאף האדם המיומן במהלך כל האימונים המפרכים האלה- להתחפש לקלינגון ולראות פרק של של "מסע בין כוכבים" בעמידת סוס!

tiger claws

New member
לננדין-עכשיו שאתה מזכיר ניתוח ברך

אז יש לי עוד שאלה : יש לי חבר שסיפר לי שתמיד לפני שהגיע לפנימייה הצבאית בחיפה(הוא לומד איתי בריאלי בית בירם) , הוא למד קראטה והתאמן בזה בצורה מאוד אינטנסיבית . אח"כ הוא סיפר שהלך לתקופה ממושכת של שבועיים-שלוש בחופש הגדול לסבא וסבתא שלו , לא התאמן ולא עשה כלום . כתוצאה מכך כשחזר להתאמן,התפתחה לו דלקת בברך והוא לא יכל ליישר את הרגל שלו במשך תקופה די ארוכה. שאלתי היא - האם אחרי תקופה ממושכת של אימונים אינטנסיביים ואז כניסה לתקופה של חוסר מעש מבחינה גופנית עלולה לפגוע במתאמן?

ננדין

New member
למה אתה שואל אותי?

אני עוד לא סיימתי את ההתמחות באורטופדיה (וגם לא התחלתי...). כתבתה: "האם אחרי תקופה ממושכת של אימונים אינטנסיביים ואז כניסה לתקופה של חוסר מעש מבחינה גופנית עלולה לפגוע במתאמן?" תשובה: לא נראה לי (אבל מה אני מבין...) מה שכן ההפך בטוח יכול ליצור נזק גופני כלומר אימונים אינטסיביים אחרי תקופה של חוסר מעש כנראה יפגעו במתאמן שגופו אינו מוכן לסוג כזה של מאמץ... בלי להרחיב, יש צורך בחזרה הדרגתית לכושר אחרי תקופה של חוסר מעש ולא להתחיל באימונים אינטנסיביים ישר...

יכול לקרות, אבל לחילופין

אפשר לשפר יציבה ולהפחית משמעותית כאבי ברכיים דרך תרגול עמידה, לפחות כך זה במקרה שלי. תלוי איך עומדים. חשוב לציין שאני לא מתרגל עמידת סוס, אלא עמידות שדורשות פחות כיפוף בברכיים. יניב

תהיה:לא צריך לקרא לעמידה הנ"ל../images/Emo26.gif

עמידת פרש? שכן העמידה לא דומה לעמידה של סוס, אלא לתנוחת הגוף בה הפרש שרוכב עליו נמצא.

Lee Jun Fan

New member
תלוי, לא ניתן לדעת בוודאות

עמידת סוס קשורה לסבולת (שריר) ברגליים. יכול להיות מישהו שמתאמן באומנויות לחימה 30 שנים, והוא לא מתאמן מעבר לזה (אימוני משקולות/משקל גוף), אז הוא יוכל לעמוד ככה 10 דקות... ויכול להיות מישהו שמתאמן 5 שנים בא"ל, אבל גם מתאמן במקביל בחדר כושר על סבולת שריר, והוא יוכל לעמוד חצי שעה בעמידת סוס...

למעלה