שאלה

tiger claws

New member
שאלה

לאדם המתאמן בקונג פו בצורה אינטנסיבית כבר מספר שנים(בסגנון מסויים): כמה דקות הוא יכול לעמוד עמידת סוס?

eladי

New member
תלוי כמה עמוקה העמידה

וכמה אותו אדם מתאמן ספציפית על עמידת סוס. עמידת סוס נמוכה (כזו שאפשר לשים קעריות אורז על הירכיים), אני מניח שלא יותר מדי זמן (עד 20 דקות, סביר להניח שהרבה פחות), גם למתאמן ותיק. עמידות קצת יותר גבוהות זה סיפור אחר.

jossel

New member
קצת על עמידות

{לווא דווקא סוס} אני יכול לומר בוודאות שעם עבודה אינטנסיבית והדרגתית של עמידות ממצב גבוה{כלומר,ברכיים בזוית רחבה מאוד,או למעשה כיפוף מינימלי} מפתחים טונוס שריר אלסטי ביותר.עם הזמן{תלוי ברצינות המתאמן} ניתן להגיע גם לעמידות בעלות גובה נמוך ביותר{סוס?} ללא תחושת מאמץ.ניתן להגיע לשמירת מצב עמידה כזה במשך שעה שעתיים ואף יותר,וכמו שכבר הזכרתי ,הכל תלוי ברצינות המתאמן. רק אוסיף ואומר למען הסר ספק.בדה צ'אנג צ'ואן המטרה איננה להגיע לעמידה נמוכה אלא פיתוח מיומנות של הרפייה ,הכרת ששת כיווני הכוח{liu mian li} ותחושות מסויימות אחרות

crane

New member
גם אמיר ניסן מלמד אותו כ"אי צ'ואן"

ויש עוד כמה מורים ספורים.

jossel

New member
הוא שאל על דה צ'אנג

צ'ואן ששונה בכמה אספקטים מהאי צ'ואן. תודה עגור

crane

New member
אין על מה ../images/Emo13.gif

משום מה נראה לי שמי ששאל לא בקיא כל כך בהבדלים בין דה צ'אנג צ'ואן לאי צ'ואן. כשאני חושב על כך, גם אני לא... תוכל לספר קצת על כך?

fa jing

New member
אז ככה....

ניתן לקרוא על דה צ'אנג צ'ואן קצת כאן מנקודת ראותו של מורה לדה צ'אנג צ'ואן. ובשני מילים על הדה צ'אנג צ'ואן והאי צ'ואן מבלי לקלקל את המשך המאמר שיגיע באתר האינטרנט שיבוא עלינו לטובה. האי צ'ואן פותח ע"י וואנג שיאנג ז'אי והדה צ'אנג צ'ואן פותח על ידי וואנג שיאנג ז'אי רגע...... זה לא אותו הבנאדם? כן אותה הגברת אבל לא אותה האדרת וארחיב. וואנג שיאנג ז'אי התחיל את אימונים בשינג אי צ'ואן ולמד אצל כמה מטובי המורים בינהם גואו יון שן המיתולוגי (זה שהרג מישהו באגרוף בודד בתחרות פתוחה לאמני לחימה, והתפרסם בעקבות אגרוף ה"באנג" Beng שלו עליו גם התאמן בכלא- אזוק כך מספרים). בשנים הראשונות שהן שנות ה- 20 של המאה הקודמת הושפע האי צ'ואן חזקות מהשינג אי צ'ואן ומכאן גם שמו. וואנג ששם לב כי מתאמנים רבים בשינג אי צ'ואן שמים דגש רב על הצורה החיצונית של הביצוע, דבר הפוגע באיכויות האמיתיות של האימון. החליט לפתח אמנות לחימה שלא תשים לב על הצורה החיצונית של האימון אלא על ה- כוונה. מכאן שם האמנות אי צ'ואן או בתרגום חופשי אגרוף הכוונה/שיטת הכוונה (אגרוף מיוחס לשיטת לחימה אצל הסינים), חדי העין ישימו לב כי רק המילה שינג Xing הושמטה ובצדק- כיוון שמשמעותה הוא צורה ממנה רצה להיפטר וואנג בשיטתו. המונח דה צ'אנג צ'ואן נכנס למעשה בשנות ה- 40 של המאה הקודמת לחשבונאים שבינינו 20 שנים לאחר פיתוח ההאי צ'ואן, במהלך תקופה זו הושפע ואנג מאמנויות אחרות כגון הטאי ג'י הבה גוואה ואף סגנונות שאולין שונים, את חלקם הוא למד עם מורים מסויימים (לא בצורה מסודרת אלא יותר בצורת ליקוט חומר איכותי) ואת חלקם הוא למד דרך קרבות שלו ושל תלמידיו. וואנג היה ידוע בעקבות יום ראשון הפתוח (כך אני נוהג לקרוא ליום הזה)- בכל יום ראשון של השבוע הוא היה מזמין את כל מי שרוצה לנסות את שיטתו (אי צ'ואן) ואת יעילותה, בעקבות הנצחונות הרבים של וואנג ותלמידיו על אמני לחימה רבים שבאו בימי ראשון, זכתה שיטתו לכינוי דה צ'אנג צ'ואן בתרגום חופשי- אגרוף/שיטת ההישג הגדול וזאת של שום הנצחונות וההישגים הרבים בימי ראשון. חלק מאותם אלו שבאו לקרוא תיגר עליו הפכו לתלמידיו הטובים ביותר. אז מה בכל זאת ההבדל בין אי צ'ואן ודה צ'אנג צ'ואן? 1. פוליטיקה שקשה להימנע ממנה. 2. וואנג לימד במקומות רבים בסין לכן אלו שלא הושפעו מלימודיו ושיפוריו המאוחרים היו עדין שייכים לאי צ'ואן. 3. האי צ'ואן מושפע רבות מהשינג אי וקרוב אליה מאוד גינרית ובתנועה בעוד והדה צ'אנג צ'ואן הכניס צתחת כנפו השפעות משיטות רבות כגון בה גוואה טאי ג'י שוואי גי'או וכיוב'. עד כאן..... בטח יוסקה יוסיף עוד דברים מעניינים. ורק תזכורת
הפרק השלישי בסדרת טעם של עוד עומד לצאת- היו מעודכנים. ובעתיד גם ראיון בלעדי עם יאנג שאו גאנג אחד התלמידים הישירם של וואנג שיאנג ז'אי שעדין נמצאים עימנו כיום.

roy33itc

New member
קריין,יש מורים שמלמדים אי צ'ואן

"נטו" שידוע לך אודותיהם? (בארץ כמובן) תודה רועי

למעלה