שאלה

prefect

New member
יש הבדל בין חוסר לוקליות

לבין העברת אינפורמציה קלאסית מהר יותר ממהירות האור. ההבדל הוא שבין היתר, חוסר לוקליות אינו מאפשר העברת אינפורמציה קלאסית יותר מהר ממהירות האור :) תסתכל טוב על התוצאות של ניסוי Aspect.. קיימות קורלציות בין המדידות הנעשות בשני הצדדים, אך אין זה אומר שאפשר להעביר אינפורמציה, כי אין לך שליטה על התוצאה שאתה מקבל..

avinamal

New member
נפצל קרן אלקטרונים במראה חצי חדירה

נשלח חצי מהקרן לערפילית מגלן (שם הצבא שלך ממוקם) וחצי לכתף של אוריון (שהיא ענק אדום אם אני זוכר נכון, ושם הצבא שלי מכין את השטח). אנחנו רוצים לתאם יציאה למתקפה. לך יש בחדר שלך את שני החריצים עם תמונת ההתאבכות, ולי יש אצלי את תמונת ההתאבכות של החצי-קרן שלי. עכשיו אתה רוצה להכריז על יציאה למתקפה. אתה שם גלאי בחריץ אחד והורס את תמונת ההתאבכות. אבל כיוון שהמערכות שלנו מצומדות, גם אצלי נהרסת תמונת ההתאבכות. אז העברתי מידע בלי להתחשב במהירות האור. (או שלא)

prefect

New member
לא ממש.. מה מצומד למה כאן?

אם כבר מדברים במונחים של "פונקציות גל" של כל פוטון, למרות שאין כזה דבר, לפני המדידה, פונקצית הגל היא סופרפוזיציה של שני גלים בשני מקומות, אחרי המדידה אחד המקומות נפסל וב-50% מהמקרים אתה מרבל תבנית התאבכות של הגל שעבר, בדיוק כמו קודם

avinamal

New member
אוקי... סוף סוף הבנתי משהו

קשה, אבל בסוף נופל האסימון גם כאן. השייח ספיר אמר "במחשבה שניה" שעצם הצימוד של אלקטרונים לאיזה "פוטון-שפוגע-רק-בחריץ-אחד", הוא הוא הורס את תבנית ההתאבכות - ואין צורך לחכות ל"אינטראקציה לא הפיכה מבחינה תרמודינמית"[1] אני מקווה שפרופ' אליצור "חותם" על העניין הזה, שנראה לי קשה ביותר לאימות בניסוי. אם זה המצב, הרי שהכל בסדר. אם היינו צריכים לחכות לאינטאקציה הזו - היינו בבעיה. [1] מה שקראנו בילדותינו פשוט "מדידה".

ailag

New member
ואם נחליט לצאת למלחמה ברגע שהספין

של אבינמל למעלה ושלך למטה? כל רבע שעה אתה מקבל אלקטרון חדש וגם אבינמל מקבל, הם מצומדים ואתם מבצעים מדידה. כשאתם מקבלים את התוצאות שנתתי אתם תוקפים יחד.

prefect

New member
זה בסדר

פשוט במקרה זה, אף אחד לא העביר אינפורמציה לשני, ואין שום משמעות למהירות. ברעיון הזה כן ניתן להשתמש, לדוגמה ליצירת מפתחות שניתן לבדוק אם האזינו להם בקריפטוגרפיה.

avinamal

New member
כל ה"תיאום מתקפה" הזה שהצעתי

הוא דוגמה גרועה, זו כלל לא העברת מידע. אפשר גם בעזרת יוני דואר[1] לתאם דבר כזה - העברת מידע מנקודה C שיגיע בו זמנית לנקודות A,B זה ממש לא העברת מידע בין A ל-B. [1] מאומנות היטב לשרוד את הקור העז והקרינה הצורבת בחלל. הממ... ולא הבנתי את הדוגמה של גליה. איך "את" תדעי מה "אני" קיבלתי? איך תדעי שהופר הצימוד?

its moi

New member
כן ולא

אני לא זוכר את הפרטים, אבל אפשר להעביר שני qbit יותר מהר ממהירות האור, אבל כדי שהצד השני יוכל לקרוא את המידע צריך להעביר ביט אחד קלאסי (במהירות קטנה ממהירות האור).

ailag

New member
מידע בכל מקרה לא יעבור מהר מ C

אם אני מאירה רחוק על נקודה A ומעבירה את האלומה לנקודה B כך שנדמה שהנקודה נעה מהר ממהירות האור, עדיין בכל פעם שמסתכלים על הנקודה "זזה" זה בעצם אור חדש שפוגע באדמה שבין A ל B. A לא יכול "להרכיב" על האלומה מידע שיגיע ל B כי היא לא מתנהגת כמו "פרש", שעובר בעצמו את כל המרחק הזה. מה ש A יכול לעשות זה לבקש ממני להעביר מידע ל B - כי אני הרי שולטת באלומה! אבל A לא יכול לבקש ממני את זה מהר יותר ממהירות האור.

SpyKid

New member
נכון ../images/Emo13.gif

לפני כשבועיים המרצה שלי בנוער שוחר מדע הסב את תשומת ליבנו לאותו עניין (הוא נתן דוגמא שבה מכוונים את קרן הלייזר לירח למשל ומזיזים אותו לאורך הקרקע שלו).

SpyKid

New member
אגב, באותו אופן גל יכול לנוע

במהירות גבוהה ממהירות האור. [למשל גל שנוצר מהרמת ידיים של אנשים].

אחמס1

New member
דוגמה מעניינת

כמובן שבשביל ש"גל הידיים" ינוע מהר ממהירות האור האנשים צריכים להביא איתם שעונים, כאשר תיאמו מראש מתי כל אחד ירים ידיים. הרי אי אפשר "להודיע" לכל אחד מתי הגיע הזמן שלו. אמנם הרמת הידיים היא גל במובן של הפרעה המתקדמת במרחב, אבל זו לא הפרעה שמקיימת את משוואת הגלים בתווך מסויים. אני משער שהפרעות "מוכנות מראש" כאלה יכולות אפילו לקיים את משוואת הגלים, אבל כמובן שאין כאל העברה של אינפורמציה. אם כל האנשים האלה מסודרים במעגל (אצטדיון גלקטי...) מאוד מאוד מאוד מאוד גדול, מעניין איך זה יראה עבור כל מיני צופים.

ailag

New member
החוט לא ישאר ישר, ד"א

סיבוב הוא כשאנחנו נעים ישר קדימה בצורה טבעית (בלי כוח) ומישהו מהצד משנה את הכיוון שלנו ע"י כוח. אז כל חלק בחוט הזה נע קדימה ואז כוח משנה את הכיוון שלו .. כוח מאיפה? כוח מהחלק שלידו. כלומר, כשאתה מסובב את החוט אתה מסובב את חלק החוט שביד שלך, שבתורו מסובב את חלק החוט שבידו ו.. וזה כל כך מהיר שהחוט ישר ונראה כאילו ברגע שהחלטת לסובב את תחילת החוט גם סופו החל להסתובב. אבל במהירויות כמו שאתה מתאר, חלק החוט הפנימי יותר יספיק לעבור הרבה מרחק לפני שיספיק לסובב את חלק החוט הבא והחוט לא ישאר ישר. לפחות כך הסבירו לי.. והכוח שאתה מפעיל בדיוק שווה לכוח הצנטרפוגלי/צנטריפטלי (תלוי איך אתה מסתכל על המערכת). זה אותו הכוח. אבל זה לא צריך לשנות לנו כי הכי גרוע, נבנה מכונה מסובבת חזקה יותר..

למעלה