שאלה

שאלה

לפעמים, לא מרגיש נכון, לא מרגיש שמתאים. וכשאני אומרת לא! חד משמעי וברור יש נטיה ברורה להתעלם מנסה שלא לפגוע, ועדיין ממשיך ואז אין ברירה חותכת, קמה והולכת משם. בלי סיבות קמה ואומרת די לי. לא מרגישה אשמה, לא מרגישה שעשיתי משהו לא בסדר. ובכל זאת באקט של התגוננות יש הטחת מילים בוטות לעברי למה, למה כמה שניסיתי לסגור יפה למה אי אפשר להבין, לקחת צעד אחורה ולקבל בהבנה?! מה הסיבה? אגו גברי? נקמה? רצון להגיד את "המילה האחרונה"? מחפשת תשובה ולא מוצאת...

אף אחד לא אוהב להינטש.

מכאן שאין דרך קלה להיפרד. הסברת את המצב והלכת (בהנחה שלא נעלמת למישהו מבלי להגיד)? לדעתי עשית את שלך. עדיף לדעתי מאשר לגרור קשר ללא עתיד.

סתם שמוליק בהנחה שאף אחד לא אוהב

להינטש זה אומר שצריך להיכנס חזיתית במי שנטש אותך? ומהצד הנוטש, גם לי לא היה קל במיוחד לקום ולהגיד ולהשתדל לסיים יפה וברור שלא נעלמתי, עמתדי מולו ועם כל הקושי אמרתי בטוחה במה שעשיתי רק לא מבינה את התגובה שאגב, למעט סיגנון המילים דומה להפליא לתגובות שהושמעו באזניי במקרים קודמים

את מתפרצת לדלת פתוחה.

אמרתי שאם החלטת לעזוב מישהו והסברת לו את המצב, עשית נכון לדעתי וזה הכל. הוספתי שאין מה לעשות בקשר לזה שמתעצבנים. את לא יכולה לנטוש מישהו ולצפות שהוא יגיד לך תודה על זה. לא כדאי לדעתי לסחוב מערכת שאין לה עתיד רק בגלל שמישהו עלול להתעצבן. מקווה שעכשיו זה יותר מובן

מתפרצת ועם כל הכבוד

לא ממש ציפיתי לתודה אבל ודאי שלא להטחות אשמה ואם הוא עצבני שיספור עד מאה. ולפעמים גם מותר לשתוק, להבין ולקבל או שהלכתי רחוק מידיי

למה לך לחפש תשובות??..

את תעשי את מה שצריך בצורה מכובדת והוגנת... ובאסרטיביות והכי חשוב שזה יהיה בצורה ברורה והחלטית.. לגברים מסוימים יש נטיה לחפש פתח בדברים שהם שומעים מנשים.. וברגע שהם מזהים פתח שכזה, הם מנסים להרחיב אותו.. ואז שוב פעם להיכנס מבעדו אל תוך הקשר. ולכן כשאומרים לא, זה חייב להיות לא!! ובקשר אלייך, את לא יכולה להיות אחראית על כל העולם.. גם להיפרד ולשחרר צריך לדעת..

קצין

אמרתי לא|סגדש| חזק מספיק וברור מאוד לא שאינו משתמע לשתי פנים בהגינות, בכבוד, אפילו אמרתי לא רוצה לפגוע. לא מנסה להיות אחראית לעולם מנסה להבין מניעים של גבר שמתבטא בצורה בוטה וגם כאשר ברורים לו כ
פני הדברים הוא תוקף. מנסה להבין את הליך המחשבה, לא מחוכם מידיי או שמא אכן התיימרתי בבקשתי להבין את גברברי ארצנו...

דונה M

New member
שאלה

למה זה חשוב? אם לא מרגישה אשמה...לא מרגישה שעשית משהו לא בסדר.... למה אופן התגובה שלו חשוב כל כך? הגיב מכעס, מפגיעות, מדחייה, אולי מנקמנות.....לא יודעת מאיפה, אבל זה שלו. לא שלך. תשאירי לו את שלו ותמשיכי הלאה... ערב טוב , דונה M

maof

New member
וואלה ../images/Emo13.gif

מי שיש לו למה מספיק חשוב...מצליח לעבור את האיך הכי קשה
מעוף

d a n i e l s 5

New member
מחייכת.....

איך זה קורה לאלה הנוטשים,שישר מאמצים לעצמם את השיר הפאתטי "הבטחנו זה לזה ברגע של חולשה שזה יגמר נגמור את זה יפה". זה לא עובד ככה יקירתי.... את נטשת הוא ננטש...הוא בהעלבות...מותר לו לא להבין/לא לקבל, ואפילו לכעוס קצת/הרבה כל אחד ובכמות העלבות שלו. ואת בהבנתך הרבה צריכה להבין את זה ולקבל את זה שזה בסדר, שזה אנושי . לא אגו גברי ולא נעליים....סתם תחושת עלבון אנושית.

maof

New member
דארליינג ../images/Emo13.gif ../images/Emo141.gif

כולם רוצים את זה אחרת אז למה פתאטי
מעוף

d a n i e l s 5

New member
למה?

ככה ! כי אין לגמור את זה יפה..... תמיד יהיה האחד שיקבל את זה פחות יפה...לפחות בהתחלה.

את יודעת דניאלס

חשבתי קצת, מבינה שהצד הננטש נפגע האם זה אומר שבעקבות הפגיעה יש לפגוע חזרה? ושאלת מה זה "הטחת מילים בוטות" אז לפעמים מילה אחת יכולה להיות משמעותית מאוד במיוחד כשהיא מכוונת לנסות לגרום לך נקיפות מצפון על נטישתך ולגרום לך להרגיש חייבת, כשאת בעצם לא! ברור לי, אם הייתי מספיק קרובה, או לבד איתו אלימות פיזית לא הייתה מאחרת להגיע... יודעת גם אני עברתי 'מעט' חוויות בחיי בסיטואציות כאלו, כואבות ככל שיהיו את הכאב השארתי לעצמי ולא לקחתי את הכאב שלי והטחתי אותו על אחר. ואפשר ומוכח שאם יש שני צדדים בוגרים מספיק מבינים שזוגיות לא תוכל לצמוח, אך לעיתים חברות מופלאה כשנפרדתי מאבי ילדיי, הבנו שנינו כבעל ואישה יחד לא נוכל להמשיך עד היום אנחנו חברים טובים ולא רק בגלל שיש לנו ילדים משותפים ההכרות שלי עם הבחור המדובר נמשכה בערך שבועיים לא זוגיות משמעותית, אפילו לא חברות את יודעת לא בונים מגדלים בשבועיים מנסים, בודקים, חושבים, לא רותמים את העגלה לפני הסוסים וחושבת שאם החלטתי שלא ממשיכה שם צריך לכבד את ההחלטה הזו למרות 'הכאב' ביננו זה לא שהוא 'אוהב', אולי מאוכזב מעט...

d a n i e l s 5

New member
ביננו....

מי שהיה נכנס לחיי לשבועיים...לא הייתי טורחת להתעסק בו כל כך ולנסות להבין אותו.... ובטח לפתוח בשבילו שירשור. , זאת אני. ולכן כל מה שכתבתי התייחס למערכת קצת יותר רצינית קצת יותר ארוכה ומשמעותית...... ולרגע לא התכוונתי שאני מקבלת "אלימות" מכל סוג שהיא. דיברתי רק על הצורך להבין את הננטש ואת הכעס שלו, ברמה העקרונית. ושוב...שבועיים....לא מעסיקים לי את המחשבה.

r e d head

New member
דניאלס יקירתי

את באמת חושבת ש ... "הטחת מילים בוטות" זה אקט שצריך לקבל בהבנה כתוצאה של תחושת עלבון?? הרי מדובר באנשים בוגרים כשלי זה קרה הרגשתי שהצד השני התנהג באלימות ודי נבהלתי.

d a n i e l s 5

New member
השאלה היא....

מה זה "הטחת מילים בוטות"..... את יודעת לפעמים כשמישהו מטיח בך "את לא הייתי בסדר גם, או את מ'פגרת שאת עוזבת אותי" וכדומה....אצל אחד ישמע כמו מילים בוטות ואצל אחר יכול להישמע כמו....יאללה בסדר שיוציא את כל הרעל עשיו אוחרי זה ישתוק. ואני כמובן לא מתכוונת למילים בוטות = אלימות. זה ברור לא?

כשאת אומרת לא - למה את מתכוונת?

יש אפילו שיר על המצב העגום הזה.... כי אין שפת גוף בכדי לומר - לא. כשאת אומרת לא מעוניינת ונישארת... אז אולי זה לא ברור ואולי את מחכה שהוא ייעשה צעד... אך שאת אומרת לא, קמה והולכת - אז ברור שלא. דיי רחמנות על הגברים - לא מספיק שאנו לא יודעות מה אנו רוצות והם האומללים שמנסים לנתח את המחשבות שלנו, אפילו בדיחות וכתבות וסקרים ותוכניות המציאו על התסבוך הנשי חיחיחי ומה בסה"כ הם רוצים - לא לטעות שוב, לא לפשל - לרצות. קמת, הלכת, הוא הבין ניגמר. בהצלחה

גם להגיד לא! צריך אומץ

לעמוד על דעתך. ולא לזרום עם הזרם. וזה לא קל..מבחינת הפגיעה בצד השני. ומי שלא לוקח את הלא..כלא..זה בעייה. לא חושבת שזה קשור למין הניפגע..אלא, איך רואים את הדברים.

למעלה