שאלה

Ronis13

New member
מקור לכך

בספר הארי פוטר והנסיך חצוי הדם, עמ' 55: דמבלדור אומר: "הקסם שהפעלתי לפני חמש עשרה שנים מקנה להארי הגנה חזקה כל עוד המקום הזה הוא ביתו..."

אהה..יפה.

אבל מה שאני לא מבין: 1) למה דמבי לא עשה הגנות ארוכות יותר כדי שישארו גם אחרי הבגרות?? 2) אבל יש כבר את ההגנה של פטוניה וזה לא מספיק?

זה לא מדויק...

הרי דמבי אמר להארי שדמה של פטוניה שזה בעצם דמה של לילי היא ההגנה החזקה ובזכות זה דמה בעצם נהפך למפלטך. ולכן זה לא הגנות שדמבי שם אלא זה הגנות שבאים מבלי שמישו ישים אותם. ואת זה דמבי הסביר לפטוניה במכתב שנתן לה כשהניח את הארי על פתח ביתם.

the ror

New member
זה לא שהוא שם הגנות לא ארוכות אלא

שהקסם למגן על הארי בעקבות הקרבה של אימו למענו יגן עליו עד לגיל הבגרות, זהו הקסם(אני לא חושב שזה כתוב בפירוש אבל זה די מובן). דמבלדור כנראה יצר הגנות מורכבות יותר שמסתמכות על ההגנה של אימו ע"י הדם של המשפחה של הארי...מקוה שזה הבהיר את הקסם הנ"ל...

מה?? עוד לא התבגרת?

חשבתי שגדלת קצת... טוב לא נורא זה יבוא עם הזמן. בכל מצב אתה לא ראוי לתגובה! והסברתי את עצמי כבר.

אני חושבת ש..

א) ההגנה של דמבלדור: "הקסם שהפעלתי לפני חמש עשרה שנים מקנה להארי הגנה חזקה כל עוד המקום הזה הוא ביתו..." אומרת שההגנה הייתה קיימת והוא פשוט עזר ליישם אותה- חתם את החוזה עם פטוניה או משהו כזה. ב) אולי דמבלדור הוסיף עוד דברים משלו אבל הם היו שוליים יותר, או שהתבססו על ההגנה ההעיקרית. או שפשוט יש הבדלים בין קסמי הגנות על קטין לקסמי הגנות על בגיר.

למעלה