שאלה

Ronis13

New member
שאלה

דמבלדור אמר להארי שהוא זה ששם את ההגנות על הבית של הדרסלים, אז כשדמבלדור מת כל ההגנות בעצם נעלמו? אז למה הוא צריך לחזור לשם?

לא, לא.

ההגנה העיקרית היא דמה של פטוניה ("דמך נהפך למפלטך"-ספר 5). והגנה הזו תיפסק ברגע שהארי יגיע לבגרות. ולכן דמבי מבקש מהארי שילך לדרסלים ויהיה שם עד שיגיע לבגרות כדי שינצל כל רגע בחיים שלו על מנת שיקבל הגנה כמה שאפשר. אני לא בטוח שדמבי שם הגנות על ביתם של הדרסלים - תוכל להביא ציטוט או איפה זה כתוב, ספר ועמוד?? בכל אופן גם אם דמבי שם הגנות אז סביר להניח שהם נפסקו כי הוא מת. אגב, עכשיו אין הגנות של דמבי על המחילה כי הוא מת, ו... בטח יבוא לשם אוכל מוות ו..אני לא רוצה להמשיך.

eyalabodram

New member
גם אני מסכים עם שר הקסמים

בגביע האש עמוד 594 זה שאסור לנקוב בשמו אומר (ציטוט) "אבל איך אשיג את הארי פוטר ? הוא מוקף בהגנות טובות מכפי שהוא עצמו משער" (סוף ציטוט) אח"ך זה שאסור לנקוב בשמו מציין את הקסם העתיק שמבטיח שהארי מוגן כשהוא בטיפולם של קרוביו ולא מפרט יותר אבל כתוב "הגנות" ברבים (לא בדקתי באנגלית) אז לך תדע אולי באמת היה עוד משהו לפני שדמבלדור נרצח/הומת

יש לי שאלה

למה אתה מתבטא בזה שאין לנקוב בשמו? מה אתה מפחד לומר ת`שם שלו? מה לא יותר קצר לכתוב וולדמורט או וולדי? סליחה על ההצפה, אבל זה דיי מסקרן אותי.

eyalabodram

New member
מה לא עניתי פעם קודמת סליחה

זו פעם שניה שאתה שואל ולא זכור לי אם עניתי פעם קודמת אז כמו שאתה בטוח יודע (שמתי לב שהידע שלך בסדרה רחב) יש כאלו שפוחדים להגיד את שמו ולי באופן אישי יותר כיף לקרוא ספר כשאני ממש יכול להרגיש את התחושות של הדמויות ולפעמים כשספר ממש נכנס לי ללב כמו במקרה הזה אני מרשה לתחושות של הדמויות (במקרה זה האגריד)להשתלט על התחושות שלי וטוב לי עם זה אני מקווה שתשובה זו תספק את סקרנותך. ולי אישית ממש לא מפריע לי ההצפה.

זה בסדר ולגטימי

ואני חושב כשתקח דוגמא מפרד וג`ורג` שהם מסתלבטים על וולדמורט. כל העניין הוא לא לפחד (אני לא אומר שאתה פוחד.חח...) אלא הכוונה. וכל הכיף לקרוא לאדון האופל "וולדי" כדי להראות שלא שמים עליו. אוי.. בטח התחלתי לבלבל אותך. ובכל אופן כמו שאמרתי, זה מאוד לגטימי ותודה שענית לי!

אתה יודע שגקר אמרה לא לקרוא לו../images/Emo210.gif

..וולדי? היא אמרה שאנחנו מורידים מערכו והוא באמת מסוכן

באמת?

אבל זה הענין להראות שהוא לא שווה כלום ושהוא פחדן.(שמפחד מהמוות). אממ... כן זה נכון וולדי אוי סליחה..זה שאין לנקוב בשמו אכן מפחיד במידה מסוימת. אבל אם אני מרשה לעצמי לקרוא לדמבלדור "דמבי", אז אני יכול לקרוא לוולדמורט "וולדי". אל תקחי את הנושא הזה ברצינות, פשוט נכנס בי ג`וק שנקרא "הומור".

בבקשה בלי לבקש ציטוטים

אולי זה ידהים אותך, אבל אנשים פה לא סניליים וגם לא שקרנים. גם אני זוכר שדבלדור אמר שהוא הפעיל קסם כלשהו שקשור בבית של הארי. אין לי כח לחפש ציטוט. אתה רוצה תאמין אתה לא רוצה אל תאמין.

ToryMaster

New member
אנשים יבקשו מה שהם רוצים

בעיקר בגלל שאם מישהו רוצה להעלות טענה, רצוי שיהיו לו תימוכין לה, אחרת זה יוצא כמו בית בלי עמודים.

מה שאמרתי זה

שאם אנשים פה מאמינים שאנשים אחרים שקרנים והם סתם ממציאים ציטוטים, אז רק בגלל זה לא שווה לחפש את הציטוט. קלטו את זה: אנשים פה לא שקרנים! למה אנשים פה ימציאו ציטוטים? למה? די, זה כ"כ מעצבן. "אפשר ציטוט" זה ללא ספק זוג המילים הכי מעצבן שאני מכיר. (כן, אפילו יותר מ בן ~")

תרגע כבר בסדר??

אתה לא נורמלי. אני לא אמרתי שאנשים שקרנים ואני גם לא חושב כך. רק שאני לא זוכר שכתוב את זה בספרים ולכן ביקשתי ציטוט. מה אתה עושה עניין מבקשת ציטוט הרי לא אמרתי שאנשים משקרים! ועדיף שלא תכתוב כי זה רק יעשה לך פדיחות.

ToryMaster

New member
אנשים לא טוענים שמשקרים

אבל לפעמים שומעים מהחבר של החברה של החבר הכי טוב שפרט X הוא ככה וככה, ואי אפשר לדעת אם זה נכון או מדויק בלי ציטוט. לא מתאים לך להגיב ולהענות לבקשות של אנשים שרוצים להיות בטוחים במה שאמרת, אל תענה, אבל אל תנזוף בהם כי זו בקשה לגיטימית ונורמלית לחלוטין. [מה שכן, אני שוב מדגישה שהבקשה הזו לא באה כי חושבים שאתה שקרן].

זה לא קשור

אם להאמין או לא. פשוט, אני דיי בטוח שדמבי לא שם הגנות, ואם הוא אמר אז בקשתי ממנו שיביא ציטוט שגם אני יהיה בטוח שאכן דמבי שם הגנות. אני מציע לך, שתקרא טוב ותבין טוב מה שכתבתי לפני שאתה מתפרץ ככה!

הוא כן עשה קסם

עכשיו כבר 2 אנשים אומרים לך את זה וגם יש ציטוט, זה עובדה. זה משהו בסגנון "ההגנות ששמתי עליך פועלות כל עוד אתה נמצא במקום שאתה מכנה 'בית'. הם יפסיקו לפעול אחרי..." ושוב, אתה לא רוצה להאמין? שיבושם לך. ציטוט כזה דומה קיים, ואם אתה מתכחש אז אתה כבר לא מתווכח איתי אלא עם עובדות.

אם כך אז

למה דמבי שם הגנות עד שהארי יגיע לבגרות? שהיה שם את ההגנות שימשכו גם אחרי הבגרות הרי זה טוב להארי? ושוב, מתי תבין שאני לא מתווכח או לא מאמין, אני סה"כ רוצה לדעת אם דמבי שם עוד הגנות, מה? ההגנה של פטוניה לא מספיקה? ואני חושב שתרגיע את עצמך קצת לפני שאתה מחליט להתעצבן!

למעלה