שאלה

• פותח הנושא maaw
  • פורסם בתאריך

maaw

New member
שאלה

עד כמה האימון בבית מועיל בקרב אמיתי? סתם דוגמא:התאמנות של שעה שאני מחלק אותה סתם נגיד ל-5 דקות אגרופים, 5 דקות בעיטות,10 דק' חסימות,10 דק' התקפות,10 טכניקה וכו' (וכל ההתקפות והחסימות זה כמובן מהאומנות לחימה) וככה כל יום חוץ משישי,שבת. אז מה אתם אומרים,זה בזבוז זמן או לא?

anush91

New member
לדעתי רק אימון בבית לא עוזר..

זו יכולה להיות תוספת מחוץ לאימונים במכון כלשהוא עם קבוצה- שם יש גם פרטנרים , ומדריכים שיכולים לתקן ולעזור בעת הצורן. אני לדוגמא, מתאמנת קבוע במכון, אך גם מתרגלת בבית כמוך.

maaw

New member
רגע

אז אם מישהו מתאמן במכון ומיתאמן כל יום(חוץ משישי,שבת.) שעה בבית ומחלק את השעה לכל כמה דקות סתם נגיד רבע שעה לתרגיל,לדעתך זה ישפר משמעותית את יכולת הלחימה שלו?

anush91

New member
זה תלוי ספציפית באדם..

אבל נראה לי שכן. צריך לעשות קרבות כדי לצבור ניסיון. את כל זה תוכל לעשות באימונים מסודרים במכון. לא חובה כל יום להיות במכון. אפילו 3-2 פעמים הן גם בסדר. מה שאתה עושה בבית זו עבודה על טכניקה, אבל צריך לעבוד עם פרטנר כדי להיות באמת מוכן.

anush91

New member
תוספת

אם הזמן גם צוברים ניסיון- וזה מאוד חשוב. בהצלחה!

א1ט1

New member
הוא לא סוטר את האימון בדוג'ו

הוא לא אמר שהוא לא יתאמן עם קבוצה,הוא שאל חוץ מזה, האם לדעת מישהו האימון בצורה שהוא אמר (10 דקות בעיטות,10 דקות הגנות וכו') יועיל? לדעתי כמו שבדוג'ו מתאמנים לפעמים על כל דבר בנפרד ולפעמים על הכל ביחד,תעשה גם אתה...

maaw

New member
למקרה שלא הבנת

אני מתאמן גם בדוג'ו האימונים בבית זה רק תוספת

א1ט1

New member
הבנו

ועניתי לך, תתאמן על כל אחד בנפרד אז כל אחד בנפרד ישתפר, אין ספק שזה יועיל לך בקרב, אבל חוץ מזה ממליץ לך לעשות הכל ביחד תוך כדי קרב, להתרגל לזסה שבקרב אתה תעשה הכל ביחד בלי ידיעה מוקדמת מה אתה עושה.

ethanguy

New member
תשאל את המורה שלך

על מה להתאמן בבית, יש דברים שמאוד יועילו לך להתאמן עליהם בבית לבד ויש כאלה שפחות ואולי כאלה שבכלל לא.. תתייעץ עם המאמן

ננדין

New member
אימון בבית יכול להועיל אך גם להזיק

אם אתה מתאמן בבית על דברים שאתה לומד אצל המורה ובצורה שאתה לומד אצל המורה שלך אז זה בסדר. חשוב מאוד לא להתאמן סתם ולהטמיע באימוני הבית הרגלים תנועתיים רעים שיכולים להתנגש עם מה שאתה לומד אצל המורה שלך ולכן כדי לדעת על מה להתאמן בבית ואיך ובשביל זה, כמו שאיתן אמר, כדי לפנות למורה שלך שידריך אותך על מה ואיך לעבוד בבית...

anush91

New member
תתאמן בבית על טכניקות בסיסיות

ועל קאטות. זה יכול לעזור לך מאוד.

אפשר לעשות אימונים בבית....

של כמו שאתה עושה לפי "תחנות" בתחנה אחת 10 דקות ידיים בתחנה שניה 10 דקות טכניקה וכו... הבעיה המרכזית של אימונים בבית ו/או לבד היא שבעצם אין מי שיתקן אותך ואם יש לך טעויות אז אתה פשוט מתאמן על הטעויות שוב ושוב ובעצם משריש לעצמך עבודה מוטעת... לכן רצוי לפני שמתאמנים בבית להבין שמה שאתה עושה זה בעצם נכון.. יניב

למעלה