שאלה

מחשבה

New member
שאלה

אני חדשה פה.. והייתי מאוד רוצה לדעת קצת יותר על קלפי טארוט, ןמהי הדרך הטובה ביותר ללמוד קריאה בקלפים אלו? כמו כן עד כמה זה אמיתי ונכון? אעריך מאוד אם אקבל תשובה מחשבה

nepthys

New member
טארוט

ושוב - נצא מנקודת הנחה שטארוט זה אכן דבר ש"פועל". טארוט צריך ללמוד, לדעתי, לבד. תמצאי ספר חמוד, אפילו הספר שבא עם החפיסה שתקני, ותתחילי ממנו. לאט לאט התמונות אולי יעלו אצלך אסוציאציות שונות ממה שכתוב בספר - תפעלי לפי האסוציאציות האלו. אם אכן הטארוט "פועלים", הקלפים יראו לך את מה שהם ידעו להראות כדי שתביני, לפי המשמעות שיש לתוכך לכל קלף וקלף, ולכן אין סתירה בין הספר לבינך. עד כמה זה אמיתי ונכון? תראי, אני אומרת את זה גם על מאגיה. טארוט הוא דבר שאף אחד לא יודע לבטוח אם הוא מאגי או פסיכולוגי, וגם אם הוא חצי חצי, זה לא משנה. זה כלי טוב להתפתחות עצמית וכדאי להשתמש בו בתנאי, כמובן, שמשתמשים בו בצורה נכונה. תפעלי מתוך כבוד מסויים לקלפים, ותראי את הקריאות שלך כחשובות. אל תפרשי כל דבר פשוטו כמשמעו, תזכרי שיש כמה משמעויות לכל קלף. אל תבהלי מדברים ואל תשמחי יותר מידי מדברים. ותזכרי שגם אם יש גורל, הוא גם ככה משתנה עם כל צעד שאת עושה.

קלפי טארוט הם אמיתיים, אבל תלוי איך

את משתמשת בהם. הרבה אנשים משתמשים בטארוט, באופן שלדעתי הוא מוטעה, כדי "לראות" את העתיד. אני לא יכולה להגיד לך עד כמה זה אמיתי או לא, לדעתי שום דבר לא קובע את העתיד מלבדך. אם את רוצה להשתמש בהם כדי לקבל הנחייה, הדרכה, ו לראות סיטואציה מסוימת באור שונה ממה שאת מסתכלת עליה כרגע - זה עובד. אם את רוצה לפתוח את הטארוט על בנאדם מסוים כדי לראות האת ההשפעות שלו עלייך, אם את רוצה לראות את ההשפעה של משהו כלשהו בעתיד בהווה ובעבר על החיים שלך, ועל מי שאת, או על מישהו שאת מכירה - זה עובד. את יכולה גם לקבל תשובה לשאלות שיש לך מפתיחה בטארוט. את העתיד לא תראי, לא יהיה כתוב לך בקלפים שבעוד יומיים יהיה לך ראיון עבודה ואת תצליחי, אלא תקבלי הנחייה, הדרכה, עזרה, נקודת מבט שונה, וכו´. זאת משום שקלפי הטארוט (וכל חפיסת קלפים עם תמונות) גורמת לך לחוש כל מיני אנרגיות, ונותנת לך אסוציאציות שאת משליכה על החיים שלך. אני מציעה לך להתחיל ללמוד את קלפי הטארוט בצורה כזאת: קודם כל, לכי לחנות בה יש מבחר של קלפי טארוט. קודם כל תבחרי קלפים שהקופסא שלהם מוצאת חן בעיניך, ואח"כ תסתכלי בקלפים עצמם כדי לבדוק אם הם מוצאים חן בעיניך, ואם את מרגישה איזשהו קשר אליהם. אני ממליצה לך לבחור קופסת קלפים שהציורים והמילה שרשומה על הקלף עושים לך אסוציאציה וגורמים לך לחשוב על משמעות הקלף. חפיסת הטארוט הראשונה שלי, למשל, לא הייתה כל כך טובה בשבילי - היא הייתה עם ציורים יותר מדי פשוטים, לפי המספר של הקלף עצמו, בלי שום קשר למשמעות הקלף, וזה הקשה עליי מאוד את תהליך הלמידה, גם את הקשר לחפיסה - החפיסה לא נתנה לי הרבה חשק לקרוא בקלפים, וגם הציורים הקשו עליי מאוד את הפתיחה משום שכל הזמן הייתי צריכה להסתכל בספר לבדוק מה אומר הקלף. אחרי שבחרת חפיסת קלפים שמתאימה לך, את יכולה להשתמש בספר שמגיע עם החפיסה (במידה ויש כזה ספר), או לקנות ספר בחנות, וגם יש כל מיני אתרים שמסיבירם את המשמעות של כל קלף (מצורף קישור לקורס און-ליין על טארוט). אני ממליצה לך לעשות דבר כזה - עברי אחד אחד על כל הקלפים, וקראי את הפרשנות שישנה בספר. אחרי שקראת את הפרשנות, תסתכלי על הקלף ותנסי לקשר בין הפרשנות לציור שעל הקלף. אל תפחדי להמציא פרשנויות משל עצמך. באופן אישי, אני מאוד אוהבת את הזן טארוט, כי יש להם ציורים מאוד מאוד יפים, ועל כל קלף יש מילה אחת שמבטאת חלק מהפרשנות של הקלף, ובעזרת המילה הזאת את יכולה להוציא סיפור שלם מתוך קלף אחד. המון בהצלחה!

מחשבה

New member
תודה רבה לכן ו...

עוד שאלה:.. 1.באיזה חנות יש מיבחר רב של טארוט?,שכך תיהיה לי אפשרות בחירה. ושאלה שלא קשורה: התפרסם כאן קורס און ליין ל-high magick ולאחר שנירשמתי ניתבקשתי למלא שאלון,כאשר ניכתב שאין לפסוח על שאלות,לכן שאלתי היא מה קורה אם אין לי homepage? מה אני ארשום? שוב תודה רבה על הכל מחשבה

nepthys

New member
אני אישית נגד

אני מעדיפה חפיסה רגילה של ריידר וויט, היא קלה, נוחה והכי זולה. שמתם לב למחירים המופקעים על החפיסות? זו פשוט בושה. הרבה חפיסות יש בחנות קריסטלים של מורנו בת"א, ב"בראשית" בקריון של קרית חיים (?), וגם בחנות ההיא שמול ה"בימה".

למעלה