שאלה

16תומר

New member
עדיף לשים ניוטרל

כשעשיתי את זה בשיעור אחד הוא אמר לי:"חחחחחח מה אתה נהג ותיק????" בעקרון עדיף בגלל כמה סיבות: 1. האוטו לא מונע ע"י סיבובי הסרק של המנוע וזהה מקל על העצירה. 2. במקרה הצורך אתה יכול לשלב להילוך נמוך יותר ולהמשיך לנסוע (למשל...הרמזור התחלף בחזרה לירוק) 3. מפחית את אורך החיים של הברקס (נשחק פחות מהר) בגלל שהאוטו מתדרדר ולא ממשיך להסתובב ע"י הסיבובי סרק של המנוע. לא יודע אם זה נכון...זה לפי ההגיון חשבתי על זה עכשיו...

M o l

New member
או שלא הבנתי את הניסוח או שכתבת

דברים לא נכונים. עדיף להאט ולעצור בהילוך משולב למקרה שחו"ח תיאלץ להאיץ כדי להמנע מתאונה. צריך להוריד את ההילוכים במקביל להאטה במהירות.

16תומר

New member
נוו עדיין עדיף בניוטרל

על מנת להאיץ כדי למנוע תאונה הוא יכול ישר לשלב להילך המתאים(ע"פ המהירות) ולתת גז. זה שוחק פחות את הברקסים. ומה זה: שחו"ח?? ואם תצטרך להאט יותר מהר על מנת למנוע תאונה???? אז האפשרות שלי עדיפה..

be_roo

New member
הרבה יותר מהר להאיץ אם אתה כבר

מראש בהילוך משולב ולא הוצאת לניוטרל וצריך עכשיו לבזבז זמן בלשלב הילוך נכון. ברקסים נועדו לבלום את הרכב, לא צריך לסוך בשימוש שלהם על חשבון הגיר והקלאץ' שהשחיקה שלהם הרבה יותר כואבת בכיס.

16תומר

New member
איזה שטויות אתה מדבר../images/Emo3.gif

צריך לבזבז יותר זמן בשילוב ההילוכים עד לעצירה מוחלטת מחמישי להאט...רביעי,להאט...שלישי עד לראשון.... בשיטה שלי צריך להעביר מחמישי לניוטרל עד העצירה המוחלטת..אם תצטרך להמשיך בנסיעה (כמו למשל הרמזור מתחלף בחזרה לירוק) תשלב לילוך המתאים ותמשיך בנסיעה. ככה גם לא צריכים ללחוץ על קלאץ'. רק על ברקס עד לעצירה (כמו באוטומט..למי שמתלונן שבידני כואב לו הרגל...או למי שמתלהב מזה שיש לו אוטומט
)

be_roo

New member
בנתיים, מי שיורה שטויות זה אתה

החל מהטענות הטכניות ("האוטו עוצר טוב יותר בניוטרל כי המנוע לא מפריע לו") דרך טענות בטיחותיות. אף אחד לא דיבר על להוריד הילוכים אחד אחד, ובלי קשר לכך הזמן שלוקח להוריד הילוך הוא לא בזבוז זמן כי הוא חיוני לבטיחות, בניגוד לטענה המופרכת שלך שעדיף להיות בניוטרל. אני אפשר את זה לאט לאט כדי שתבין: מי יגיב יותר מהר אם צריך להאיץ: 1. רכב בהילוך משולב כשכל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הגז. 2. רכב בניוטרל שצריך ללחוץ על הקלאץ ולהכניס את הידית למקום ואז ללחוץ על הגז תוך עזיבה הדרגתית של הקלאץ' (בהנחה שבכלל שילבת להילוך נכון ולא להילוך גבוה או נמוך מידי)

16תומר

New member
חחחחחחחח טוב אתה צודק...נכנע

ככה אבא שלי עושה ושאלתי את המורה נהיגה שלי והוא אמר שאין בעיה עם זה אבל טסטר יכשיל אותי על זה כי "זה לא לפי הספר"...זה לא איך שאמורים לעשות והטסטר יחשוב שאני לא יודע להעביר הילוכים כמו שצריך. עכשיו סתם מעניין אותי לדעת...באיזה מקרים צריך להאיץ באמצע העצירה ברמזור??? אולי אני לא יודע...אין לי ממש נסיון (מחר אני מבל את הרשיון
) אז סליחה על הבורות. שפוט סתם כתבתי מה שנראה לי הגיוני....

תות15

New member
אם אתה רואה

במראה מכונית נוסעת אלייך בשיא המהירות- סימן שאתה "צריך להאיץ באמצע העצירה ברמזור"

16תומר

New member
שוב פעם סליחה על הבורוצ, אבל...

אם זה שמאחורי מאיץ, ככל הנראה בגלל שהוא לא שם לב לאדום או שהוא אידיוט, לא עדיף להבהב לו עם האורות ברקס????

רן88

New member
אם הרמזור כבר אדום מלא

אז נסה לסטות לאחד הנתיבים שליד. אם אין אז שמור חזק על ההגה, כי אתה עומד לעוף אל תוך הצומת (בהנחה שהנהג שמאחוריך במהירות שהיא גבוהה מדי מכדי לעצור). אם הרמזור עדיין כתום אז סע, ככה תחסוך לפחות לעצמך את התאונה (יכול להיות שהוא כבר יעבור באדום).

wil

New member
../images/Emo45.gifועוד אפשרות

כמו שנאמר - אם אפשר לעבור עוד בצהוב במצב כזה (רכב מתקרב במהירות מאחור) - פול גז ועוברים. אם כבר נהיה אדום, ואי אפשר לברוח לאיזה נתיב אחר או פניה ימינה או משהו - לפחות להיצמד למושב ולהצמיד את הראש למשענת. מצב נוסף שלא הוזכר הוא רכב מאחורינו שמנסה לבלום אבל יש חשש שחסרים לו עוד מטר-שניים להשלמת הבלימה, במיוחד אם ברור שהוא במצוקה (חריקת צמיגים, זוית נטיה קדימה מוגזמת המעידה על בלימה חריפה, או זגזוג מצד לצד תוך כדי הבלימה) - במקרה כזה אפשר להתקדם לתוך מעבר החציה (אם הוא ריק...) ולפתוח כמה מטרים נוספים עבור הרכב מאחור.

be_roo

New member
יפה. עכשיו אפשר לדבר בהגיון

אחרי שעזבת את ההגדרה "שטויות" והבנת שאולי אם אתה מקבל את הרשיון מחר יש דבר או שניים שאתה לא יודע. כן, רבים כמו אביך נוהגים כך, אפילו הרוב. ובטסט דורשים אחרת. חשבת פעם למה? הרי אף אחד לא ידרוש ממך לעייף את את עצמך ללא סיבה ולעצור בצורה מסויימת. מכאן שכנראה יש איזשהו יתרון בטיחותי. הבעיה שבארץ אנשים חושבים שאם מקרה כזה הוא נדיר אז אפשר לעגל פינות. הסיכוי שתצטרך להאיץ הוא אחד למאה אלף אז למה להתאמץ, יותר קל להסתכן בתאונה פעם ב.... ואז באה התאונה ומאשימים את כל העולם אבל לא את עצמך על שיכולת למנוע אותה לולא העצלות. אתה מוזמן לעשות את השיקול שלך ולהחליט שזה לא שווה את המאמץ. אבל לפחות אל תטען שזה חסר טעם.

NewUser4

New member
ה"שיטה" שלך

מסוכנת. תקשיב למה שיש למבינים ממך להגיד, אולי תלמד משהו במקום להתעקש ולהטעות אחרים. אני לא אחזור על הדברים שכן be_roo כבר סיכמה זאת.

M o l

New member
אני אגלה לך סוד...

אם ההילוך יהיה משולב בהתאם למהירות אתה גם תוכל לבלום מהר יותר... מה שבטוח שבניוטראל מרחק הבלימה שלך לא יתקצר. מאיפה הבאת את זה?

16תומר

New member
בניוטרל מרחק הבלימה כן מתקצר

אלה אם תלחץ כל הזמן על הקלאץ' מרגע שהחלטת להאט עד לעצירה מוחלטת הסבר... למנוע יש סיבובי סרק. ברגע שהאוטו דולק הוא מסתובב כל הזמן גם אם אתה לא לוחץ על הגז. האוטו מזרים אוטומטית כמות קבועה של דלק כשאתה לא לוחץ על הגז (אתה יכול לשנות את הכמות ע"י העלאת התורים אם אתה מכיר). לכן למשל כשאתה מרים טיפה את הקלאץ/ האוטו מתקדם למראת שאתה לא לוחץ על הגז...בגלל שהמנוע מסתובב קצת ואתה מכניס את המנוע להילוך. כשאתה לא לוחץ על הקלאץ ולוחץ על הברקס מצד אחד אתה מסובב טיפה את המנוע (ע"י סיבובי הסרק) ומצד שניאתה גם בלום, ככה אתה שוחק יותר את הברקסים וזמן העצירה מתארך בטיפטיפה, זאת בתנאי שלא תלחץ על הקלאץ'... מקווה שהסברתי ברור...אני לא יודע ממש איך להסביר אבא שלי הסביר לי את זה פעם על דף (הכל למדתי מאבא
)...על דף יותר קל להסביר את זה...

M o l

New member
כשהגיר משולב על הילוך נכון,

קיימת בלימת מנוע, גם אם היא לא מורגשת יותר מידי. בניוטראל אתה נתון לחסדי השיפוע.

16תומר

New member
שחכתי לציין ש...

מרחק הבלימה לא מתקצר משמעותית... ולא במרחק שתשים לב אליו בכלל... הסיבה העקרית היא שזה פשוט יותר קל ולא צריך להוריד מחמישי לרביעי לשלישי וכן הלאה... פשוט להעביר לניוטרל רק עצלנים כמוני חושבים על זה

למעלה