שאלה

עודד1234

New member
שאלה

עברתי טסט ועכשיו אני נוסע על הילוכים. בשיעורים תמיד כשהייתי עוצר, זה היה בהילוך ראשון ועכשיו אני מבין שאני לא צריך בהילוך ראשון אלא שאפשר גם בניוטרל. עכשיו השאלה שלי היא מאיזה הילוך אני יכול לשים ניוטרל ? אפשר משלישי לניוטרל או משני לניוטרל ? יש איזה מניע לעובדה שבשיעורי הנהיגה לא למדתי עם ניוטרל? מה בעצם עושה ניוטרל ? מנתק את המנוע מהגלגלים משהו כזה?

Freemee

New member
למה לעזאזל

שתשים ניוטראל בעצירה? יש מצב שזה אפשרי אבל אני לא רואה שום הגיון בלעשות את זה, גם ככה תצטרך להעביר לראשון אחרי זה, אז לא שווה לחסוך את ההעברה לניוטרל ואז ראשון ברק לראשון?

8-AN

New member
הממ...כדי לא להחזיק את הקלאצ'../images/Emo35.gif...

8-AN

New member
לא אמרתי תמרור עצור...

דוגמא של לא רמזור(למרות שזו הדוגמא הטובה ביותר...) נסעתי אתמול עם חבר שלי, העברתי לניוטרל ועצרתי, בזמן שהוא קנה סיגריות בקיוסק...(לא שנתתי לו להסריח לי את האוטו שלי
)

8-AN

New member
אויי אל תתחילי...../images/Emo3.gif

כי את לא תצאי מזה בשלום חח עזבי רגע שאומרים הנדברקס אבל פסדר... אז קחי מצב שאת עם הילוך ראשון משולב, והנדברקס מורם...נכון האוטו כבה כל עוד הרגל השמאלית(או הימנית
) על הקלאץ אז מה שעשיתי זה במקרה ברקס בלבד עם ניוטראל, אבל בד"כ זה הנדברקס וניוטרל...

adidas88

New member
וואלה?

כי אני שמעתי גם הנדברקס גם ארמברקס וגם בלם יד (בעברית צחה) וכן... אני יודעת מה כתבת ....ואמרתי במקרים שאתה שם בניוטרל (במקרים של עצירה לקניית סיגריות) אז אפשר גם להרים את הבלם יד! אז מה כ"כ הרבה שאלות? האוטו דיי במצב חנייה

8-AN

New member
כן רק ש..

דיברנו על הקטע של "למה לשלב בכלל לניוטרל?"

adidas88

New member
אתה דיברת על זה

אני דיברתי על משהו אחר.... ברור שיש מתישהו סיבה לשלב לניוטרל-אחרת אני לא כ"כ בטוחה שההילוך הזה היה קיים באוטו( או שכן..לא יודעת אחרי הכל זאת המצאה גברית עד כמה שידוע לי.....)

MrJacKasS

New member
מתי?

כשאת רואה באופק רמזור אדום אז מעבירים לניוטראל ומידרדרים לרמזור (זה גם חוסך דלק P:) ..עפ"י החוק זה דבר אסור, כי אם תהיה לך הפתעה בדרך את עלולה לשכוח שאת על ניוטראל ואז כשתלחצי על הגז האוטו לא יאיץ .. לכן אם מעבירים לניוטרל באמצע נסיעה זורמת מומלץ לבדוק שאין סכנה מתקרבת והתנאים מרשים זאת .. אני שונא התעסקות עם הקלאץ' (במיוחד עם הקלאץ' השחוק מת של הרכב שלי) לכן בכל מצב אפשרי אני מעביר לניוטרל ומשחרר את רגל שמאל.

MrJacKasS

New member
למה?

כשהילוך משולב (למשל שני על 30 קמש) סיבובי המנוע בערך על 1500 סלד, ובניוטרל על 800 בערך.

wil

New member
צריכת דלק לא ביחס ישר לסל"ד

ב-1500 סל"ד בלי לגעת בגז המחשב יסגור את המזרקים לחלוטין וצריכת הדלק תהיה אפס. בסרק המחשב מזרים קצת דלק ע"מ לשמור על סל"ד סרק אחרת המנוע יכבה. כל האמור במכוניות מודרניות עם הזרקת דלק אלקטרונית.

wil

New member
נכון, וגם בקורולה

אגב הקורולה יותר חסכונית בסרק - 0.7-0.8 ליטר לשעה, בקליאו שותה 1.1-1.2 ליטר לשעה. ההפרש אפילו יותר גדול מההפרש בנפח המנוע. נו, שוין. למזלי אני לא יושב כמעט בפקקים עומדים...

למעלה