שאלה:

28 שירונים מינימום על גיר ידני

אמממ אתה יכול לשאול ת'מורה את כל השאלות האלה... אבל בכל אופן אתה יכול לגשת לטסט אחרי שעברת טסט פנימי ואחרי שהמורה שלך החליט שאתה מוכן נ.ב אתה יכול לגשת בשיעור 20 לטסט אבלל זה לא חוקי כי המורה שלי מתחחיב שהוא לימד אותך 28 שיעורים או אתה יכול לגשת באותו היום שעשית 28 שיעורים...

jazzistco

New member
אם אני לא טועה... נדמה לי שהבחנתי

שעל הגג של המכונית היה שלט כזה שהיה רשום בו "שניידר"... אז כנראה שזה הבית-ספר... אגב, לגבי תיאוריה, לא התחלתי עדיין ללמוד... בכל מקרה, קיבלתי סט שכולל 4 פריטים: דיסק - "לומדת התיאוריה של המדינה".. דף גדול מתקפל - "לוחות תמרורי דרכים".. ספרון - "הנהיגה 2006 - הכנה לבחינות עיוניות"... חוברת דקה - "בנק השאלות"... עם איזה מבין ארבעתם עלי להתחיל ללמוד ? האם כדי להתחיל עם הדיסק ורק אז לעבור לספר ?

Metal † Heart

New member
אני לא חושבת שזה כלכך משנה..

תשלב בין שניהם, תלמד את התמרורים, ותתרגל הרבה, זה מה שהכי עזר לי..

jazzistco

New member
האם יש חוב לאלה

שעוברים טסט לנהוג עם נהג מלווה (למשל מישהו מהמשפחה שיש לו כבר הרבה שנים את הרישיון.. או עם אבא או אם אח גדול או משהו...) ? אם כן לכמה זמן? סתם לדוגמא, אם קיבלתי את הרשיון ואני נוסע לאיזשהו מקום לבד עם האוטו של אבא שלי (כמובן ברשותו...), זה אומר שאני עושה עבירה ?

Superdror

New member
3 חודשי מלווה לכל נהג חדש.

מלווה: מעל גיל 24 + 5 שנות וותק עם רשיון בתוקף לאותו סוג רכב או מעל גיל 30 + 3 שנות וותק עם רשיון בתוקף לאותו סוג רכב אם אתה נוסע בלי מלווה, דינך זימון לבית משפט, שם יקבע העונש. במקרה של תאונה ח"ח, סביר להניח שתמצא את עצמך בבית המשפט "מתכסח" עם חברת הביטוח שלא מוכנה לשלם נזקים שנגרמו בעקבות התאונה.

jazzistco

New member
רגע אבל אם חיכיתי 3 חודשים

אחרי הטסט ולא נסעתי אפילו פעם אחת, אח"כ אני יוכל לנסוע לבד ? אגב, ואיך יכולים לדעת שאני נהג חדש בשביל לתפוס אותי במידה ואני נוסע ללא מלווה ?

jazzistco

New member
אגב, אני אנצל הזדמנות זו בכדי

לשאול שאלה נוספת, אני אמור להרכיב משקפיים (אני לא מרכיב אותם בחיי היומיום שלי, אני מרכיב רק למשל כשאני צריך להעתיק מהלוח בבית ספר), וכמובן, אמרו לי שאני חייב להרכיב אותם בשעת נהיגה... בקיצור, הייתי מעוניין לנסות להרכיב עדשות... האם מרשים להשתמש בעדשות במקום במשקפיים ? האם מישהו ממליץ על "הסרת משקפיים בלייזר" ? (הייתי עושה את זה בכיף אבל אני מאד מפחד...
)

MrJacKasS

New member
מותר להשתמש בעדשות

בהגבלות והיתרים ברישיון יהיה כתוב לך: "חייב להרכיב משקפיים או עדשות מגע בנהיגה" בקשר לניתוח לייזר ..זה כבר החלטה שלך אני אישית לא לוקח סיכונים עם העיניים..יותר מדי מסוכן

16תומר

New member
שמעתי שאתה יכול להיות בלי משקפיים

תגיד שאתה שם עדשות, הוא לא יכול להכריח אותך להוכיח את זה... אם שוטר עוצר אותך תגיד שאתה עם עדשות וזהו...הוא גם לא יבקש ממך להראות לו... כמובן שלא מומלץ בכלל! רק אם אתה רואה טוב גם בלי משקפיים...זה כבר שיקול שלך...

be_roo

New member
לא, זה שיקול של משרד הרישוי שחייב

אותו לנהוג עם משקפיים או עדשות כדי לתקן ליקוי ראיה שעלול להפריע לו בנהיגה ולסכן אותו ואת הסובבים. וכן, יש שוטרים שידרשו לראות את העדשות.

אוראל1988

New member
אפשרי וחוקי, לא רצוי בכלל

כשאתה עדיין בתקופת המלווה, הרישיון שלך הוא דף נייר שכתוב עליו את התאריך האחרון שאתה נדרש במלווה. ברישיון אין תמונה, לכן עליך להצמיד אותו לתעודה מזהה בה יש תמונה שלך (ת.ז,דרכון, חוגר). לאחר סיום המלווה ישלח אליך הבייתה (לאחר שבוע) הכרטיס הפלסטיק כמו שיש לאמא ואבא, ושם כתוב שאתה נהג חדש, והכרטיס יוחלף באחר לאחר שנה ו-9 חודשים (סיום תקופת הנהג חדש).

jazzistco

New member
אגב, שאלה: איך אני יכול

להתאמן לאחר כל שעור נהיגה על הדברים שלמדתי באותו השעור ? האם יש איזשהי תוכנה במחשב שניתן/מומלץ להתאמן איתה... ?

רן88

New member
יש כל מיני סימולטורים של נהיגה

לא חסרים משחקי מחשב של נהיגה. חלקים ריאליסטיים יותר, חלקם פחות. בכל מקרה, בלי דוושות והגה הסימולטור לא ממש רציני. אין יותר מדי דרכים לתרגל חומר מעשי בין השיעורים. הדרך לא לשכוח היא פשוט לקבוע הרבה שיעורים בסמיכות, ללא פערים גדולים בין שיעור לשיעור. שיהיה בהצלחה.

jazzistco

New member
../images/Emo6.gif יש לי

microsoft force feedback wheel שקניתי לפני 5 שנים... אבל אני חושב שזה לא ראליסטי בכלל... כי ההגה הזה מסתובב רק מתחת ל-180 מעלות... והגה אמיתי של מכונית מסתובב הרבה יותר... לכן אני חושב שהדבר הזה יכול להצמיח אצלי הרגלים לא טובים... בנוסף, בשעור הראשון אני זוכר שהייתה לי בעייה עם דוושת הגז... המורה שלי אמר שאני צריך להגיע בשעון הזה של ההאצה שיש בלוח המכוונים ל-2.5 ולהשאר עליו ביציבות בלי לעלות ולרדת ממנו... ואני זוכר שזה היה לי מאד קשה. ואני שואל את עצמי: "זה תמיד ככה או שהיה לו שם איזשהו כפתור מיוחד שעשה זה בכוונה קשה ?..."

למעלה