עוד יוסף פנדריך
Member
שאלה
שאלה
בני זוג חובקים בן. האישה רוצה לעשות לו ברית מילה. האב מתנגד. מה הדין?
שאלה
שאלה מענינתשאלה
אני מכירה תיק כזהשאלה מענינת
נראה לי שכיון שמדובר בכל זאת בפעולה הכרוכה בחיתוך הרי בהיעדר הסכמת ההורים יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה. מה יפסוק בית המשפט- זה כבר מעניין יותר...
דעתי היא כי ההחלטה שגוייה.אני מכירה תיק כזה
בית משפט לענייני משפחה נתן צו מניעה ואסר על ביצוע ברית מילה עקב התנגדות האב.
אני מסכימהדעתי היא כי ההחלטה שגוייה.
אף שהאב מתנגד, היות ומדובר בזוג יהודים, זכותה המלאה של האם להתעקש על ברית, כי מלכתחילה מי שזז מקו היהדות שהיה מובן בעת נישואי הזוג, הוא האב ולא האם. לכן אני חושב כי זכותה המלאה של האם להתעקש על הברית.
מעניין עם החלטה כזאת הייתהאני מסכימה
גם לדעתי מדובר בהחלטה בעייתית.
זו היתה החלטה של אחד השופטיםמעניין עם החלטה כזאת הייתה
עומדת במבחן של ערעור.
אם כי אני מסכימה עם החלטת השופטזו היתה החלטה של אחד השופטים
היותר אמיצים. לא בטוח שהיתה עומדת במבחן הערעור.
תשובהאם כי אני מסכימה עם החלטת השופט
לא הבנתי מה כוונתך ב"זו היתה חלטת אחד השופטים היותר אמיצים וכו'" האם הצלחת או אי הצלחת הערעור תלויה בזהות השופט שקבע את ההחלטה הראשונית?
תודה על התשובהתשובה
אין קשר ישיר בין הצלחת הערעור לזהות השופט בערכאה הראשונה. אני אנסה להבהיר את דברי בזהירות : ישנם שופטים שנותנים החלטות אמיצות שלא תמיד עולות בקנה אחד עם הדין הקיים, (שלעיתים קרובות אינו צודק), אך ערכאת הערעור לא תמיד הולכת בקו זה ולעיתים רבות נצמדת לדין הקיים, גם במקרים בהם הדין הקיים עושה עוול.
ברית מילהזו היתה החלטה של אחד השופטים
היותר אמיצים. לא בטוח שהיתה עומדת במבחן הערעור.
ודעתי הפוכה מדעתךדעתי היא כי ההחלטה שגוייה.
אף שהאב מתנגד, היות ומדובר בזוג יהודים, זכותה המלאה של האם להתעקש על ברית, כי מלכתחילה מי שזז מקו היהדות שהיה מובן בעת נישואי הזוג, הוא האב ולא האם. לכן אני חושב כי זכותה המלאה של האם להתעקש על הברית.
ומי מחליט מהי טובת התינוק?ודעתי הפוכה מדעתך
זכותה של האם להתעקש על מה שהיא רוצה הסוגיה נוגעת אך ורק לתינוק וטובתו והאם כן או לא לחתוך לו בבשר החי תזוזה מקו היהדות ומה שהיה או לא היה מובן להוריו בעת נישואיהם אינו רלוונטי כאן (גם אני לא קיימתי דיון בעינייני מילה עם אשתי לעתיד, ואתה?) לדעתי צו מניעה האוסר "שינוי מצב בלתי הפיך" במקרה זה הוא הצעד הנכון
אם הוריו חלוקים בדעתםומי מחליט מהי טובת התינוק?
כמובן כשמדובר בתינוק יהודי.
עצם היותם זוג יהודיאם הוריו חלוקים בדעתם
ואינם מסוגלים להגיע להחלטה משותפת ומביאים את המחלוקת בפני בית הדין לעניני משפחה אז על בית הדין לעניני משפחה להכריע והיותו של של התינוק יהודי אינה מעלה או מורידה דבר. (יכול להיות גם תינוק נוצרי שרוצים למול אותו מסיבות בריאותיות ורפואיות)
במדינת הלכה, אוליעצם היותם זוג יהודי
אמורה להביא את ביהמ"ש לא לדון אם כן או לא לימול. נקודת הפתיחה אמורה להיות כי כן ימול התינוק, והדיון אמור לסבת על למה לא לימול, וזה עושה את ההבדל.
ואם היה מדובר בתינוקת מוסלמיתעצם היותם זוג יהודי
אמורה להביא את ביהמ"ש לא לדון אם כן או לא לימול. נקודת הפתיחה אמורה להיות כי כן ימול התינוק, והדיון אמור לסבת על למה לא לימול, וזה עושה את ההבדל.
מידע נוסףשאלה מענינת
נראה לי שכיון שמדובר בכל זאת בפעולה הכרוכה בחיתוך הרי בהיעדר הסכמת ההורים יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה. מה יפסוק בית המשפט- זה כבר מעניין יותר...
הפתרון ההגיונימידע נוסף
כל חבריך הישראליםהפתרון ההגיוני
להשאיר זאת להחלטת הילד, כשיגדל. בכל גיל אפשר לעשות ברית מילה. אגב, נוצרים רבים עושים ברית מילה, מטעמים אחרים. וילד להורים יהודים, גם אם אינו נימול, הוא יהודי. ברית מילה הינו אקט סימלי, מי שמרגיש יהודי ירגיש כך, אם הוא נימול או לא, ומי שאינו רוצה להיות יהודי לא יהיה, בין אם נימול הוא או לא. יש לי חברים בארה"ב שהם נימולים ואינם יהודים, לעומת זאת יש לנו חברים ישראליים לא מעטים, שלא מלו את בניהם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.