שאלה???

Black AnGeL777

New member
שאלה???

שלום! אני חדשה פה,כפי שבטח שמתם לב, אני מתעניינת מאוד במאגיה וכישוף.. ויש לי שאלה אליכם אם אני רוצה לעסוק בכישוף וכד'.. מה עליי לעשות??? תודה מראש!

ToryMaster

New member
ובכן

מקום טוב להתחיל בו הפורו הזה, לקרוא במאמרים ולחטט בקישורים. מלבד זאת, יש את אתר http://www.magick.co.il , בקטגוריית מאגיה.

הממ...

ובכן כדי ללמוד מאגיה וכישוף כמו שצריך, קודם צריך לקרא הרבה. הרבההה מאוד מאמרים. בין אם זה מספרים, בין אם זה מהאינטרנט. ואז כשאתה כבר קראת הרבההה [שזה אומר לפחות חצי שנה - שנה], אפשר לעבור לכל המדיטציות, דמיון מודרך, תרגילי מיקוד מחשב וכו. עדיין בשלב הזה לאאאא מבצעים כישופים, לא משנה איזה כישוף, איך, ולמה [!] רק אחרי עוד זמן מה [חודשים נגיד] אתה עובר לטקסים. טקס הוא לא בדיוק כישוף, אתה תבין את ההבדל כשתקרא. ורק אחרי עוד זמן, כשאתה מתרגל מדיטציה וכל הדברים שכתבתי בצורה עקבית, רק אז אתה מתחיל עם הכישוף הראשון שלך. כדאי שבהתחלה הוא לא יהיה מסובך, מששהו כמו כישוף מזל\ הגנה. משהו פשוט כזה. עם הזמן כבר תעבור לכישופים יותר ויותר מסובכים. ככה ש...כך את הזמן באיזי, כי עבודה יש לך לא מעט. אבל תאמין לי, כשתגיע לרמה של מכשף, אתה לא תתחרט על זה
מקווה שעזרתי ריקי

gdisrael

New member
אני חולק על הסוף שלך ../images/Emo13.gif

לרמה של "מכשף" אני בספק אם מישהו פה הגיע. אם כבר אז "מאג" אבל בשבילי לפחות, ההגדרה של מכשף, היא מאוד גבוה - ואני לא פוסל, אבל אני בספק אם מישהו פה הגיע לרמה הזאת. כי זאת רמה מאודד גבוה. אולי מאג מתקדם, או מתקדם מאוד אולי.

תוכל להסביר לי בבקשה

מה בדיוק ההבדל בין מאג מתקדם למכשף? לא בדיוק הבנתי את הנקודה הזו. נ.ב בסוף הייתי אמורה לרשום "קח", לא יודעת למה רשמתי "כך". יום טוב

gdisrael

New member
תשובה

מכשף זה אחד שהוא ממש ממש ממש ממש ממש מתקם באומנויות המיסטיקה.. אני מדבר 10 שנים מינומום. וגם תלוי להשגים שלו. מאג מתקדם זה אחד שמבין הרבה וגם מצליח לעשות הרבה.

WindsOfWar

New member
השנים והזמן שאתה קובע לדעתי פשוט

לא נכון. אפשר ללמוד בשנה אחת מה שמישהו אחר ילמד תוך 10 שנים. לגבי מאג ומכשף, לפחות לדעתי זה אותו דבר. מאג נגזר מהמילה מאגיה, שמקורה כמילה לועזית ומכשף לעומת זאת נגזר מהמילה כישוף וזאת היא מילה עברית.

gdisrael

New member
לא יודע זה עניין של הגדרות.. אני שמ

שמעתי על הרבה שמגדירים את זה כך כמוני. לא נכון. אפשר ללמוד בשנה אחת מה שמישהו אחר ילמד תוך 10 שנים "וגם תלוי להישגים שלו"

אני מסכימה עם הטענה שלך

לכן אמרתי מכשף. די הופתעתי לגלות שישנם הבדלים בין "מכשף" לבין "מאג" [כפי שנאמר פה].

ToryMaster

New member
בגדול אני מאוד מסכימה

תאורטית לפחות, אפשר ללמוד בשנה מה שמישהו אחר ילמד בעשר, אבל מסחינת הניסיון אין תחליף לשנים של לחיות את האמנות, ואני חושבת שניסיון משפיע הרבה על ה"רמה" של מכשף. חוצמזה, באמת מוזר לי ההגדרה הזו. אני מוצאת שמאג ומכשף זה אותו דבר רק מילים אחרות, אבל אם כבר הייתי צריכה לחלק למתקדם יותר ומתקדם פחות, אז הייתי אומרת שמאג זה מתקדם יותר. אם כי במחשבה שנייה, יש הגיון בחלוקה הזו. המממ, אפסיק לברבר ברבורי קלקול קיבה ואשתוק

gdisrael

New member
חחח קיצר בוא נגיד שנצטרך לבדוק זאת

אבל אני אגיד לך מאיפה נובע ההיגיון. ש"מיסטיקה" ו - "מאגיה" זה הביטוי המקורי. וזה עוסק בתיאורויות, מדטיציות, ניקיון מחשבות, וכולי ... ואחר כך לפעולות. כגון : טלקינזיס, דמיון מודרך, מסע אסרטלי. ואף "טלפורטינג" ברמות מאוד מאוד מתקדמות. אך לאחר שאתה עובר את תיאוריית ה"מאגיה" אתה רק עובר ל"כיושיפים" שמשמה באה המילה "כישוף" או "מכשף". אז לדוגמא "מאג" יכול להיות כל אדם שמתעסק במאגיה, בין אם הוא רק בשלב התיאוריה או העשייה או היישום. אבל "מכשף" זה כבר אחרי שלב התיאוריה. אי אפשר לקרוא למישהו מתחיל "מכשף" כי אם רק "מאג". עכשיו בוא ניצא מכדאי הנחה שהרבה מפה הצליחו לעשות כישופים. לפחות הרוב. אז הם נקראים מכשפים? זה בדיוק הקטע - שלא בידיוק. לפי מה שאני לפחות למדתי. בגלל שכאשר אתה שולט באומנויות המאגיה, אתה מוכנה "מאג מתקדם" או אפילו "מיסטיקן". אבל מכשף מדובר לא על אחד שעושה כישופים מידי פעם, בין אם םה מצליחים ובין אם לא. אלא מכשף זה אחד ש"כישופים" זה עיקר תעסוקתו במאגיה. ולא רק שהוא שולט בהם, או מצליח אותם - כמו רבים. אלא הוא מגיע להישגים האופטימליים שהוא, או בכלל, מסוגל להגיע. בוא נגיד שרמת המכשף, או המאג. נמדתת לפי ההישגים שלו - שכמובן נקבעים על פי ניסון וכולי ... אז כמה שיותר ההצלחה בהישגים גבוה יותר, כך גם ההגדרה של הישות ברמות רוחניות גבוה יותר. אני לא אומר ש"מאג" לא מסוגל לבצע כישופים, כי בעצם "מאג מתקדם" חייב להיות מסוגל לבצע. אלא אם הוא מתעסק רק בשליטה מוחית, כגון טלקינזיס מסע אסטרלי דמיון מודרך טלפורטינג וכולי ... ואז אם הוא בכלל לא מתעסק בכישוף הוא לעולם לא יכנה "מכשף" - ויש כאלה. אך גם אם "מאג" יכול לבצע כישוף, ולהצליח בו, שוב ההגדרה של "מכשף" תלויה בהישגים שהוא מקבל מהטקס, כישוף. ואם הוא יכול גם, ברמה מסויימת כמובן, לשלוט בהשלכות ובתוצאות. כי אם לא הוא כמו סתם חובבן שמחזיק בשרביט. בכל מקרה לפחות כך אני למדתי, זאת לא תורה מסיני. אם מישהו חושב אחר - לבריאות. יום טוב

WindsOfWar

New member
תגובה

אני ממש לא מסכים איתך. בסדר ראיתי לאן קפצת, יצאת מנקודת הנחה לגבי מכשף ושזה בא מהמילה כישוף וכישוף זה בעצם הטקס אותו מבצעים, אבל טקסים וכישופים אפשר לעשות גם בלי כינויי חיבה כמו מאג או מכשף. "אני לא אומר ש"מאג" לא מסוגל לבצע כישופים, כי בעצם "מאג מתקדם" חייב להיות מסוגל לבצע" -קצת מוטעה המשפט לדעתי, וגם לפי הגדרתך. מדיטציה, ניקוי מחשבות, טלקינזיס, דמיון מודרך ומסע אוסטרלי לא עושים אותך למאג, זה דברים שכל אחד יכול לעשות. לגבי טלפורטינג, זה משהו ששמעתי ממנו רק בספרים, על זה אפשר להתווכח. המצאת את זה לבד או קראת על זה איפשהו? המשך יום נעים.

Soul Reaper

New member
...

"מדיטציה, ניקוי מחשבות, טלקינזיס, דמיון מודרך ומסע אוסטרלי לא עושים אותך למאג, זה דברים שכל אחד יכול לעשות." - נכון, הדברים האלה לא עושים אותך למאג (אצלי זה אפילו לא תחת הקטגוריה 'מאגיה') .. אבל... מאגיה גם כל אחד יכול לעשות . וכל אלה גם דורשים זמן, אימונים, תרגולים, התנסות, למידה וכו' ולמה השם של הפורום הוא 'מאגיה וכישוף' ולא רק 'מאגיה' או 'כישוף' או בכלל 'מאגיה/כישוף'... אז בכל זאת מי שפתח את הפורום שם הפרדה בין המונחים האלו ... אוליי יש הבדל דק אבל בכל זאת יש הבדל . ואני מעדיף להשתמש במילה מאג.. כי מכשף מעלה קונוטציות וצורת מבט שונה.. ככה זה היום, מכשפים נחשבים לרעים בחברה שלנו :{} (שלנו הכוונה לא אלינו.. לא משנה XD) ומאג נשמע יותר.. יותר.. יותר .:) חח יום טוב .

מי ששינה את השם של הפורום

הפורום נפתח תחת שם אחר בכלל (מאגיה לבנה, אבל זה לא משנה כרגע). השם שונה בגלל סיבה פופוליסטית לחלוטין. רבים מבין קוראי העברית בפורומים כלל לא ידעו (ואולי עדיין לא יודעים) מה משמעות המילה "מאגיה", לכן הוסיפו את המילה כישוף (ואז כמות ההודעות בפורום עלתה פלאים). מג, מכשף, קוסם. סתם סמנטיקה.

WindsOfWar

New member
תגובה ל:...

""מדיטציה, ניקוי מחשבות, טלקינזיס, דמיון מודרך ומסע אוסטרלי לא עושים אותך למאג, זה דברים שכל אחד יכול לעשות." - נכון, הדברים האלה לא עושים אותך למאג (אצלי זה אפילו לא תחת הקטגוריה 'מאגיה') .. אבל... מאגיה גם כל אחד יכול לעשות ." מאגיה לא עושים, מאגיה חיים. לפחות לדעתי.

ההגמון

New member
פעם קראו לפורום הזה

"רוחות רפאים". זתומרת, זה היה "מאגיה וכישוף" ואז זה עבר (בניהולו של איזה ילד קטן ומסכן אחד) לפורום "רוחות רפאים" ואח"כ חזר בחזרה ל"מאגיה וכישוף". אני חושב שאפילו הייתה תקופה שהוא נקרא "רוחות רפאים והעולם הבא".

למעלה