שאלה

אלי 200

New member
שאלה

רציתי לדעת מה המחירים של לימוד האמנויות הלחימה פחות או יותר והאם זה משתנה בין אמנות לאומנות

ננדין

New member
התחום הסביר זה 150 - 250 ש"ח לחודש

לאימונים קבוצתיים. יותר זה יקר ופחות אני לא חושב שיש. שיעורים פרטיים עולים יותר...

אלי 200

New member
תודה

תודה רבה על המידע ננדין!זה הפעם השניה שאתה עוזר לי

datu

New member
יש בעיה נוספת...

מקום שהמורה לוקח (לאחר חודש ראשון) כמות של 6 חודשים מראש (200 ש"ח לחודש)- גם אם יכולתי, או רציתי (או הסכמתי), זה כאילו מקבע אותי לשיטה ולביה"ס הזה , אם אני רוצה או לא רוצה (לפחות לחצי שנה)...

אז תעשה את השיקולים שלך

זה יכול להיות מסנן עבור המורה לטובת חניכים רציניים שמתכוונים להישאר ולא להיעלם לאחר חודשיים. קח בחשבון שגם למורה יש בדר"כ התחייבויות משלו כמו שכירות של המקום (לפחות לשנה מראש), פירסום, ציוד וכדומה. יש מקומות שאתה משלם מדי חודש, יש מקומות שאתה נדרש לשלם מראש אבל יחזירו לך את ההפרש אם תעזוב (עניין של נוחות של הגבייה), ויש מקומות שירצו תשלום מראש ולא יחזירו לך אם תעזוב (ראה למעלה סעיף "התחייבויות המורה"). דבר כזה קורה גם כשאתה נרשם לקאונטרי קלאב לדוגמה. אתה משלם לכל השנה מראש, ואם החלטת לעזוב במהלך השנה אז אתה נאלץ למצוא מישהו למכור לו את המנוי שלך כדי להחזיר לעצמך את הכסף. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו - הן המורה והן התלמיד.

שאלה

האם מקומות שלוקחים 280-300 הם רק יקרים או שרוב הסיכויים הם שגם מקבלים שם יותר? מה בדר"כ קובע את המחיר, ומעבר לזה את הנכונות של המתאמנים לשלם מחיר יותר גבוה? הנסיון והשם של המדריך? המתקנים? הרצון להתאמן עם אנשים עשירים?
בשורה התחתונה: אם אני הולך למקום יקר יותר, האם רוב הסיכויים שהוא יצדיק את ההפרש? תודה, שווילי.

מה קובע את המחיר

עלויות תיפעול המקום (שכירות, ארנונה, מים - אם יש מקלחות, חשמל - אם יש מיזוג...), רמתת האיבזור שבו, מוניטין ושולי רווח למורה שצריך להתפרנס מזה... כל זה בנוסף לכמות השעות שאתה מקבל. אין דין 2 אימונים בשבוע בני שעה כ"א כדין 4 אימונים בני שעתיים כ"א. הכי טוב לנסות ולראות בעצמך אם אתה מתחבר למקום או לא.

חחחח אני מתחבר

הארנק קצת פחות... בסופו של דבר השיקול העיקרי שהנחה אותי לא היה המחיר אלא המקום, המדריך והאנשים, אבל שאלת המחיר עדיין קיימת ולגיטימית. אם טווח המחירים המקובל הוא 150-250 ש"ח (ע"פ ננדין), האם רוב הסיכויים שמחיר גבוה יותר יהיה שווה את ההפרש?

מה נותנים לך?

כמה אימונים בשבוע? כמה מדריכים/עוזרי מדריך לקבוצה? כמה תלמידים בקבוצה? מה גודל האולם? האם יש מראות? מה סוג הרצפה? (פרקט יותר יקר מבטון) מה המיקום? האם קל להגיע ברכב ואוטובוס? האם יש חניה? האם זה אולם גדול במקום שמוקדש לזה (דוג'ו של ממש), או מקום שמושכר עכשיו לקבוצה הזו ובשעה הבאה לטנגו? או מתנ"ס? או מקלט? שירותים? מקלחות? חדרי הלבשה? מטבחון? מיזוג? כל הדברים האלה עולים כסף, ומי שמשלם זה רק התלמידים.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif גם אני משלם יותר

ואני בהחלט מרגיש שאני מקבל תמורה מלאה לכספי. בעיקר בזכות איכות המורה. ואולם,
המחיר איננו קובע את האיכות. יש מורים איכותיים שעולים יותר כסף, יש מורים איכותיים שהעלות אצלם נמוכה. זה תלוי בהרבה דברים ובינהם גם בכשרון העסקי של המורה (להצליח להפחית עלויות). אמיר

אין לי ספק

שהמקום הוא בטופ, והתשובות שהייתי עונה לשאלות שלך בהחלט מוכיחות את זה. עדיין המחיר הוא מעל מה שהוגדר כמקובל, וזה מה שקצת מטריד אותי.

amir_aikido

New member
אם המקום בטופ

התמורה שאתה מקבל שווה את המחיר. ואם אתה יכול להרשות לעצמך ... אמיר

ננדין

New member
מה אתה נותן לי לערער אותך לגבי

המורה שלך??? אם הוא מורה טוב ועונה לעוד קריטריונים שדוד הציג אז זה שהמחיר קצת יקר יותר לא אמור לשנות הרבה... יש מורים שלוקחים מעט יותר וזכותם. אגב, סתם סיפור מצחיק אבל המורה שלי לוקח בערך 170 לחודש ל2 אימונים בשבוע של 6 שעות שבועיות בעוד תלמיד שלו לוקח 240 על שעתיים שבועיות...

chinabird

New member
../images/Emo45.gif

רוב המורים שנתקלתי בהם היו יקרים יותר מהטווח שהוצג כאן. על כל פנים, אני עם ננדין: אם המורה טוב, ההפרש במחיר לא אמור לשנות.

היצע וביקוש

קצת לא נעים להציג זאת בצורה כזאת, אבל רוב מורים מתנהגים לפי כללי השוק, ז"א מורה מבוקש מאד יעלה את המחיר, ומורה לא מבוקש יוריד מחיר, וככה בדיוק צריך להיות.... ואולי לא?!

חיים פאר הוא חריג (לטובה)

מורה מצויין שמאמן הרבה שעות בשבוע ולוקח מעט יחסית. אולי כי לא מזה באה הפרנסה שלו, והוא מלמד בעיקר בגלל ההנאה שבדבר.

amir_aikido

New member
2 אימונים בשבוע של 6 שעות ../images/Emo35.gif

וואו, איך אתם שורדים את זה
אישית, אני ממש מרגיש את הנפילה בריכוז שלי בתוך פרק זמן קצר יותר. לפעמים אפילו במהלך האימון של שעתיים וקצת (ימים פחות מוצלחים). ובעיקר בימים של סדנאות כשמתאמנים יותר שעות. איך מארגנים אימון שמשכו כה ארוך כדי שיישאר אפקטיבי, בעיקר מהבחינה המנטלית? אך גם שלא להביא את המתאמנים לאפיסת כוחות ? אמיר

למעלה