שאלה ?

vici

New member
שאלה ?

לאחרונה הגעתי למסקנה שידע אינו תמיד מועיל ואולי אף מזיק לפעמים. מה דעתכם.

לדעתי ידע אמיתי איננו יכול להזיק.

ידע המועבר במלים (כגון הודעה זו ממש) הוא ידע אשלייתי ואיננו יכול להיות אמיתי.

feyDo

New member
ברור שידע מזיק..........

מי שאין לו ידע הוא לא טיפש אבל הוא תמים ממש מי שלא יודע הוא תמים זה תמיד ככה להיות תמים יש בזה הרבה חסרונות הרבה מאוד אבל יש בך את הדבר שאין למי שבדיוק ההפך מתמים לתמים יש את הלב הרחב הוא מוכן לתת אהבה לכל אחד בקיצר אין לו ידע והוא לא לומד ממה שקורה מנצלים אותו וזה בגלל שהוא לא יודע שזה מה שעושים לו תמימות זה חוסר ידע אין לו ידע בנושא הזה אבל למי שיש יותר מידי ידע אפשר להוציא מימנו תראו בכל הסרטים שיש גנבים שטופסים אותם חברים בכנופיות שיש להם ידע על הכנופיה למשל? יש להם ידע מזיק שיכול להפליל ואותו אפשר להוציא ידע מזיק לא? יש כל כך הרבה מזה אבל כל ידע מכל סוג כמעט מזיק שיש אותו יותר מידי ואין איזון בין הידע לידע אחר

feyDo

New member
כפי שרואים אני התעסקתי רק בקטע אחד

של ידע אבל יש כל כך הרבה כמו באהבה הידע מזיק תמיד בשום מקום לא יהיה ידע שלא יזיק מה עדיף? שיהיה לך ידע על החברה שלך שבוגדת?< או שלא יהיה והיחסים ידרדרו לבדם מזה עד שתפרדו? עדיף לא לדעת ולהפרד זה כואב פחות

rash

New member
לא ידע- חוכמת חיים ../images/Emo15.gif

faydo - הי! אני די חדשה בכל הנושא של האינטרנט והפורומים. דיפדפתי לעצמי בין הודעות הפורומים והודעתך תפסה את עייני והתעניינותי- אני לא חושבת שתמימות זה חוסר ידע, זהו חוסר בחוכמת חיים, בניסיון חיים. אני באה ממושב, גדלתי בועה, ואני חושבת שעד שלא ייצאתי מבית הורי והכרתי דברים שלא הכרתי לפני זה, עד שלא כמה רוע יש בעולם ועם מה אנשים צריכים להתמודד - אני לא הייתי חשופה לכך, ההורים שלי גידלו אותי באזור שלא היה לי צורך להתעסק בזה, אך כשייצאתי הייתי צריכה להתמודד עם דברים שלא הכרתי, זה קשה אבל החיים זה הבית ספר הכי טוב לתמימות, וזה לא ידע שניתן להקנות במקום אחר. כל אחד מאיתנו נולד עם נאיביות, ילדים הם שיא התמימות (בגלל זה השאלות שלהם לפעמים הכי יפות והתשובות הכי יפות...) תלוי עד כמה בסופו של דבר אתה נחשף לדברים ובאיזה מהירות, ואין ספק שמדובר גם באופי... סליחה על המגילה הארוכה
rash

rash

New member
המשך...

אני לא יודעת אם זה נכון שעדיף לא לדעת על בגידה של חברה שלך, גם התדרדרות יחסים זה כואב ואוכל אותך מבפנים ולפעמים לא פחות מפשוט לדעת את האמת- לדעת שהיא בוגדת לפעמים עוזר לך להתמודד עם זה יותר בקלות- היא כנראה לא שווה את זה... (אבל זה כבר לפורום אחר נראה לי...) אני עוד מתלבטת אם ישנו ידע שעדיף לא לדעת- כי נראה לי שזאת קצת בריחה מהמציאות- לא שזה תמיד רע ועל כן ההתלבטות שלי... דרך אגב- יש לך כרטיס חבר- בעמוד הפורום למעלה יש רשימת חברי הפורום וגם לך יש שם כרטיס עם כל ההודעות האחרונות שלך... rash

חשיבות הידע ../images/Emo11.gif

ידע מכל סוג שהוא חשוב לכשעצמו, הוא כלי המשמש אותנו בחיים. לפעמים ישנה הרגשה שייש לנו יותר מדיי מידע ואנו חשים מבולבלים, אך זה מכיוון שאולי איננו מודעים לרובד נוסף, או שהמידע שבידנו לא מלא ולקוי בחסר, ועליינו להשלימו, בסופו של דבר כל התמונה תתבהר. חשוב גם להפריד בין המידע שאנו מקבלים מבחוץ לבין הידע הרב והחשוב שקיים בתוכנו. גם אנשים תמימים יודעים דברים....אך לא תמיד יש להם את הבטחון בידע ולכן הם לא משתמשים בו. ידע הוא כח וסליחה על הקלישה. הרבה אור ואהבה.

האמת איננה יכולה לפגוע בשום אופן

לכאורה יכול להיות שאם נגיד למישהו "את האמת" במצב מסויים הוא ייפגע, אבל זה רק בגלל שהוא עדיין איננו יודע את האמת באמת. אם הוא היה יודע את האמת האמיתית, הוא לא היה נפגע. הוא חי במערכת מסויימת של שקרים ואנחנו שלפנו ממנה את אחד מהשקרים ובכך גרמנו לו לכאב, אך הכאב נובע מהשקרים שעדיין נמצאים שם. לא סיפקנו לו את האמת, רק פגענו לו במבנה השקרים הנוכחי שלו. זאת אומרת שמה שפגע בו הוא מבנה השקרים הנוכחי שלו. שלפנו משם שקר אחד - ואז האיזון הפנימי נפגע ומבנה השקרים הזה "חתך" אותו. האמת לא היתה יכולה לפגוע בו לעולם. האמת היא האמת על עצמנו ועל העולם ועל הכל. ככל שנדע יותר אמת כך נהיה מאושרים יותר. פעולה בתוך האמת מניבה תוצאות טובות יותר מפעולה בעיניים עצומות. נסה לנגב שולחן בעיניים עצומות... זה יהיה פחות מוצלח מאשר בעיניים פקוחות. הדבר ברור ומובן מאליו ובכל זאת אנחנו פוחדים מאמיתות מסויימות. הפחד הוא אשליה והוא מבוסס על שקר. האמת איננה ניתנת להעברה במלים, כשם שמלים לא יאפשרו לי לבלום אגרוף – עלי להתבונן באגרוף בעת שהוא נע אלי ולא אחר-כך, או בצורה פילוסופית, או לחשוב על כך; עלי להתבונן בו באמת. האמת איננה ניתנת להבנה במחשבות, אף לא ברגשות, אולם ניתן להביעה במעשינו, במחשבותינו, במילותינו, ברגשותינו, בתנועותינו ובאושרנו. כדי להיות מאושרים, עלינו להתבונן במקום להדחיק או להילחם. כל מצוקה פנימית (הזדהות, רצון מדומה, פחד וכולי) הינה אשליה התוקפת אותנו – והאמת היא החרב אשר משספת אשליה זו וגואלת אותנו. האמת משחררת. האמת היא תנאי בסיסי.

rash

New member
תודה על ההארה... ../images/Emo24.gif

תודה... לאחר שקראתי את כל הדברים שנכתבו פה נראה לי שאני מאמינה שטוב לדעת וכשיש את הידע. להתמודד עם ידע יותר קל מלהתמודד עם הלא נודע. כשיודעים הכל נראה קצת פחוד מפחיד, כי יודעים לפני מה עומדים. rash

ידע הוא ידע הוא ידע

כפי שכוס מים היא כוס מים היא כוס מים. שלומות לך ויסי ידע הינו דבר סטטי. מה עושים עם אותו הידע, זו כבר פעולה שיכולה להיות מועילה או מזיקה! תלוי בסיטואציה ובצופים. אך הידע, ללא ישומו יכול להחשב למידע. נכון שלפעמים לדעת מידע מסויים יכול לגרום לך להתנהג בצורה מסויימת ואז אתה יכול לומר שהידע מזיק או מועיל. אך זה לא הידע אשר מזיק או מועיל אלה האדם אשר מגיב אל אותו המידע בדרך זו או אחרת! לדוגמה: רכילות/ לשון הרע דבר זה יוצר דעות קדומות.. זהו מידע. כשהוא עובר מאדם אחד לאדם השני.. האדם השני מחזיק במידע זה, כלומר יש לו ידע מסויים. אם הוא מגיב לידע הזה, אזי הוא פועל (עושה עשיה) באופן מותנה מראש.. לחיוב או לשלילה. אלה אם הוא מחליט כיצד להגיב לידע הזה, ואז ההחלטה הזו הינה הפעולה המותנת מראש, אך היא מהווה שלב חשוב בכיוון העשיה בתלות בידע שהועבר. מקווה שזה היה ברור.. אשמח להסביר יותר בפרוטרוט רוח

giulietta

New member
הידיעה-שכרה ועונשה

שלום. מטיילת פה מדי פעם...אשמח להשתתף כשיהיה לי מה לומר... השאלה שלך,vici, נשאלת שבועות ספורים לאחר שבבתי הכנסת נקרא סיפור גן העדן.כזכור לך, אלוהים הניח את האדם בגן עדן "לעבדה ולשמרה",אבל היציב לו מגבלות:"ויצו ה´ אלוהים על האדם לאמר מכל עץ הגן אכול תאכל ומעץ הדעת טוב ורע לא תאכל ממנו כי ביום אכלך ממנו מות תמות." (בראשית ב´,ט"ז-י"ז). הגזירה הזאת נועדה להשאיר את האדם חסר ידע ומשום כך, חסר יכולת לשפוט בין טוב ורע,כך שה"זכויות" על הדעת יישארו באופן בלעדי בידי האלוהים. האדם יישאר תמים אך בוסרי,לא שונה בהרבה מהיצורים החיים האחרים על פני האדמה. לאחר החטא-האכילה מן הפרי האסור- והקללה, מגורשים אדם וחוה מגן העדן-גן העדן של ילדות, ניתן לומר, של התמימות-ויוצאים אל החיים האמיתיים מפוכחים ועם מטען מסוים של הבנת העולם "ותפקחנה עיני שניהם וידעו כי עירומים הם" (ג´,פס´ ז´). הם אמנם איבדו חיי נצח אך בזכות יציאתם מגן עדן עוצבה האנושות וניתנה משמעות לחיים. יחד עם זאת, אני מסכימה עם מה שנאמר כאן, שידע הוא בסך הכל כלי ומאד תלוי כיצד משתמשים בו. למרבה האירוניה,דוקא במערב, שנחשב למקום תרבות מפותח ומתקדם, התרחשו האסונות הגדולים ביותר לאנושות המודרנית: הקומוניזם, הפאשיזם והנאציזם. ידע אינפורמטיבי בפני עצמו אינו ערובה לתועלת האדם, אלא רק ידע שכולל בתוכו אבחנה מהותית בין טוב ורע.

למעלה