שאלה

adidas88

New member
מה ללמוד?!?

אני לא
ברוך השם! שוב, אני מסכימה איתך. אני פשוט חושבת שיש דברים-כמו לשאול את אותה השאלה-שעליה לא צריך להכשיל אם הוא נהג פרפקט!

costaet

New member
לא דברתי אליך ספציפית ../images/Emo13.gif

אצם השאלה הספציפית הזאת מעידה על חוסר הבנה כמו שאמרתי בתמרורים או חוסר בטחון ושניהם זה לא בסדר.

adidas88

New member
אני לא חושבת

שיש מישהו בטסט שלא לוקה בחוסר בטחון. בכל מצב בחיים שיש מישהו שמסתכל עליך ב7 עינים ובוחן אותך על כל דבר קטן שאתה עושה זה מוריד מהבטחון אז סה"כ שאלה קטנה-ועובדה שיש טסטרים שלא רואים את זה ככה. (ואני לא מדברת על הטסטרים החפיפניקים)

costaet

New member
אבל יש רמות שונות של חוסר בטחון

אבל עוד פעם, בטסט אתה אמור להפגין יכולת נהיגה מספקת בשביל להסתדר בכביש וששאלות כאלה של רמה כזאת של חוסר בטחון לא מתאימות למעמד הזה.

adidas88

New member
טוב אני לא יודעת מתי אתה עשית טסט

אבל כנראה ששכחת מה היה המצב שלך בזמן הטסט או שמזל לך ואתה לא בן אדם לחוץ

costaet

New member
דוקא היה לי טסט יחסית לא מזמן

היה לי טסט על אופנוע לפני קצת פחות משנה... אני מסכים שלחוצים אבל את לא תבואי לטסטר לשאול אותו "נכון שצריך ללחוץ קלאטצ' כשמחליפים הילוך"? לפי דעתי זאת שאלה באותה רמה כמו השאלה שנשאלה בטסט הנ"ל.

MrJacKasS

New member
ווווואייי את מקשיבה לעצמך ?!?!

"לעקוף? זה דבר כ"כ לא בסיסי!!! ז"א בסיסי כן-אבל ממש קשה לחדשים" מה זה קשה ?! וכן, אני אשמע פלצן עכשיו (תתכונני) ..: אם היה לו רישיון והוא היה נוהג לבד והיה לו "קשה" לעקוף ..זאת אומרת שמגיע לבחור רישיון? נכון, יש דברים שנפגשים בהם לעתים רחוקות מאוד (לדוגמא מסילת ברזל ..לנהגים חדשים) , אבל עקיפה ..עקיפה זה כל כך נפוץ ..אני לא חושב שהייתה לי נסיעה אחת בלי לעקוף משהו (כי פה כל אחד חונה מתי ואיפה שבא לו אז צריך לעקוף) ..ציות לתמרור פנייה ימינה ..נו באמת .. סליחה על הפלצנות שמציפה את הודעתי, אבל אין מה לעשות - אם אדם לא יודע לעשות את הדברים הבסיסיים האלה, הוא לא רשאי לרישיון נהיגה.

adidas88

New member
נכון!

ואני מסכימה איתך ב100% בקטע הזה התכוונתי שזה דבר בסיסי אבל ממש קשה לרוב בטסטים אין הרבה עקיפות אבל אם יש ולא מצליחים בזה-ברור שצריך להכשיל! וזה הדברים שקשים וחשובים! מה שאני אומרת שיש דברים קטנים -אולי לא ביטאתי את עצמי נכון, סליחה- אבל יש דברים קטנונים כמו לשאול שאלה ליתר בטחון בלבד שעל השאלה עצמה לא צריך להכשיל! זה הכל!

costaet

New member
אבל השאלה באה לא סתם נכון?

שואלים מתוך סיבה... או שלא יודעים או שלא בטוחים... בכל מקרה זה עילה להכשלה

adidas88

New member
אני לא חשובת שהטסטרים מניאקים

אם תסתכל בהודעות קודמות שלי אני בד"כ לצד הטסטרים אבל זאת גישה של בן אדם והוא לא שאל אותו לאן לפנות אלא רק כדי להיות בטוח. היו לי 3 טסטרים 2 מהם היו אחלה באמת ועם גישה טובה ואחד מהם היה מניאק מבחינת האישיות שלו והוא היה עצבני וממורמר-אתה יודע שרוב האנשים שתפגוש הם לחוצים אז למה אתה מלחיץ יותר? קשה לחייך? להגיד כן? מה הקטע? סתם?

MrJacKasS

New member
../images/Emo31.gif מאד לא מסכים

זה כמו שבבחינת בגרות את תעני על שאלה ותקראי לבוחן ותשאלי אותו אם צדקת בתשובה רק כדי להיות בטוחה. ואל תגידי לי שזה לא אותו דבר כי זה בדיוק אותו דבר. טסט זה לא שיעור נהיגה, הטסטר נמצא באוטו רק כדי לוודא שהנבחן נוהג נכון ועל פי החוקים, אין מקום לשאלות.

adidas88

New member
זה ממש לא אותו דבר

זאת בחינת בגרות וזה טסט אין השוואה בכלל הלחץ שונה התגובות שונות וההשלכות שונות.

costaet

New member
נכון השלכות שונות

באחד אתה סתם מקבל נכשל על דף ובשני אנשים מאבדים את חייהם!

adidas88

New member
נכון

ולכן אני חושבת שדבר כזה ממש אבל ממש לא קריטי. אם הוא היה מתעכב עוד שניה ברמזור-במקרה שהוא היה לבד ואף אחד לא בוחן אותו הוא היה מבין את זה טוב מאוד אבל תסכים איתי שזה ממש מלחיץ שבן אדם בודק כל דבר קטן שאתה עושה?

costaet

New member
אז מה שזה מלחיץ?

וכשמשהו "ישב לך על התחת" בכביש ויצפור כמו משוגע זה לא מלחיץ? גם עם לחץ צריך לדעת להתמודד.

MrJacKasS

New member
זה כל כך אותו דבר

טסט זה בחינה לכל דבר, וכמו בחינת בגרות, את תעברי את הבחינה רק עפ"י הידע שלך שלמדת ממורה הנהיגה. עזבי את ההשלכות בצד, כשנבחן שואל את הבוחן שאלה רק כדי לוודא שהוא צודק, הוא מגלה הססנות וזה עלול לפגוע בהחלט בסיכוייו לעבור את המבחן. אין מה לשאול ..או שיודעים או שלא. "לוודא הריגה" לא בא בחשבון..

adidas88

New member
טוב עזוב

זה חילוקי דיעות אתה לא תסכים איתי כנראה אף פעם לא נורא

be_roo

New member
את שוכחת נקודה חשובה

בחירת המקום אינה מקרית, הטסטר לוקח בכוונה את הנבחנים למקום זה בדיוק כדי לבדוק את יכולתם להבחין ולקרוא שלטים בצומת כדי לקבל בזמן החלטה נכונה. ואם תלמיד מהסס או טועה, כמו בכל מצב אחר בטסט, לבוחן אין יכולת להפריד האם מדובר בהיסוס שנובע מחוסר ידע או בטחון, או שמדובר בלחץ בחינה. הדבר היחיד שהובחן נהג בו לא כשורה זו התגובה המלחיצה, היה עליו לענות בצורה רגועה ולתת לתלמיד להבין שהיה עליו להחליט לבד. אבל לטעות שכבר נעשתה זה לא ממש משנה.

למעלה