שאלה

../images/Emo151.gif כאחת שעושה חשבון פעם ראשונה

אני חייב לשבח אותך על עבודה יסודית יוצאת מן הכלל אם כי שכחת לציין כמה זה יוצא שנדע לשכלל את זה כנגד היציאות . בכללי כמו שאמרו לו כבר אם התעורר אצלו הצורך משהו בעסק לא נכון !!! תכלס לבלות לא צריך הרבה כסף בכלל בייחוד שזו בת זוג ולא סתם "דייט" טיול רומנטי ביפו = חינם לתפוס שקיעה = חינם גלריות ומוזיאון = עלות מיזערית הרצאות שונות = עלות מיזערית מסעדה של בשרים = 100 ש"ח לזוג כולל טיפ ואתם מפוצצים עד אפס מקום סדנאות כייף שונות= 70 ש"ח לזוג בממוצע אז תכלס לא חסר אפשרויות טובות ומהנות תלוי בתוכן של הבן אדם

deena

New member
שכחת להוסיף:

זיון=חינם (ע''ח הקפה ודלק שהיו ע''ח הגבר בתחילת הערב?) די, לא ישנתי כמעט בלילה, לא להציק לי היום.

עוד פעם התחלת להשמיד מחשבים

ואני חשבתי שאם שתית קפה אז עברת לדברים יותר קונבנציונאליים בלילה

GOLF46

New member
דינה תרשי לי להוסיף

זיון =חינם? או איזה באסה זיון=פארש

r o n35a

New member
רוצה להתיחס לתשובות

התשובות שקיבלתי , חלקן מתפזרות לכוונים לא רלוונטיים חלקן מנסות לנתח את האופי וקשריי הזוגיים שזה כשלעצמו לא לעניין. השאלה היתה מאוד ממוקדת. התשובות, חלקן, לדעתי לא.

נו, וזה מפתיע אותך ? ../images/Emo141.gif

כסף זה נושא רגיש אצל הרבה אנשים, ושאלות כמו שלך (אני ספרתי שלוש, אגב) לוחצות להם על הכפתורים. תלחץ לאנשים על כפתורים, תתכונן לשמוע תשובות לא רלבנטיות ברמות שונות של ארסיות. נושאים רגישים אחרים, אם זה מעניין אותך: סקס, אינטליגנציה, השכלה, מעמד חברתי, עודף משקל, מוצא אתני.

יערית

New member
כשמראש באים עם גישה

של "נהוג" הדברים יוצאים בהיתחשבנות גם אם לא רצית בהם. אני נוהגת לצאת עם כסף בארנק,לא מצפה שישלמו עלי דייט ראשון, לא מצפה שיזמינו אותי גם בדייט השני,כל מחווה שהאחר לוקח על עצמו זה שלו והיא מוערכת על ידי,אבל עדיין לא הולכת על פי מה ש"נהוג". כשקשר רק מתפתח מלבד ההיתאהבות /פרפרים/בחינות ושאר ירקות מרגישים לחץ בפופיק לקראת החשבון שיביא המלצר : "מי שולף את הארנק ראשון?מי ישים את הכרטיס הזהב הטוב ביותר שלו, מי מחזיק מזומנים ומי לא?"ישנה דריכות מסויימת שאותי באופן אישי משגעת ואף מורידה מהטעם של הפגישה. כאחת שדיי ליברלית בעיניין תשלומים,כפי שנחמד לי שמזמינים אותי, נחמד לי עוד יותר להזמין את הצד השני.אם אני לא יכולה להרשות לעצמי חשבון נפוח,אני אומר שאני מתחלקת בחשבון{לא לשכוח גם הוצאות ביבי סיטר מחכות לי בהמשך הערב}.אני דיי פתוחה לדבר על העיניין אם למישהו רועד הפופיק בעיניין החשבון שתכף יוגש ע"י המלצר. מה שמזכיר לי סיפור קטן שקרה לי לפני כמה שנים טובות: הוזמנתי ע"י מישהו לדייט,הכרנו אחד את השני,אבל בכל זאת קראנו לזה דייט,נכנסנו למסעדה/בית קפה,הוא הזמין לשתות בירה,אני הזמנתי גם בירה וגם את מרק הבית שמאד אהוב עליי, מרק דלעת בתוך לחם אפוי.ראיתי את המבטים שלו,צחקתי בתוך עצמי, קודם כל הרגשתי שרועד לו הפופיק,שנית,לא זכור לי שמישהו ביקש ממנו מראש לשלם עלי במסעדה!הוא פנה אלי כבדרך אגב ושאל אותי "האם זה מקובל להזמין אוכל בדייט הראשון?"המרק דווקא עבר חלק במורד הגרון,אמרתי לו שכן,ניגשתי לשירותים,הזמנתי חשבון כולל,שילמתי על שנינו וביקשתי שיחזיר אותי הביתה. אני אמורה לשאול מישהו מה להזמין בדייט הראשון בעוד שמראש אני יודעת שאני משלמת עבור עצמי?מה אסור להיות רעבים לפני? אז אם אתה מרגיש מנוצל זה הזמן לפתוח את הדברים ולדבר עליהם, בלי שמץ של ציניות בדבריי,לשמור רגשות שכאלו בבטן רק יגרום לך לתופעות לוואי של גזים וגרפסים ..וביננו ,אתה לא רוצה להרגיש כך נכון?

Amoureuse

New member
"מקובל להזמין אוכל בדייט ראשון"???

היית יכולה לומר "לא יודעת לגבי דייט ראשון, אבל באחרון בטוח כן!" הרגת אותי עם הסיפור הזה...................

יערית

New member
לא התחכמתי

אבל אכן זה היה הקשר האחרון איתו

כניראה שאתה לא ממש בתוך...

קשר שמתחזק. דברים מתגלגלים להם באופן טיבעי ובהתאם לנסיבות וההכנסה הכלכלית של בני הזוג... תסכים איתי אם שני בני הזוג מרוויחים מעט אז באופן טיבעי הם יתחלקו בהוצאות או יבלו בבילויים זולים יותר. ובכלל מי יוצא כל יום? או כל יומיים? חיים טוב אתם... כולי קינאה

L o v e M e1

New member
אני בעד שוויוניות בקשר זוגי

ברגע שמתקיים קשר שמבוסס על הדדיות, זה צריך לבוא לידי ביטוי בכל תחום. החלוקה איך השויוניות הזאת תהיה יכולה להיות בהתאמה ע"י שני הצדדים. אם תמיד צד אחד נושא בהוצאות בילוי, והשני אף פעם לא מציע לפחות להשתתף או להזמין הפעם את השני, לדעתי זה טעם לפגם. מצד שני יש גם כאלה שנעלבים כשמציעים להזמין אותם. כל הרעיון של בילוי משותף הוא לעשות טוב וכייף לשני הצדדים ולא ליצור אנטי.

d a n i e l s 5

New member
לא נהוג אבל מקובל....

להתחלק . שהרי כולנו מודעים למצב , כולנו יודעים מה קורה....... אין הצדקה לא להתחלק, אבל בהחלט לא לעשות מזה אישו ככה בטבעי.

אני דוקא כן מצפה שהדייט שלי יזמין

אותי בפעם הראשונה והשניה והשלישית, אם זה כבר מגיע לרביעית, אז מן הסתם כבר יש נתינה הדדית. גבר שירמוז ולו ברמז הקל ביותר בנוגע להשתתפות, יכול להגיד שלום לקשר בינינו. זה סוג של ג'נטלמניות, וסוג של כבוד לאשה שאיתך! ולא משנה מה מצבך הפיננסי. וכמו שאמר מישהו אחר כאן, ישנם בילויים שלא עולים כסף. החברה יותר חשובה מהרושם.

d a n i e l s 5

New member
את יודעת מה לא פייר בעיני....

דווקא בגלל שאת גרושה (מניחה שיוצאת עם גרושים) ויודעת מהו הסיפור הכלכלי של רוב הגרושים מזונות וכדומה.....אני חושבת שיש מקום להתחשב/להבין/להכיר את המצוקות וכן להתחלק. אלא אם כן את יוצאת רק עם גברים שכל מה שכתבתי למעלה לא מזיז לכיסם. ובאמת באמת לא חושבת שזה יכול להיות כזה כלל, אני באמת חושבת שצריך להתייחס לכל מקרה לגופו, לכל דייט ל"כיסו".

האמת? כשכתבתי את מה שכתבתי

לא כיוונתי דוקא לגרושים, דיברתי על הכלל. אף פעם לא נתקלתי ברמז ממישהו שיצאתי איתו (ושוב, לא מדברת על התקופה הזאת, אלא עוד מימי רווקותי) שאשתתף בהוצאות. גם כיום, כשיוצאת לדייט, לא התבקשתי להשתתף, ולא הרגשתי צורך לשלם, כי אולי ככה חינכו אותי, שלפחות בהתחלה הוא צריך לשלם (בסדר, בסדר לא צריך לסקול אותי באבנים). אבל אם קשר ממשיך ונראה שימשיך, אין לי שום בעיה שהיציאות יהיו הוגנות ואני אפילו אתעקש לשלם!!!! במידה ואשה ממשיכה לצאת עם מישהו ולא יוזמת עזרה, אז זאת חוצפה מצידה. אבל בשביל פגישות ראשונות, אני חושבת שהגבר צריך לשלם.

nini1974

New member
מסכים איתך בהחלט ../images/Emo88.gif

אני איתך מסכים בהחלט שעד הפגישה השלישית הגבר יזמין וכמו שאת אומרת יש גם בילויים לא יקרים וגם שלא עולים (וגם לא המקום ולא הרושם)אבל אם מגיעים כבר לפגישה הרביעית והבילוי הוא קצת יקר אז מן הראוי שגם הבחורה תשתתף (אבל בכל מקרה אפילו אם הבחורה מציעה להשתתף בהוצאה עד הפגישה הרביעית זה כבר נותן הרגשה טובה למרות שאני מסרב בדרך כלל)

d a n i e l s 5

New member
אני......

קשה לי עם מספרים.....ובכלל חישובים... בראשן,שני , שלישי.....הוא משלם...בחמישי מתחלקים.....בעשירי מזדיינים (נו היתה כאן אחת כזאת)... לא מחושבת ולא מחשבת !!!!!!!!!!!!! כמו שכתבתי למעלה איך שמרגיש, איך שרוצים ...בלי סאגות.

למעלה