אתה טועה ומטעה
צר לי, אבל אתה טועה ומטעה. את הספירה מאז הולדת ישו החל דניס הקטן במאה השישית לספירה. היה על זה
שירשור רק לפני מספר ימים, וגם אתה השתתפת בו. למען אלה שלא קראו את השרשור המדובר, אציין שעד לזמנו של דניס הקטן (ידוע כ- Denis the little או כ- Dionysius Exiguus) היה נהוג למספר את השנים לפי מספר השנים שעברו מאז שלטון השליט. ניתן להבין שבמדינות שונות השנים היו שונות, ומי שלא הכיר הסטוריה, לא יכל לדעת מתי קראו ארועים שונים. דניס חישב את התאריכים של חג הפסחא לשנים הבאות, וכדי שהלוח יהיה מובן לכולם, הוא קבע את הספירה החל מהולדתו של ישו. ישו נולד קרוב לסוף השנה, אז השנה שהחלה 8 ימים לאחר הולדתו היתה שנה 1 לספירה. כפי שנכתב גם בשרשור המקורי, הוא ככל הנראה טעה בחישוביו, ו"הוליד" את ישו 4 שנים מאוחר מדי. הלוח הגרגוריאני (שאני מניח שאליו התייחסת) הוא תיקון של הלוח היוליאני. הוא קרוי על שם גרגוריוס השלושה עשר,ונכנס לתוקף בשנת 1582. השינוי היה בחוקים לעיבור השנה (מתי מוסיפים יום לחודש פברואר), ולא נגע לא למניין השנים ולא למועד ראשית השנה או סופה. לצערי אין ברשותי אנציקלופדיה בבית, אבל אני מנוי על אנציקלופדיה בריטניקה באינטרנט. להלן ציטוט מתוך הערך "cronology" באנציקלופדיה: The Christian Era was invented by Dionysius Exiguus (c. AD 500–after 525), a monk of Scythian birth resident in Italy; it was a by-product of the dispute that had long vexed the churches as to the correct method of calculating Easter. בהמשך הפיסקה נכתב: He discarded the Alexandrian era of Diocletian, reckoned from AD 284, on the ground that he “did not wish to perpetuate the name of the Great Persecutor, but rather to number the years from the Incarnation of Our Lord Jesus Christ.” בערך historiography נכתב: The dating from the birth of Christ was introduced by Dionysius Exiguus, who wrote at Rome in the early 6th century, and it was successfully popularized in the 8th century by the English historian Bede.