שאלה

• פותח הנושא D7Y
  • פורסם בתאריך

D7Y

New member
שאלה

שלום. הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מדוע הספירה לשנה הנוצרית מתחילה ב 1 לינואר כאשר ידוע לנו שישו נולד ב 25 לדצמבר? אודה לכם על תשובה מהירה

כי חוגגים את הבאתו של ישו בברית המי

כי ב- 1.1.1 הובא התינוק היהודי ישוע בן יוסף/השם (בחר את המקובל עליך) בבריתו של אברהם אבינו.

D7Y

New member
תודה, אבל

יש עוד סיבה, מקור מוסמך אמר שיש סיבה קצת יותר גדולה. הוא פשוט לא מוכן לגלות... תודה בכל מקרה

אלי ו.

New member
חמוד אבל

בהתחשב בכך שאחד הדברים הראשונים שהנצרות ביטלה היה ברית המילה קשה לקבל ברצינות את התאוריה הזאת. יש לזכור גם שהשנה היוליאנית החלה בינואר גם לפני הולדת ישו כך שהתאוריה הזו בעייתית. אגב, ההנחה היא שישו נולד בשנת 4 לפנה"ס (לפי לוקאס ישו נולד בשנת המפקד של אוגוסטוס שהיה ב 4 לפנה"ס) הניחוש שלי הוא חגים פגאנים. ה 25 לדצמבר הוא תחילת חגיגות יום הולדת השמש (המעבר מימים מתקצרים לימים מתארכים) חג שהמשיך את "חגיגות מות השמש" שקדמו לו. החג ארך 8 ימים וה 1.1 הוא היום האחרון של החגיגה. החגים אגב מתועדים בתלמוד כ"ימי אידם", חגים בהם אל לא ליהודי לסחור עם גויים. http://www.mechon-mamre.org/b/l/l4701.htm דף ח,א משנה ואלו אידיהן של <עובדי כוכבים> {גוים} קלנדא וסטרנורא וקרטיסים ויום גנוסיא של מלכיהם ויום הלידה ויום המיתה דברי רבי מאיר וחכמים אומרים כל מיתה שיש בה שריפה יש בה <עבודת כוכבים> {עבודה זרה} ושאין בה שריפה אין בה <עבודת כוכבים> {עבודה זרה} אבל יום תגלחת זקנו ובלוריתו ויום שעלה בו מן הים ויום שיצא מבית האסורין <ועובד כוכבים> {וגוי} שעשה משתה לבנו אינו אסור אלא אותו היום ואותו האיש בלבד: דף ח,א גמרא אמר רב חנן בר רבא קלנדא ח' ימים אחר תקופה סטרנורא ח' ימים לפני תקופה וסימנך (תהילים קלט) אחור וקדם צרתני וגו' ת"ר לפי שראה אדם הראשון יום שמתמעט והולך אמר אוי לי שמא בשביל שסרחתי עולם חשוך בעדי וחוזר לתוהו ובוהו וזו היא מיתה שנקנסה עלי מן השמים עמד וישב ח' ימים בתענית [ובתפלה] כיון שראה תקופת טבת וראה יום שמאריך והולך אמר מנהגו של עולם הוא הלך ועשה שמונה ימים טובים לשנה האחרת עשאן לאלו ולאלו ימים טובים הוא קבעם לשם שמים והם קבעום לשם <עבודת כוכבים> {עבודה זרה} אגב, בניגוד למה שמקובל לחשוב ה 1.1 אינו חג נוצרי מובהק. הכנסיה הקתולית, כהרגלה, ניצרה את החג העממי הזה לחג נוצרי לא חשוב במיוחד, יום חגיגות מריה הקדושה.

גרי רשף

New member
והשתא ימי אידם הם ימי אידנו..

חג החנוכה נופל השנה בדיוק על התקופה שבין חג המולד לראש השנה האזרחי.

אלי ו.

New member
יכול להיות שזה לא לגמרי מקרי

לפי ספר מכבים, חנוכה נקבע בכ"ה כסלו מכיון שזה יום טיהור המקדש. יום שנפל 3 שנים בדיוק לאחר שהמקדש חולל בידי היוונים באותו תאריך. בפורום תיאולוגיה הציע אחד המדיינים, בוציפולוס, שאולי אותו יום חילול המקדש היה חג, אולי קלנדא המתואר לעיל.

טרה10

New member
את הספירה הנוצרית-החל כומר בשם

גרגוריוס במאה ה-13...ולפיכך..כל האמור בהודעותיכם אין לו תוקף.פתחו אנציקלופדיה עברית בערך-[ה]ספירה הנוצרית..וראו

אתה טועה ומטעה

צר לי, אבל אתה טועה ומטעה. את הספירה מאז הולדת ישו החל דניס הקטן במאה השישית לספירה. היה על זה שירשור רק לפני מספר ימים, וגם אתה השתתפת בו. למען אלה שלא קראו את השרשור המדובר, אציין שעד לזמנו של דניס הקטן (ידוע כ- Denis the little או כ- Dionysius Exiguus) היה נהוג למספר את השנים לפי מספר השנים שעברו מאז שלטון השליט. ניתן להבין שבמדינות שונות השנים היו שונות, ומי שלא הכיר הסטוריה, לא יכל לדעת מתי קראו ארועים שונים. דניס חישב את התאריכים של חג הפסחא לשנים הבאות, וכדי שהלוח יהיה מובן לכולם, הוא קבע את הספירה החל מהולדתו של ישו. ישו נולד קרוב לסוף השנה, אז השנה שהחלה 8 ימים לאחר הולדתו היתה שנה 1 לספירה. כפי שנכתב גם בשרשור המקורי, הוא ככל הנראה טעה בחישוביו, ו"הוליד" את ישו 4 שנים מאוחר מדי. הלוח הגרגוריאני (שאני מניח שאליו התייחסת) הוא תיקון של הלוח היוליאני. הוא קרוי על שם גרגוריוס השלושה עשר,ונכנס לתוקף בשנת 1582. השינוי היה בחוקים לעיבור השנה (מתי מוסיפים יום לחודש פברואר), ולא נגע לא למניין השנים ולא למועד ראשית השנה או סופה. לצערי אין ברשותי אנציקלופדיה בבית, אבל אני מנוי על אנציקלופדיה בריטניקה באינטרנט. להלן ציטוט מתוך הערך "cronology" באנציקלופדיה: The Christian Era was invented by Dionysius Exiguus (c. AD 500–after 525), a monk of Scythian birth resident in Italy; it was a by-product of the dispute that had long vexed the churches as to the correct method of calculating Easter. בהמשך הפיסקה נכתב: He discarded the Alexandrian era of Diocletian, reckoned from AD 284, on the ground that he “did not wish to perpetuate the name of the Great Persecutor, but rather to number the years from the Incarnation of Our Lord Jesus Christ.” בערך historiography נכתב: The dating from the birth of Christ was introduced by Dionysius Exiguus, who wrote at Rome in the early 6th century, and it was successfully popularized in the 8th century by the English historian Bede.

nitsansh

New member
הנוצרים אימצו את הלוח הרומי

במקור החודש הראשון היה מרץ ורק בתקופה יותר מאוחרת תחילת השנה הועברה לינואר... אגב, לא הייתי אומר ש"ידוע לנו" שישו נולד ב-25 בדצמבר, זה מה ש"ידוע" לפי המסורת הנוצרית אבל זה ממש לא עובדה הסטורית...

למעלה