שאלה

POZA5

New member
שאלה

אם אני ילמד באוניברסיטה היסטוריה של עם ישראל מזה יכול לתת מבחינת עבודה מה אני אוכל לעשות עם זה בעצם אשמח אם תעזרו לי

לימודי היסטוריה

ראשית אומרים וכותבים אני אלמד ולא "אני ילמד". שנית לימודים של היסטוריה של עם ישראל יכולים להקנות לך ידע רב בהיסטוריה של עמנו. המקצועות שיכולים להיות פתוחים בפניך הם מקצועות הקשורים להוראה: מורה בבית הספר או מדריך במוזיאונים ובטיולים. אם את/ה נרתע/ת ממקצועות אלה כדאי לשלב את הלימודים עם חוגים פרקטיים יותר המקנים תעסוקה לאחר התואר.

Boogieman

New member
לא הייתי חושב על זה יותר מדי

אפשר במקרה הטוב לדעת מה השוק צריך עכשיו, לך תדע מה יקרה עוד 3-4 שנים אחרי התואר. בנוסף, כל מקצוע מבוקש גורם לאנשים פרקטיים ללמוד אותו ואז נוצר עודף היצע ויוצא שגם למדת משהו משעמם וגם יצאת מובטל. הוראה והדרכה זה באמת כיוון מתבקש, בנוסף יש את האופציה להמשיך במחקר (בתחום הזה יש כ"כ הרבה מילגות ומענקים שזה ממש לא בעיה) וגם לעבוד במקצועות אחרים שבהם יבואו לידי ביטוי הכלים שתרכוש בלימודיך (שפות, יכולת חיפוש, ניתוח וקיטלוג מידע, כתיבה וכו').

POZA5

New member
אז אתנה אומר לא ללכת ללמוד את זה גם

אם זה מעניין אותי כי בסך הכל לא יהיה לי מה לעשות אם זה שבניגוד לתואר במנהל עסקים הוא יותר פרקטי

אני לא למדתי את זה כי פחדתי שזה

לא מעשי. אתה צריך למצוא את השילוב - האיזון עבורך: משהו שהוא גם פראקטי ,עם סיכוי טוב לעבודה וגם מענין אותך ,משהו שאתה אוהב.

Boogieman

New member
לא יודע אם זה מיועד אלי...

אבל גם אם לא, אני אומר שתלך ללמוד מה שמעניין אותך גם אם זה לא "פרקטי". אני מכיר יותר מדי אנשים שהלכו ללמוד מקצועות מייבשי שכל כי חשבו שזה יסדר אותם בחיים. ברי המזל מבינהם, אחרי שעמדו בתור של לשכת העבודה עם שאר האנשים שלמדו מקצועות פרקטיים (בתכל'ס, כמה מנהלי עסקים כבר צריך בעולם?) עברו לעשות דברים אחרים. השאר תקועים בג'ובים משעממים מתשע עד חמש ומחפשים תחביבים שיכניסו קצת צבע לחייהם האפרוריים.

Y. Welis

New member
כדאי שתלמד מה שמעניין אותך

בלי קשר לפרקטיות או לסיכוי להתפרנס, אבל במקביל בדוק תמיד אם אפשר להמשיך הלאה לכיוונים יותר פרקטיים.

lady h

New member
../images/Emo45.gif תלמד מה שמעניין אותך!

אומנם אני לא לומדת היסטוריה אבל גם התחום שלי לא פרקטי במיוחד אבל זה מה שמעניין אותי.

Boogieman

New member
אכן הרבה מלגות ומענקים.

שימו לב שהשאלה המקורית היתה על הסטוריה של עם ישראל, אני כל הזמן רואה פירסומים על מענקי מחקר בתחום הזה. כמובן שבהסטוריה הכללית המצב שונה לחלוטין.

I Was Hoping

New member
אם הייתי חושבת

שאלה שתי האופציות היחידות לעבודה בתחום, ברור לי שלא הייתי עושה בכך תואר שני היום... בכל מקרה, אני מקווה למצוא לי מקום באוניברסיטה טובה שתאפשר לי לעסוק במחקר בתחום שלי, ונו, אם חייבים, גם להרצות.

נצל"ש - פוליטיקאים וגמגום.

שלומות, האם חברי פורום היסטוריה החכמים והיפים לאורך כל ההיסטוריה הפרטית שלהם כמובן, יוכלו לגאול אותי מצרתי ולומר לי אילו פוליטקאים ומנהיגים, הן מישראל והן מהעולם, ידועים כמגמגמים
מגמגים וכבדי פה. ובכלל, מנהיגי בעלי שיעור קומה אך לא רהיטות. זה יהיה לי לעזר רב, תודה רבה מראש.

Boogieman

New member
קשה...

עד שתמצא איזה פוליטיקאי עם קצת שיעור קומה יוצאת לך הנשמה, גם שיעור קומה וגם מגמגם הופך את זה לכמעט בלתי אפשרי.

למעלה