|שאלה|

ניאו30

New member
אז האמת שלא!

יש לי אמנם מחשבות לעבור משהו כזה שיפתח אותי עוד יותר מבחינה פנימית, אבל הכל נאמר בעקבות עבודה פנימית אישית שעשיתי...מאנשים אחרים,ספרים, אינטרנט,מחשבות,כתיבה,מעשים,חוויות,רגשות ו...זה בעצם מה שפתח לי את המודעות העצמית...זה הכל ביחד... האמת שהלימודים שאני מתחיל בשבוע הבא הם גם סוג של מסויים של קורס(ארוך
...שלוש שנים) למודעות עצמית.

רננהלי

New member
../images/Emo45.gif

מאוד מסכימה זהות זה לא דבר ש"בונים" באופן אקטיבי, היא מין זרימה כזו של העצמי, וצריך לאפשר את ההתבטאות שלו.

אני לא חושבת

שזהות קשורה דווקא להרגשה... אני יודעת על עצמי שיש לי זהות שהיא מאוד שלי, ולמרות זאת אני מסוגלת לשנות את דעתי כל חמש דקות או להרגיש אחרת לגבי דברים ולא בטוחה בכלל מה אני רוצה ומי אני ומה אני צריכה להיות ו... לא יודעת. אולי זה חלק מהזהות שלי, חוסר ההחלטיות. אולי זה חלק מהזהות של הרבה אנשים. אולי יום אחד נוכל ללמוד להיות יותר החלטיים.. אומרים שבחיים דברים משתנים תמיד ושום דבר לא נשאר אותו דבר. אולי מה שמייחד אותנו הוא איך אנחנו בוחרים להשתנות, או הדרך בה אנחנו משתנים, או היכולת שלנו להשתנות ולגדול ממצבים מסויימים... או איך שאנחנו מתמודדים עם החיים. ואולי גם זה נרכש. אולי בעצם יש לנו את כל חומרי הגלם אבל לוקח זמן לעצב מהם אישיות מוחלטת ולמצוא את הכוחות בתוך עצמנו ואולי בגלל זה הרבה מאיתנו מרגישים ש"אין להם מספיק אישיות", לפחות בתקופות מסויימות בחיים שלנו... אבל זה נכון למרות הכל שיש תכונות שנשארות איתנו תמיד. אולי אלו התכונות שהכי חזקות אצלינו ואולי אלו התכונות שעושות לנו הכי טוב... לא יודעת. אני יודעת על עצמי למשל שתמיד דבקתי במה שחשבתי שנכון, אפילו כשאחרים היו נגדי, שתמיד העזתי, ותמיד התאמצתי כדי להשיג דברים שהיו חשובים לי... ואני יודעת שתמיד רציתי באיזשהו מקום שיהיה לי טוב, ותמיד רציתי לחיות. גם אם לפעמים קצת שכחתי את זה.

למעלה