שאלה.

Blackpanter1י

New member
שאלה.

תאורית המפץ הגדול אומרת "מהו המפץ הגדול על פי המודל, לפני היווצר היקום היתה כל האנרגיה שממנה הוא נוצר דחוסה בצפיפות אינסופית בנקודה זעירה הקרויה יחודיות כבידתית הואיל וחוקי הפיזיקה הקיימים כיום לא חלים עליה. בנקודה זו שררה טמפרטורה אינסופית בדומה למצב של חור שחור, שהוא כוכב שקורס אל עצמו בגלל כבידתו. המפץ הגדול היה התפוצצות אדירה של כל האנרגיה, שאירעה לפני כ-15 מיליארד שנה, במה שקרוי "כדור-האש-הקדום", שבעקבותיה נוצרו הממדים המוכרים לנו - ממד הזמן וממדי המרחב. מיליונית שנייה לאחר ההתפוצצות הגדולה, אורו של כדור-האש הקדום נכלא בתוך מצב מיוחד המכונה פלסמת קווארק-גלואון שהוא תערובת נדירה של קווארקים וגלואונים חופשיים, ומאז הוא החל להתקרר ולהתפשט במהירות עצומה. בעקבות ההתקררות והפחתת הצפיפות, התאפשרה היווצרות חלקיקים חדשים דוגמת פרוטונים ונייטרונים, שהתארגנו בשלב מסוים לאטומים של שלושת היסודות המרכיבים את היקום: מימן, הליום וליתיום" מתוך ויקיפדיה! אז בקיצור מדוע הנקודה האנרגיה החליטה פתאום להתפוצץ? אומרים שממנה נוצר כל היקום וכו', אז איפה היא היתה לפני ההתפוצצות? גם ריק זה משהו...

22ק ו ס ם

New member
אף אחד לא יודע את התשובה

אבל נראה לי שאתה מתבלבל כי יתכן שלא היה כלום לפניה וממנה התחיל הזמן.

איך הזמן יכול להתחיל?

מה היה לפני המפץ הגדול? כלום? איך כלום? אז ממה נוצרה האנרגיה? ואיך פתאום נולד הזמן? ואיך נולד החלל? כל פעם שאני חושב על מה גודל החלל ומה אורך הזמן אני מקבל כאב ראש רק בגלל שאני מבין שהוא אין סופי!

אבוקדו23

New member
לא יודע

אבל בינינו, זה לא משנה וזה לא כל כך קשור לאבולוציה. אתה שואל אם יכול להיות שאלוהים גרם למפץ הגדול? לדעתי - כן, בהחלט. אה, אבל זה כמעט באותה מידה יכול להגרם גם כתוצאה מגיהוק של המגה-חרגול ששולט בעולם. ואין שום דרך מדעית להחליט מה יותר סביר

Blackpanter1י

New member
ואם לפי דעתכם אנחנו חיים במציאות

ללא בורא, אז מוסגים כמו אין סופי בלי התחלה (לא של היקום שלנו,אלא של אותה נקודה) וכו' לדברים פיסים לא מתקבלים על הדעת.

דווקא

את תיאורית המפץ הגדול,מאמינים רבים אימצו לחיקם. ליקום סטאטי אין צורך בבורא, הוא היה קיים מאז ומתמיד, וישאר קיים לנצח. אגב,מה היה קורה אם חוקרי העבר היו נוקטים בגישה שלך בנוגע לוירוסים וחיידקים ? "מחלות נגרמות כתוצאה מגיהוק של המגה חרגול ששולט בעולם" איננו יכולים לחזות בגורמים למחלות, זה יכול להיות חרגול ענק הסובל מקלקול קיבה וזה יכול להיות יצור קטן ובלתי נראה,,למדע נכון לרגע זה,אין את הכלים להתמודד עם מחקר כזה, לכן אין טעם בכלל להעסיק את עצמנו בשאלה הטיפשית וחסרת התכלית הזו וכל מי שירצה לחקור את הנושא, יוקצה מחמת המיאוס, נלגלג עליו, נזלזל בו, ונוכיח לו עד כמה תהיותיו חסרות חשיבות וערך. מעניין מה היה עולה בגורלם של המיקרוסקופ והמיקרובילוגיה...

למעלה