אני מדבר רק על מה שראיתי
הייתי די מזמן (אני בספק אם דברים השתנו מאז, אבל אני הרבה פחות מעודכן ומעורה בענייני ה"קהילה" משהייתי לפני חמש שנים) בהרצאה שעסקה בשיטה "ומפאייר". בקהל נכחו מספר בוגרי-מו"ד ש"נמאס להם לשחק לוחמים מאנצ'קינים" והם עברו, לדבריהם, למשחק העמוק והרציני של ומפאייר. מהערותיהם, ניתן היה להתרשם שהרבה לא השתנה - במקום להתחרות ללוחם של מי יש יותר תוספים, הם התחרו כעת לערפד של מי יש יותר בעיות נפשיות (הזיהוי המפוקפק עומק=בעיות ויסורים קודם מאוד באותם ימים על ידי אחד, זיו קיטרו בסדרת כתבות שלטעמי מהווה את תחתית החבית של קלקלת התחביב), והתפארו במעשי אלימות והרג שביצעו ערפדיהם באוכלוסיית הקובול.. אה, סליחה, האנשים הרגילים. כמובן שהמשחק הזה הוגדר בעיניהם כעמוק ומורכב, כי הרי הערפדים שלהם סבלו מהפרעות נפשיות רבות והתייסרו ביסורים רבים שרק הדם יכל לשכח, והרי "ידוע" שדמות ערפד מיוסרת ואומללה יותר היא דמות חזק.., אופס, "עמוקה" יותר. לי אישית הייתה בעיה אחרת לגמרי במשחק של דמות-ערפד ששיחקתי באיזה כנס. המשחק עסק בתככיהם וקנוניותיהם של ערפדים בביזנטיון ערב נפילתה לידי התורכים, ואכן שיחקתי בהנאה רבה דמות של פוליטיקאי נכלולי. בסוף המשחק קלטתי דבר אחד מוזר - בכלל לא שיחקתי ערפד, ולא עשיתי דברים ערפדיים. למעשה, אם היינו מוחקים את הכותרת "ערפד" מהדמות ששיחקתי, לא היה נראה שום הבדל - בבחירה הדגש בין הפן הערפדי לפן התככני של הדמות, בטבעיות ובלי לחשוב על זה הדגשתי את החלק השני על חשבון הראשון. סביר להניח שאילו הייתי מובל אל משחק "ערפדי" של ממש, אולי הייתי נהנה פחות, שכן פן הגותיקה והאסתטיקה המורבידית שקיים במשחק הערפדים של עולם האפלה (כפי שהוא, לא בפארסה המוקצנת של הקטלנים הצעירים שתיארתי מוקדם יותר) הרבה פחות מושך אותי מהפן ה"קנונייתי" והחשאי שקיים שם גם הוא.