שאלה

שאלה

אני צריכה לכתוב עבודה על סוסים ויש לי שאלה איך מגדירים את ההבדל בין דרסאג' לריינינג..כאילו לי בתור רוכבת ברור מהו אבל אני לא מצליחה להגדיר אותו במילים, כי הרי שניהם מן מקצי שליטה שבהם על הרוכב לבצע תרגיל בצורה הטובה והמדויקת ביותר.. תודה מראש

שכחתי לומר

רוב הבעיה היא שהעבודה נכתבת לאנשים שאין להם שום קשר לסוסים כך שאי אפשר להשתמש במונחי רכיבה יותר מידי

fliperit

New member
המממ

יש הבדל ענק בבסיס שלהם: ריינינג בא מעבודת הבקר במערב ארה"ב, ודרסז' בא בכלל מאנגליה ומההופעת מול המלכים (אם אני לא טועה) בריינינג התרגילים צריכים להיעשות כמ שיותר על חופש והסוס צריך להיות נהוג ברצון (יש רוכבים שאפילו לא מכוונים את המעגל- אלא ההסוס עושה מעגל עגול לבד), ובדרסז' יש כל הזמן מגע עם הסוס. ועצה- תראי תמונה של דרסז' ותמונה של ריינינג- מיד יבינו את ההבדל!

fliperit

New member
ברור...

אני אשים תמונה..ואם תכתבי reining בחיפוש תמונות בגוגל הוא יתן לך מלא מלא מלא תמונות..

גילי 13

New member
מה

זה בעצם ריינינג?? כשהסוס עושה את התנועה הזאת שיש בתמונה?זה מה שבעצם נקרא ריינינג?

fliperit

New member
לא.

ריינינג זה מקצוע תחרותי בווסטרן- שהמקור שלו זה עבודת הפרות. בריינינג הרוכב והסוס צריכים לבצע מסלול מוכתב מראש (אחד מ-10 (או בעצם 12) מסלולים שמופיעים בספר חוקים). כל המסלולים כוללים את האלמנטים הבאים- בסדר שונה: 1. 3 או 4 עצירות 2. הליכה אחרוה 3. 2 רולבקים (1 לכל כיוון) 4. 2 מעגלים גדולים מהירים לכל כיוון 5. מעגל 1 קטן איטי לכל כיוון 6. החלפת רגליים לכל כיוון. ניקוד: כל מתחרה נכנס למגרש עם 70 נקודות על כל אלמנט הוא יכול לקבל מ- 1.5- עד 1.5+ בדילוגים של חצי- ע"פ החלטת השופט. מלבד הניקוד של האלמנטים יש גם נקודות עונשים שניתנות על עבירות קבועות מראש- וגובהה העונש קבוע מראש. נקודות העונין הן: חצי נקודה- על טרוט עד 2 צעדים, או עצירה קרובה מדי לגדר, או שמינית ספין יותצר מדי נקודה 1- על כל רבע מעגל על ליד הפוך, או יותר משמינית ספין יותצר מדי (אבל לא יותר מרבע) 2 נקודות- על עצירה לפני המרקר. 5 נקודות- על התנגדות בולטת של הסוס (קפיצה על 2, בעטיה, באק), נגגיעה באוכף ציון סופי 0- סטיה מהמסלול אין ציון- התעללות בסוס או עי כיבוד השופט. (יכול להיות ששכחתי דברים...אבל זה הנקודות עונשין שיש)

גחצי

New member
"מיצג שליטה"

הסוס נושא את עצמו ומבצע אלמנטים, כמעט ללא התערבות של הרוכב. אבל כדי להגיע למצב כזה - צריך הרבה התערבות...

fliperit

New member
"תצוגת שליטה"...

לא יותר מדי התערבות...בעיקר אימון טוב..וארוך

fliperit

New member
אגב...

זה לא ממש בלי התערבות של הרוכב (לעומת קאטינג- ששמה זה כן), אלא יותר שהסוס יראה נכונות להיות נהוג willingly guid בלי כוח או בקשה חריפה מהרוכב

stary1

New member
../images/Emo55.gifפפפ...מוכשרת!

איזו תמונה

למעלה