שאלה :

Tonjin

New member
אין לי שמץ של מושג מה זה קישה..

ומעולם לא ראיתי מישהו ביפן מתאמן בשריון (זה כמובן לא אומר שאין מי שעושה זה זה רק אומר שזה לא פופלארי כמו שאתה אולי חושב). אני גם די משוכנע שבדוג'ואים ביפן לומדים רק ג'וג'וטסו (כלומר חוץ מבאלו שמלמדים בהם בודו ולא בודוג'וטסו ואלו שמלמדים בהם אמניות לחימה סיניות, קוראניות ברזילאיות או פיליפיניות) מהסיבה הפשוטה שג'וג'טסו הוא שם כולל לכל אמניות-הלחימה היפניות.. עכשיו לדוג'ואים בהם מלמדים אומניות-לחימה עתיקות אני (ולא רק אני) קורא "דוג'ו", לשיטות עצמן קוראים "קוֹריוּ" (כלומר "שיטה עתיקה" או "סגנון עתיק"). כל הקוריו הם למעשה סוגים של ג'וגוטסו.. וכפי שכבר כתבתי למעלה, בסביבות ה70% (או יותר) של השיטות האלו נעלמו במהלך מאתיים השנה האחרונות.. עוד חלק ניכר כנראה יעלם תוך 10-20 שנה עם מותם של הסוקה (ראש שיטה) הנוכחיים.. הויכוח הזה מתחיל לעייף משום שהדברים גלויים וידועים לכל מי שזה מעניין אותי, אני לא מחדש כאן כלום ואפילו לא אומר שום דבר ששנוי במחלוקת.. נ.ב גם "כתב זה זהב" אני לא יודע מה זה..

Galandor

New member
קישה זה ירי בקשת מגב סוס...

הכתב זה זהב נכנס בטעות (מהודעה אחרת... :) והכינוי ג'וג'יטסו לא כולל את כל האומנויות לחימה היפניות..... (וזה באמת יהיה אידיוטי לפרט בפורום כזה למה....)

כדאי שתלמד את הנושא לעומק

התשובה שטונג'ין נתן לך מדוייקת מאוד. אתה מסתמך יותר מדי על דעות פופולאריות ועל מושגים שקיבלו משמעות שונה לגמרי פה בישראל ובמערב. נראה שיש לך רצון ללמוד את הנושא לעומק ויבורכו אנשים כמוך ולכן אני ממליץ לך בתור התחלה לרכוש את שלושת הספרים הבאים: Classical Fighting Arts of Japan A Complete Guide to Koryu Jujutsu Classical Weaponry of Japan Special Weapons and Tactics of the Martial Arts Samurai Fighting Arts The Spirit and the Practice כל הספרים הללו באנגלית ומטעם ההוצאה לאור המכובדת מאוד קודנשא היפאנית. לעניות דעתי אלו הם הספרים הכי מקיפים ומהיימנים שאני מכיר.

רכשתי את הספרים הללו

בשנים האחרונות וככל שקראתי בהם יותר הבנתי כמה מהדעות הרווחות מחוץ ליפאן וגם בתוכה הן שגויות. סרג' מול נחשב כיום לאחד החוקרים המובילים בתחום אמנויות הלחימה העתיקות. הוא גם חבר טוב שלי.

Galandor

New member
בריח, שם אמצעי ל ג'וג'יטסו

שהעיקרון המרכזי בשיטה הוא להכנס לבריחים (נראה אותך מניף חרב עם מרפק שבור...) וחוץ מזה, לא רוצה לאכזב אבל הג'ודו של ג'יגורו היה בעצם ג'וג'יטסו.....

Tonjin

New member
לאכזב את מי..?

אתה מוכן להסביר קצת למה אתה מתכוון?

Galandor

New member
פשותו כמשמעו....לא היה דבר כזה

ג'ודו כמו שאתם מכירים אותו, זה היה ג'וג'יטסו.... השיטה פורסמה ע"י שימוש בלוחם ג'וג'יטסו שעשה קרבות בשם הג'ודו (הוא בעצם השתמש בג'וג'יטסו!)

Tonjin

New member
אתה די קרוב, אבל עדיין מאד רחוק

מהתמונה האמיתית, אני מניח שאתה מתכוון לתחרות המפורסמת של הקודוקאן מול המשטרה.. בכל מקרה אם זה מעניין אותך אני מציע שתערוך מחקר קצר אפילו כאן בפורום (יש מאמר מעניין של ארם צבר וגם אני כתבתי על זה מספיק בשביל שלא יהיה לי כוח להדפיס את זה שוב)... ושאלה, "ג'ודו כפי שאתם מכירים אותו" די מרמז שאתה מכיר ג'ודו אחר, לא?

Galandor

New member
ובקשר למחקר, אני אשמח ללמוד

אבל בכל מקרה אני מכיר מישהו שקרוב שלו היה תלמיד של ג'יגורו-קאנו (או שזה היה תלמיד של תלמיד שלו???)

גלנדור, בלי לזלזל, אני לא מכיר אותך

אבל שווה לבדוק מול מי אתה מנהל דיון עם הצהרות החלטיות כאלו, אולי (במקרה) הוא גר ביפן כבר זמן מה ו(קצת) יותר מעורב בדברים מטווח קרוב. אולי (לא בטוח) הוא מתאמן יותר זמן ממך משמעותית ואולי (שוב, יכול להיות) הוא קורא יפנית ולכן יש לו גישה למידע כתוב בשפת המקור על הנושאים שאתה מדברים עליהם. סתם, מחשבה. זה אפשרי.

Galandor

New member
אין כאן כוונה לזלזל באיש, ואני בטוח

שלא חסרים כאן לוחמים בכירים ממני (זה לא כזה הישג מסובך....:) אבל זה לא קשור, רק העליתי את הדברים כפי שאני מכיר אותם, יש לך תפיסה טובה יותר של המציאות? אז תעשיר את הידע שלי (זה לא הרעיון???).... אבל אל תשכח שיש הרבה נושאים שניתנים לדיון וברי ויקוח.

חס וחלילה, לא מבין כלום

פשוט בתור אוכל כובעים מקצועי, אני רוצה לחסוך לך את התענוג.

Galandor

New member
מאיזה תחום אתה מגיע?

אכילת כובעים זה מ Genjutsu או Hojutsu? (סתם צוחק...אבל השאלה רצינית :)

MidNight Flame

New member
אוהד הוא בכלל מאסטר פוקימון ואני...

פוקימון מתלמד

למעלה