שאלה :

Tonjin

New member
אני מניח שזה תלוי בן כמה המישהו הזה

שבן-דוד של אח של חבר שלך מכיר - קאנו מת ב1938... לגבי קישה (ידעתי שזה נשמע לי מוכר), זהו חלק מ"באג'וטסו" (מיומנויות לחימה תוך רכיבה כל סוסים), כמעט ולא יכולת למצוא דוגמא לתחום יותר נכחד, למעשה אפילו לתצוגות שנערכות כל שנה בחלקים בודדים של יפן קשה למצוא מדגימים (חלקן גם בוטלו לאחרונה בגלל תאונות) לגבי ג'וג'וטסו, אשמח אם תסביר למה זה לא שם כולל לאמנויות יפניות.. לגבי מחקר, התכוונתי שזה משהו שכדאי שתעשה בעצמך, לא משהו רציני - קצת בירור וקריאה.. הנה מקום טוב להתחיל, אם זה יעורר שאלות או תהיות שאוכל לענות עליהם אשמח לנסות..

Galandor

New member
מאמר מענין עם המון מידע...

תן לי לבדוק כמה דברים (זה ייקח כמה ימים) בכדי להכיר את הסיפור טוב יותר :)

ש מים

New member
../images/Emo45.gif מאמר נ-ה-ד-ר../images/Emo70.gif

לא קראתי אותו עד היום, ועכשיו הוספתי למועדפים!

Galandor

New member
תודה, :) זה לא בן-דוד(מי דיבר על ..

על בני דודים.... סבו (אם אני לא טועה)

tulkas

New member
אני מתאמן בג'ודו ו...

האומנות הזאת היא למעשה שילוב של הרבה אומנויות יפניות שהתרגילים המסוכנים והקטלניים הוצאו מהן. האומנות הומצאה במקור כדי שאומני לחימה יוכלו להתאמן ללא סכנה אחד עם השני בסכנת פציעה מינימלית. אה כן, אני חדש, היי.

osufritz

New member
לשאלתך

תחשוב על זה... כל השיטות שהזכרת לעיל (למרות שאשים את הג'ודו הספורטיבי לא בקטגוריה) הם אומניות/שיטות לחימה. כלומר אלו אוצר תנועות, הגנות התקפות ביד ריקה-זה העקרון. כאשר הסמוראים יצאו לקרב הם הסתמכו על החרב (קאטנה), סוכני הKGB הסתמכו על נשק חם לצורל משימתם, צה"ל ברמות של הדרכות הקמ"ג בצה"ל אפשר בהחלט לומר כי אין ממש לימוד אומנות לחימה אלה כיצד להתמודד במצב שאין לך ברירה אלה להשתמש בגופך כנשק, ואיך להתגונן מול נשק קר.ןאילו הסמוראים וכו' פשוט פתחו מימד נוסף ליוכלתם להגן על עצמם, אם היה רק להתקפה אז למה לא להשתמש בנשק? .הרעיון בלימוד שימוש אומנות לחימה כלשהי כהגנה עצמית או כשיטה תוקפנית תלויה באדם,גם גז מדמיע לאישה נגד אונס, הופך לנשק תקיפה אם היא מרססת על כל אדם ברחוב.האדם שרכש את הידע האומנות לחימה אמור להשתמש בו להגנתו,אם הותקף ע"י אחר, אז האחר העביר מצב 0 למצב 1 כלומר קרב. אני חושב שכל תוקף יעדיף שיתגוננו מפניו ע"י קארטה או גיו ג'יטסו ולא אקדח... אוניות הלחימה (אולי פרט לאייקידו) הם נייטראליות לא הגנתיות או התקפיות במהותם, אלה הלוחם מקנה להם התכונות הללו. מקווה שזה ברור יותר

למעלה