שאלה.

Shaby Sababy

New member
שאלה.

מותר לפתוח בטארות מגיל 21, או שאפשר להתחיל לפני? תודה, אור.

matal girl

New member
ממליצה לא למהר ולקחת את הזמן

הנדרש. בגילך- הייתי ממליצה להניח לקלפי טארוט ולגשת לנושא בגיל אחר מתוך בשלות אחרת.
אורלי

אני חושב אחרת. ../images/Emo6.gif

בין תלמידי היו ילדות בנות 14, זה חיזק להם את הבטחון העצמי, עשה אותן מקובלות בחברה, הוציא אותן מהבדידות שהיו בה. בקיצור פתח להן חיים חדשים. אוהב מיקי

Shaby Sababy

New member
אז בעצם ענית על התשובה שלי.

תודה. אני חושב שאני אקרא על זה קודם. ולא ייקח את זה ברצינות רבה מדי. אני רוצה להפוך את זה לתחביב, לא לעבודה או משהו.

matal girl

New member
אני חושבת שאתה טועה

יש צורך במידה רבה של אחריות אישית שלנו כמנחים ומייעצים בכדי להנחיל תורה שלמה כתורת קלפי הטארוט. אמות המידה שלנו כלפי אירועים בחיינו כמבוגרים הן אחרות- הראייה שלנו היא שקולה ומה שנראה בעיננו כזניח ופשוט וניתן לפיתרון, עצום ובלתי אפשרי בראייה של המתבגר הממונע ע"י תחושות ורגשות יותר מאשר ראייה רציונאלית אנו אלה שאמורים לגלות חוש אחריות מבוקר והגיוני לטובתם הם. אורלי

היי מיטל

זה בסדר שאנו מחזיקים בדיעות שונות. זה היופי בפורום שלנו, חולקים בכבוד אחד כלפי השני. מנסיוני (וזה כל מה שיש לי) זה עוזר להרבה נערות מופנמות, מיסטיות, מיוחדות, ללא חברים, להפוך לנערות מאוד מיוחדות וחברתיות מאוד. אוהב מיקי

matal girl

New member
מיקי- אילו כישורים פסיכולוגים יש לך

שבזכות הקלפים אתה מסוגל להצליח לשנות התנהגות או בעיות חברתיות? אורלי

השאלה לדעתי לא רלוונטית

היא לצורך ויכוח. אני מיעץ לכולם באמצעות הקלפים ומלמד זאת. למדו אצלי גם פסיכולוגיים שלא שאלו את השאלה הזאת. תפקידי להזכיר לשואלים את מה שהם יודעים מלכתחילה. אני לא חושב שתואר בפסיכולוגיה יגרום לי להיות יותר טוב בקריאת קלפים. אוהב מיקי

אורלי יקרה...

אורלי... התמונה הסימלית של קלפי הטארוט כלפי היקום רק יכול להוסיף לאינטיליגנציה האסוציאטיבית בקרב המתבגר... אני בהחלט לא בדיעה שעל האדם באשר הוא לפתח תלות בפרשנויות האפשריות של קלפי הטארות, אך בהחלט יש בהם להוסיף מימד נוסף לזוית הראיה של מצב מסויים אותו השואל יכול לקחת לשיקול דעתו ולזה יש לחנך... יראת הקודש שלך אל קלפי הטארוט נראית לי לא במקומה... יש לזכור שהקלפים הם כלי שאנו שולטים בו ולא ההיפך..

TaPanta

New member
רוצה להוסיף את דעתי בנושא

אני כן הייתי מתחיל להתעסק עם טארות לפני גיל 21 למעשה זה מה שעשיתי :> עולם הטארות הוא כשער לעולם גדול יותר בעיניי, כמו שאדם שלומד קראטה יש לו אינסטינקטים מסוימים כך גם אדם שילמד טארות יפתח אינסטינקטים מסוימים. ההבד בין השניים יהיה שהראשון מפתח אינסטינקטים של תגובת הגוף בעוד השני מפתח אינסטינקטים של תגובת מחשה אם תרצו. השאלה שלדעתי יש לשאול היא עד כמה רחוק כדאי לפתח את זה לפני גיל זה, ועוד קודם שאלה נוספת מדוע דווקא 21 - אני חושב שזה אינדיודואלי לכל בן אדם - אני רואה לנכון להתקדם ולהתפתח יותר דוקא בגיל 25. אני מתקרב לגיל הזה ואני מרגיש מוכן ואני מתחיל לפרש ליותר אנשים ולעזור ליותר אנשים ולייעץ ליותר אנשים. אבל כדאי שבן אדם ירגיש את הזמן שלו - הוא צריך להתחיל לעבוד להתחיל לרחרח וכמה שיותר מוקדם לא לפני גיל 21 אלא כבר בגיל 6 אם היה אפשר. לדעתי ככל שהבן אדם יתחיל, רק לשחק עם הקלפים לא יותר, יותר מוקדם ככה הוא יהיה יותר עירני לעצמו יהיה לו יותר ניסיון מעצמו והוא לא יצטרך לעלות לפורום ולשאול אחרים האם צריך או מותר לעסוק בטארות לפני גיל 21... אין בכוונתי לפגוע בשואל השאלה :> רק להבהיר נקודה :> בוקר טוב

דהפנטהאני מעריך את תשובותיך הכנות.

לחיילים נותנים ציוד במליוני דולרים כדי להגן עלי. ויש להם את יכולת ההחלטה אם לירות במישהו או לא. נערים ונערות בני עשרה עוברים משברים רגשיים כמו בני 40-70 אין לזה גיל, אז מה לא לעזור להם. האם בגלל גילם הם פחות חכמים מאיתנו. אני חושב אחרת. אני מאמין שבכל גיל ניתן ללמד טארות, קבלה, ואת כל סוגי המיסטיקה. זה כמו ללמד שפה נוספת, ככל שהאדם צעיר יותר הקליטה שלו טובה יותר. אני חושב שזאת התנשאות לחשוב שמישהו פחות טוב ממני בגלל גילו. כלומר מבחני בגרות היא יכולה לעשות וללמוד קלפים לא??? עם כל הכבוד אותי זה מצחיק,
אוהב מיקי

TaPanta

New member
תודה מיקי מסכים אתך

אבל עדיין חושב שיש הבדל בין פתיחה לבין עיסוק בטארות. אני כמובן יכול לדבר רק על עצמי, ואני באופן אישי לא חושב שמבחינת אירועים שעברתי בחיים אני יכול לעסוק באופן מקצועי. לימוד הטארות זה כבר עניין אחר ועדיף מוקדם ככל שניתן :> בוקר טוב

רשף כשף

New member
לדעתי

לפי מה שאני רואה, קורא יכול לייעץ לשואל שנמצא ברמה התפתחותית דומה לו או פחותה ממנו, אך יתקשה לתרום לשואל שנמצא מספר רמות מעליו. בכל אופן, ניתן לקרוא בטארוט ברמות שונות בהתאם להתפתחות המנטלית של הקורא. רוב השואלים נוטים לחפש קורא בעל נסיון, אולם לא חסרים קוראים בעלי נסיון מועט גם בגיל מתקדם יותר.. הקושי שיכול להיווצר לקורא צעיר הוא בהבנת הבעיות שבהן נתקל שואל בוגר שבא להתייעץ איתו, והדרך לייעץ לו מזוית ראיה פחות מנוסה. לגבי ילדות בנות 14- אני לא נתקלתי בקוראות מהגיל הזה כך שאין לי מושג, כל שאני יודעת הוא שאני באופן אישי קוראת לשואלים מעל גיל 16. אני מטילה בספק את יכולת הייעוץ של ילדה בת 14 לאדם מבוגר. לימוד שתורם בצורה מסויימת למקובלות החברתית של הילד... לא ממש הבנתי מיקי ואשמח אם תוכל להרחיב. האם אתה מתכוון שילדה שקוראת לעצמה "קוראת בקלפים" ומייעצת לחברותיה כיצד לנהוג על פי הקלפים שהיא פורסת להן מתוך כוונה להעלות את המקובלות החברתית שלה? אם לזה התכוונת הרי שה"קריאה" מלווה בניגוד אינטרסים משום שאינה מגיעה טהורה ונטולת אינטרסים לקריאה עצמה.

אספר סיפור קצר.

הגיעה אלי אימא של ילדה בת 14 ובפריסה לילדה ראיתי ילדה רוחנית אך מופנמת ביותר. הסברתי לאם את מצבה של הילדה והיא הסכימה איתי מיד. ושאלה מה ניתן לעשות. לטענתה של האם אין לילדה חברות, היא סגורה כל היום בבית, לא יוצאת לבלות, חיה רק עם המוזיקה שלה. הסברתי לה כי הילדה שלה מאוד מיוחדת ולא שגרתית, רק אין לה דרך להביע זאת לחבריה. בקיצור: נפגשתי עם הילדה והסברתי לה את מצבה והיא הסכימה איתי. היא אמרה שהיא מתעניינת במיסטיקה. הצעתי לה ללמוד קלפים והתנאי שלי היה שהיא צריכה להתאמן על חברות בכיתה. תוך חצי שנה היא הפכה לנערה פופולרית בקרב חברותיה לכיתה וזאת בזכות ידיעותיה ויכולתה לעזור להן. לדעתי היא הפכה לנערה גאה בעצמה ולא מופנמת כשהיתה. שמחתי לעזור לה ולאם. אוהב מיקי נ.ב. זו רק דוגמה אחת מיני רבות. מיקי

רשף כשף

New member
היי מיקי ותודה על הפירוט

בתגובתך בעצם חיזקת את השערתי הראשונית שהיא השתמשה בפריסות על מנת לייעץ לחברותיה, ממקום נחות של חוסר מקובלות חברתית. לדעתי האישית יש כאן טעם לפגם כפי שהסברתי בהודעה אליה הגבת- יש כאן ניגוד אינטרסים בין הרצון להתבלט חברתית ליכולת (שייתכן שקיימת בה) לקרוא בקלפים.

קריאה בקלפים לילדים

הסיפור שהביא מיקי מזכיר לי סוגיה שהעלתי באחד הפורומים בנוגע לבתי מעין, כיתה ב'. הילדה חברותית אבל מעדיפה גם את הלבד שלה ובפורום הציעו לי שהילדה תביא עמה משחקים לבית ספר - גומי, חבל וכיו"ב על מנת למשוך עוד חברים למשחק איתה. זה נראה לי נכון ואולי אף נעשה אם זה אם מעין תסכים אבל קלפים ? איפה האחריות ויתרה מכך כיצד ילדה בת 14 יכולה בכלל לקחת אחריות. עד כמה שילדה בת 14 רוחנית ובעלת יכולות אני חושבת שלייעץ לחברותיה מה לעשות ואיך לעשות ואולי אף לנבא להן את העתיד עלולה מאוד לפגום. אולי יש כישרון אבל מה עם הפרקטיקה ובעיקר ניסיון החיים ? אני באופן אישי נתקלת לעתים רחוקות במסיבות באחות הכלה בת ה- 16 או 17. אני מסבירה להן שכעיקרון אני לא קוראת בקלפים מתחת לגיל 18 אבל אם יש להן שאלה ספציפית אני כן אשיב להן. כאשר התקשרה אלי בחורה בת 16 וביקשה לבוא לייעוץ סירבתי. לא מצאתי לנכון שאני יכולה להועיל לה (היא רצתה להתייעץ בנוגע למערכת יחסים עם חבר שלה).

קריאה לילדים

לגבי האם זה נכון לתת לנערה בת 14-16 לקרוא בקלפים אני לא בטוח וזה מאוד תלוי במקרה לגופו. אני זוכר שהיה פה בפורום נער בשם בר (ילד מאושר...) שהיה בגיל הזה פחות או יותר ונראה לי שהוא מחובר למה שקורה וקורא בצורה בוגרת. לגבי קריאות לילדים בכלל: ביום הולדת של האחיינית שלי בת ה10 הבאתי איתי קלפים ובהסכמת הוריה קראתי לה בקלפים כמתנה ליום ההולדת. לאחר מכן המשכנו עם האחיין הקטן בן 8 והאחיין המאוד קטן בן 4. התאמתי את עצמי למצב וכמו עם ילדים זה הופך להיות משחק. האחיין בן ה4 שהוא מאסטר של החיים עבר קלף קלף בחבילה ובחר לעצמו את הקלפים שמתאימים לו וכך אפשר היה לראות מה קורה איתו. בשבועות ירדנו לסיני עם חברים ואחרי שהילדים שלהם (בני 8-12) הכירו אותי וראו שאני פורס להורים שלהם הם ביקשו גם וכמובן שרק באישור ההורים פרסתי גם להם. החכמה שיוצאת מהילדים היא מדהימה והתובנות שהם הגיעו אליהם הן מדהימות. לראות ילד בן 10 שאומר :" בעצם לא ידעתי על מה אני שואל ועכשיו יותר ברור לי מה מה השאלה" זה מדהים. והוא הגיע לתובנה הזאת לבד בלי שאני כיוונתי אותו אליה. לילדים יש הקשבה לחיים ואם נותנים להם את המרחב לפגוש את עצמם הם עושים את זה בטבעיות ובפשטות. יום טוב מעוז

רשף

"לדעתי האישית יש כאן טעם לפגם כפי שהסברתי בהודעה אליה הגבת- יש כאן ניגוד אינטרסים בין הרצון להתבלט חברתית ליכולת (שייתכן שקיימת בה) לקרוא בקלפים". ציטוט שלך רשף אני ממש מופתע ממך, את באמת חושבת שהילדה חשבה שזה יעזור לה חברתית? אני והאם חשבנו כך ולא שתפנו את הילדה בדעתינו. הילדה האמינה שהיא בסדר גמור, היא לא ראתה את הבעיות שלה. אני מניח שאתן הייתן מפנות אותה לפסיכולוג. אני לא.

למעלה